clonetalk - black label society

Læs vores anmeldelse af "Shot To Hell" HER !!!

Læs vores anmeldelse af DVDen "The European Invasion..." HER !!!

I anledning af Black Label Societys og nye plade "Shot to hell" fik Clonemetal en eksklusiv snak med selveste Zakk Wylde. Det blev til en munter drengesnak med en speedsnakkende og måske lidt træt guitarhelt, hvor Clones udsendte konsekvent blev tituleret "Bro". Langt de fleste bandeord er udeladt - af pladshensyn! Desuden kan de være dumme at oversætte. Det ville jo lyde for fjollet hvis Zakk Wylde benyttede udtryk som "knippelgodt" og "splitte mine bramsejl"! 


Clone: Tillykke med det nye album. Det virker denne gang mere alsidigt og laid back end normalt, med ballader og den slags. Gik du i studiet med en anden strategi denne gang?

Zakk: Nej slet ikke. Det foregik som altid. Vi mødes i studiet, tjekker ud hvad vi har af gear og legetøj, og så jammer vi. Vi starter fra scratch og alt bliver til i studiet, jeg har ikke skrevet én eneste sang inden. Du ved, som alt andet handler det om at have sjovt og lave det man vil, og i studiet har jeg som et barn i en slikbutik. Vi møder op, smadrer stedet, drikker selvfølgelig en masse øl, og så ser vi hvad vi har, når vi er færdige. Som regel er dét et møgsvin af en plade. Så på den måde er der ikke noget nyt denne gang. Jeg elsker alle mine plader, du ved, de er mine babyer, jeg elsker dem som de er.

Clone: Har du et budskab med din musik udover rock'n'roll?

Zakk: Ikke andet end at livet er som en lalleglad festabe af en jukeboks. En LALLEGLAD JUKE-fucking-BOKS!, som du ikke slukke for, ha ha. Lige meget hvad du gør, så bliver den ved med at spille!. Sluk for den, den bliver ved!. Flå stikket ud af væggen, den bliver stadig ved at spille!. Det er lige meget hvad du gør. Du kan tage et skide AK-47 maskingevær og skyde lortet sønder og sammen. OG DEN BLIVER STADIG VED!! Hvad vil du gøre? Den er lal-le-glad!, ha ha, skål på det!

Clone: Ok, jamen hvilke forbilleder spiller så på din jukeboks?

Zakk: Jamen der er Page og selvfølgelig resten af Zeppelin, Elton John, Van Halen og Sabbath, alt muligt. Jeg hører også en del jazz ting, som fx Mahavishnu Orchestra og Al di Meola og den slags.

Clone: Kunne du finde på finde på at lave en helt anden type plade, fx et jazz eller slide guitar album?

Zakk: Nej. Jeg laver, det jeg laver, og det elsker jeg. Det er fint nok at spille med på et par numre som gæst hos andre, som fx Derek (Sherinian; ex-Dream Theater, se anmeldelse). Han er den type der bare kan spille røven ud af hvem og hvad som helst. Men min ting er BLS og så selvfølgelig Ozzy.

Clone: Jeres nye dvd "Euopean invasion" er ret fed. Mange amerikanske navne, både inden for rock og hip hop, vægrer sig ved at komme til Europa. De synes måske ikke det er besværet værd. Hvad synes du?

Zakk: Hey Bro, I har verdens bedste øl i Europa. Alene det er grund nok til at jeg elsker at komme herover. Jeg mener hvad ellers? Kan du lide øl, er du nød til at komme herover, og du har næsten ikke lyst til at tage hjem igen, ha ha. Og vores fans herovre er cool, og vi har chapters i både Paris, London, Schweiz og Sverige og hvad ved jeg. 

Clone: Da jeg så jeres dvd ærgrede det mig endnu mere, at sidste års show i København blev aflyst samme dag. Hvornår har I tænkt jer igen at kigge forbi?

Zakk: Det er svært at sige mand. Det er jo et stort stress at spille i BLS. Når jeg er færdig med at snakke med dig, skal jeg direkte hen og øve med bandet. Vi har lige to dage til det, og jeg har siddet her og snakket i telefon med folk som dig i 13 timer mand. Så skal vi rundt i staterne. Og derefter skal jeg arbejde videre på Ozzy's nye plade, og så er vi allerede inde i næste år, og hvem ved så hvad der sker?

Clone: Hvordan går det med Ozzys nye album, ved du hvornår der kommer noget?

Zakk: Nej tidligst til januar/februar næste år. Men det skrider frem. Jeg har skrevet en masse sange. Men det er alt sammen op til Ozzy. Det er ham der bestemmer farten. Alle vil have noget af ham, men jeg har det bare sådan, at jeg er der for at passe på ham. Der er to mænd i mit liv, min far og Ozzy. Du ved, det handler om respekt. Min far arbejdede hårdt for at sørge for sin familie, og fx forære mig min første guitar. Han stod op kl. 4:30 hver morgen, og gik på arbejde. Jeg kan huske det, for jeg hørte altid hans småpenge rasle i lommen. Så respekt er vigtigt Bro, det vil jeg lære mine børn. Jeg respekterer også mine fans, og de respekterer mig.

Clone: Er det derfor du smider alt det shit ud til publikum? Både din guitar, amps og monitorer får jo en flyvetur, prøver du at myrde nogen? 

Zakk: Nej da for f… Jamen det er en gimmick, et fællesskab mellem os og publikum. Vi får jo alt lortet tilbage, ha ha. Og jeg mener, hvis man møder op så må man også give og tage, både os og publikum. At have det sjovt er jo en alvorlig sag, ha ha. Jeg mener, hvis jeg skulle bokse en kamp mod Muhammed Ali, så måtte jeg sige til ham: "Hey Ali, I love you, but I have to kill you, man!". 

Clone: Down spillede i København for få måneder siden. I stedet for support, viste de en film med videoer med deres gamle helte, kombineret med hjemmevideoer. På en af disse ser man bl.a. dig og Mike Bordin sammen med Down på deres hotelværelse. Der smider i også en masse ting ud i hotellets pool. Du har fx fat i en gigantisk potteplante, det hører vel til ved en almindelig aften med gutterne. Vidste du at de fremviste det klip?

Zakk: Ha, ha, næh… Men jeg kan godt huske det, selv om det måske lyder utroligt, det var en meget tung aften mand. Pepper (Keenan; Corrosion Of Conformity) måtte stå pænt skoleret over for et par betjente, og ned i poolen bagefter for at hente stole og alt muligt op. Det var totalt langt ude, men sådan går det jo nogle gange.

Clone: Jeg har en gang læst en teori, om at hvis man spiller i et rock eller metalband, så 
må man ikke skifte underhylere mere end én, allerhøjst to gange om ugen. Ellers ryger 
feelingen?

Zakk: (Langt kombineret sprutten/grineflip!) Jeg skal sige dig min ven, jeg har rekorden. 
77 dage uden bad! Jeg løftede vægte, og gav koncerter og jeg gik ikke i bad i 77 dage, og 
det er ikke løgn. Det endte med at min kone kom med en haveslange, og jeg overgav mig, ellers ville hun ikke have noget med mig at gøre, ha ha. Men ellers er teorien rigtig nok! 

Clone: Selv om du selvfølgelig er glad for dit nyeste album, vil jeg til sidst spørge, om du har noget i din produktion du er særlig stolt af. Noget du betragter som dit mesterværk?

Zakk: Nej, som sagt elsker jeg mine ting som mine egne børn. Jeg ved folk plejer at nævne "No More Tears" med guitarsoloen og alt det. Men nej, den ville jeg gerne have gjort noget mere ved. Jeg var klar til at overdubbe den og vride den til sidste dråbe, men Ozzy var bare sådan - "hey man, leave it the fuck alone". Den er da fed i dag, og det er et privilegium at have arbejdet så tæt sammen med et ikon som ham. Men det er ikke mit mesterværk, jeg gør ikke forskel på mine sange, mine soloer eller mine børn.

Clone: Værdige sidste ord! 1000 fordi du snakkede med os og held lykke med Ozzys nye plade. 

Zakk: Selv tak Bro, det var hyggeligt. Hils de gæve danskere og sig at de for alt i verden skal huske at drikke en masse øl. Især jeres elefant, den sparker jo som en hest! Cheers 

-simon

Kom med dine kommentar i vores FORUM