clonetalk - 36 crazyfists

 

Til april sender Roadrunner deres nye navn 36 Crazyfists' debut på gaden. I den forbindelse fik jeg en lille snak med bandets trommeslager Thomas.

Rasmus : Er I helt færdige med arbejdet på jeres debut "Bitterness the Star" og hvordan har samarbejdet med produktionsholdet Scrap 60 været ???

Thomas : Ja vi er endeligt færdige, det har været en lang vej. Vi kom rigtigt godt ud af det med drengene i Scrap 60, der virkeligt brugte en masse tid på at alting helt på plads. Det var godt, men også hårdt må jeg sige. Mixning er ikke det sjoveste ved at lave en plade. Det er sgu hårdt at lytte til sin egen musik igen og igen. Man bliver efterhånden noget mystisk i hovedet af det.....faktisk bliver man meget mærkelig !!!! hahahahahaha.

Rasmus : 36 Crazyfists er det første rockband fra Alaska som har fået en pladekontrakt. Hvordan i alverden fik Roadrunner øje på jer ??

Thomas : Ja vi spillede et par koncerter med et af de fedeste bands i denne verden, nemlig Skinlab. Deres sanger/bassist Steev kom op til os efter en koncert og sagde "jeg skaffer jer en pladekontrakt indenfor en måned". Vi viste ikke hvad vi skulle mene...vi var paff...vi var bare kommet for at være opvarmer for et af vores favorit bands. Men 2 dage senere ringede Roadrunners A&R Monte Conner og ville hører noget materiale, så vi tog til Californien sammen med Steev og Scott (Skinlab) for at indspille en god Demo. Vi sendte den til Monte og han var vild med den. Hvorefter han tog til Portland for at se os spille live. Vi skylder Skinlab så meget, de er vores brødre for evigt !!!

Rasmus : Hvordan har I det med at være signet til det selskab som har Machine Head, Slipknot, Soulfly og mange andre store Metal navne i folden ??. ligger det ikke en masse pres på jeres skuldre ??

Thomas : Det er jo en drøm for os, vi har været fans af så mange Roadrunner navne i mange år, så det er ganske fantastisk at være på samme selskab som disse navne. Det er for fedt at se vores navn side om side med Machine Head, Fear Factory, slipknot og alle de andre på Roadrunners hjemmeside. Det er for STORT !!!!. Men det putter da en del pres på os. Jeg mener det er jo kæmpe navne, men så igen vi er dem vi er. Jeg håber at disse bands kan blive lige så betaget af vores musik, som vi er af deres.

Rasmus : Hvordan vil du beskrive jeres stil og lyd på debuten ?? Er 36 Crazyfists en del af Nu Metal bølgen eller er I mere old-school eller er I noget helt nyt og anderledes ?? Hvordan har I det med at blive kaldt Nu Metal ???

Thomas : Jeg vil sige at vi har gang i en ret unik ting. Jeg ved godt at det siger alle bands, men jeg kender intet band som har en sanger som vi har i Brock. Han laver nogle sindssyge ting, Steev (Skinlab) kaldte ham Goatboy. Et perfekt kælenavn. hahaha.
Men jeg tror vores debut vil overraske mange, det ligger ihvertfald langt fra alt det andet som er fremme nu. Jeg vil ikke sige at vi er Nu Metal, old-school metal eller noget som helst andet metal. Jeg ved ærligt talt ikke hvad vi er, jeg hade al den stempling af bands. Jeg syntes nogle folk bruger for meget tid på at stemple band end på at lytte til dem. Jeg overlader stemplingen til anmelderne...

Rasmus : Fra hvilken musik henter I inspiration fra ?? Hvilket trommeslere ser du op til ??

Thomas : Listen er meget lang, der er så mange bands som har inspireret os. Det fede er at vi alle lytter til meget forskelligt musik, så vi kommer hver især med forskellige input i den kreative proces. Jeg ser op til en masse trommeslagere, men mine favoritter er Stewart Copeland (The Police), Abe Cunningham (Deftones), Morgan Rose (Sevendust), Jimmy Chamberlin (Smashing Pumpkins), Travis Barker (blink 182) og Matt Chamberlin (Tori Amos).....de fyre er for fede.....

Rasmus : Kan du fortælle lidt om hvordan I skaber musikken. Skriver I alt sammen eller hvordan arbejder I ??

Thomas : Steve pleje at komme med nogle riffs og så jammer vi lidt frem og tilbage. Så kommer Brock med nogle tekster og vi jammer videre indtil vi når et resultat. Nogle gange kan vi bruge det til noget, mens andre gange er det lige til skraldespanden. Det fede er at vi med forudbetalingen på debuten købte os et mini-studie, så vi kan optage både dag og nat. Steve er virkelig god til at det tekniske.

Rasmus : Dyrker I noget europæiske metal som f.eks Rammstein, In Flames, Earthtone 9, Dimmu Borgir eller Cradle of Filth ??

Thomas : Yeah, vi er kæmpe fans af Earthtone 9, de er så fede. Jeg håbe at vi får en chance for at spille live med dem en dag. De blev en af vores favoritter fra første gang vi hørte dem. In Flames er sgu også for fede. resten kender jeg ikke så meget til, men det vil jeg gøre noget ved...

Rasmus : Jeg er helt vild med det mp3 materiale som har være tilgængeligt igennem nettet. Hvordan vil du beskrive de nye versioner af disse ældre sange ??? Vil vi se en video til "Turn to Ashes" ???

Thomas : De nye versioner af "Chalk White" og "One More Word" er bare blevet så fede !!!. Vi vidste ikke rigtigt hvad vi skulle forvente os af de sange, da vi var ved at være pisse trætte af dem. Men de har virkeligt fået et nyt liv, vi var rystet !!!!. Jeg ved ikke om vi kommer til at lave en video til "Turn to Ashes", men jeg håber det. Vi har allerede nogle ideer til videoen. Alaskan Style !!!!!! hahahaha....

Rasmus : Brocks vokal er meget følelsespræget og karakteristisk, bruger han en bestemt teknik eller er det helt naturligt for ham ???

Thomas : Det kommer af alle de Coors Light han drikker...hahahaha. Det er mærkeligt, det er helt naturligt for ham. Der er nogle som tror der er lagt noget effekt på hans stemme, men det er der ikke. Han må være halvt ged......hahahaha

Rasmus : Har I nogle tourplaner klar ???. Skal I ikke ud som opvarmer for et af de store Roadrunner navne ???. Vil vi se 36 Crazyfists i Europa i 2002 ???

Thomas : Der er ikke sat noget op endnu, vi er iøjeblikket ved at få styr på mangementdelen. Vi håber på at komme til at spille med så mange RR bands som overhovedet muligt og vi skal i hvert fald ud og spille med Skinlab inden længe. Jeg håber vi kommer til Europa i år, vi har aldrig før været i Europa. Det eneste problem er at vi hader at flyve, så det bliver en lang rejse. Nogen bliver nød til at slå os bevidstløse inden vi går ombord. hahahah...
Kom med dine kommentar i vores FORUM