clonetalk - cave in

Læs vores CCCCC anmeldelse af "Antenna" !!!

Køb Cave In albummet "Antenna" hos CDON nu !!!

Clone : Så, hvordan har touren været indtil nu?

Caleb Scofield (bas): det er gået godt.

JR Hayes (trommer): Jeps

Clone: I ser lidt trætte ud…

Caleb: Ja, vi er lige stået op, vi kom ikke i seng før kl. 4 men det har været sjovt. Vi er alle sammen blevet enige om at vi har det sjovere end da vi var herovre sidste år. Altså i Europa. 

Clone: I har spillet i England en masse gange, 

Caleb: Man, vi har spillet i England...jeg tror det er femte gang vi spiller der 

Clone: Er der nogen speciel grund til det eller...

Caleb: (grinende) det ved jeg sgu ikke.

JR: Det må vel være fordi det er tættest på boston i forhold til resten af Europa.

Caleb: Jeg tror bare det er fordi at vi prøver på at vise vores ansigter udenfor USA så meget som overhovedet muligt så vi kan få opbygget noget udenfor staterne.

Clone: Hvilke forventninger havde til at toure Europa? For jeg har sådan en ide om at de fleste amerikanske bands ville da gerne spille herovre men de har ikke en anelse om der overhovedet dukker folk op til deres koncerter...

Caleb: Yeah, jeg tror på en måde at det var hvad vi forventede...

JR: Vi var ikke helt sikre på hvad der ville ske. Jeg kan bare huske at der var noget nyt ved hver koncert. Og det var virkelig cool...Der var RIGTIG mange mennesker der dukkede op, det var rart. Og det gav også lyst til at komme tilbage...

Clone: På det tidspunkt var situationen også lidt en anden. I var på Hydrahead og det er jo et lille-bitte label i forhold til hvor i er nu.

Caleb: Jeps, vi har jo stadig ikke nogen ny plade ude endnu så...

JR: Vi er sådan set stadig på Hydrahead(grinende)... 

Caleb: Denne tour er jo teknisk set for vores ep som er på Hydrahead. Yeah, det er utroligt at man kan tage over på den anden side af verden og folk kender dit band. It’s pretty cool.

Clone: Nu når vi snakker om det at være på tour, har i opdaget noget forskel nu når i er på en major-label?

JR: Egentlig ikke. Det er lidt mere arbejde involveret. Men udover det så er størrelse af de koncerter vi spiller den samme, vi har stadig den samme mentalitet som før...

Clone: For jeg syntes det var ret spøjst, jeg fik en hel promo-pakke med billeder og hele molevitten, noget jeg normalt ikke sætter i forbindelse med et undergrundsband som jer.

Caleb: Det er helt utroligt, de overdriver nogle gange ret meget...

Clone: Lad os snakke om jeres nye skive, Antenna. Hvornår blev den optaget?

Caleb: Vi optog den i sommers, vi brugte to-tre måneder til at indspille den.

Clone: Hvad var ideen bag pladen. Tænkte i på at nu skulle i indspille en plade til et major-label eller skulle i bare ind og lave endnu en plade...?

JR: Jeg tror godt at vi alle inderst inde vidste at nu skulle vi lave en plade der ville blive udgivet af en stort selskab men jeg tror ikke det var noget der ligesom drev processen fremad. Det meste bestod i at forbedre det som vi gør nu. Det er bestemt en udfordring når du prøver på at lave din egen musik, noget som der betyder meget for dig. Så vi fokuserede mest på at skrive gode sange. 

Caleb: Jeg tror vi ville have lavet den samme plade hvis vi havde brugt tre måneder i studiet på at lave en plade for Hydrahead. Som JR sagde, vi vidste det jo udmærket godt men jeg tror ikke at det havde nogen indflydelse på vores sange og vores lyd. 

Clone: Pladen er bestemt mere fokuseret. På jeres forrige plade, Jupiter, var sangene længere og det virkede som i var i gang med at afprøve nogle forskellige ting. På denne plade virker det mere som om i at fundet en lyd i gerne vil bruge.

Caleb: Det var bestemt noget vi gerne ville opnå. Det var ret svært. For som du sagde, på Jupiter gik det lidt ud på at lave sangene så lange og så mærkelige som muligt. Og så denne gang bestemte vi os for at skære alt det unødvendige væk og komme frem til hvad det egentlig var vi ville med disse sange og så samtidigt lave det sådan at de også var interessante at lytte til. 

Clone: hvordan skriver i jeres sange.
Jr: For det meste kommer Steve (Brodsky, forsanger), Caleb eller Adam (McGrath, guitarist) med riff og så jammer vi. Hvis vi de har hele sange med så prøver vi også det.

Clone: Så sangene er færdige før i går ind i studiet.

Caleb: Oh yeah, helt bestemt.

Clone: så i nosser ikke rundt inde i studiet?

Caleb: Vi har ikke optaget på den måde endnu, måske gør vi det i fremtiden. Men indtil nu så skal tingene være helt færdige før vi går i studiet.

Clone: Hvem har produceret pladen.

JR: Rich Costey
(stilhed)

Clone: Hvorfor lige ham?

JR: erm...

Caleb: Tjo, sagen var den at vi mødtes med en masse forskellige mennesker og heldigvis kunne vi selv vælge og Rich var den vi kunne bedst med. Han er nyere gut så han havde ikke en kynisk eller udslidt indstilling. Han var virkelig glad for at indspille sammen med os, det betød rigtig meget for os. Han var meget involveret og hjalp os ret meget. 

Clone: Og siden at han jo er ret ny og ukendt så ville han nok ikke presse en bestemt lyd ned over hovedet på jer, som der jo nok ville have været sket hvis i havde fået fat på en Terry Date eller, god forbyde det, en Ross Robinson.

Caleb: (grinende) Det var helt sikkert noget vi prøvede på at gå udenom. Vi kiggede efter nogen der var interessante og friske. Jeg tror bestemt at Rich var det rigtige valg. 

Clone: Coveret er lavet af Aaron Turner fra Hydrahead.

Caleb: Jeps, vi prøver på at involverer de gutter så meget som overhovedet muligt. 

JR: Det meste af det som Hyrdahead har opnået indtil nu er Aarons fortjeneste. Han ved hvad det er han laver og det har hjulpet os rigtig meget. 

Clone: Men hvorfor skulle det lige være ham det lavede jeres cover?

Caleb: Han har sgu altid lavet det for os.

JR: Og han er en utrolig kunstner...

Caleb: Jeg ville ikke have at der nogen anden der lavede det for os.

JR: Nixen.

Clone: Hvad forventer i jer af at lave en plade for stort pladeselskab?

Caleb: Bare at få lov til at lave musik og gå på tour. Prøver på at holde det simpelt. Vi har ikke noget forhåbninger om at blive et kæmpe stort band. 

JR: Jeg har for eksempel ikke en anelse om hvad der kommer til at ske i de næste par uger. Det kan ske en af to ting, vi kan enten eksploderer eller også kan vi blive dropped at selskabet.

Caleb: Vi prøver på at være optimistiske omkring det men der er helt bestemt en risiko ved at være på et major-label. De er et stort selskab og de skal se tal og salg. Og hvis vi ikke klarer det så....Men for os betyder det ikke så meget, det kommer ikke til at dræbe vores band. Vi har holdt det her kørende indtil nu uden et stort selskab i ryggen og det kunne vi nok godt gøre indtil vi ikke kunne mere. Det her er bare noget vi prøver nu og håber på at det virker.

Clone: En af de få ting der overlevede overgangen fra den gamle stil til den nye var de der space-lyde i laver. Hvor kommer de fra? 

JR: Jeg tror det kommer fra at da vi stadig var et metal band der lyttede vi altid til Rock, Pink Floyd og sådan. De ting har altid været der, også før vi spillede metal. Nu er det lidt lettere at smide de indflydelser ind i musikken. Det kommer bare fra ting vi altid har lyttet til.

Clone: Nogle af jer har lavet ting udenfor Cave In, Steve har lavet noget solo og Caleb var med på nogle Old Man Gloom plader. Kan man forventer flere ting af den skuffe eller hvordan er det?

Caleb: Det håber jeg. Det er bare hårdt fordi vi er næsten altid på tour og har ikke tid til det. Vi har muligheden for det men...

Clone: Der er ikke nogen der siger at det må i ikke?

Caleb: Nej, overhovedet ikk. Old Man Gloom har lige optaget en nye plade men jeg har været på tour så jeg kunne ikke indspille mine dele til det. Jeg ved at Steve har haft gang i en ny New Ideas Society plade. Men det er svært for vi kommer til at være hjemme i en uge eller to og så skal vi allerede ud igen. Det er en af de første ting jeg gerne vil lave når jeg får fri fra Cave In.

Clone: Kommer der ikke tidspunkt når man er på tour så meget at man bliver træt af sin egen musik. Ikke at jeg nu prøver på at få jer til at sige ”Cave In sux!” eller sådan noget.

Caleb: Der kommer bestemt et tidspunkt. Men det handler om at gøre det interessant for os selv og vi har en hel del små mærkelige ting som vi gør for bryde det monotone i det. Men det er jo en del af det. Hvis du gerne vil lave det her så bliver du nødt til at vende dig til at spille det samme shit om og om og om igen. 

Clone: Da jeg så jer i London sidste år der så i meget trætte ud da i gik på scenen men så tændte i for instrumenterne og efter den første sang var i flyvende.

Caleb: Sådan er det helt sikkert for en stor del af de koncerter vi har spillet. Det handler for det meste om at slæbe vores trætte røve op til scenen.

JR: Seriøst, jeg er SÅ tæt på at falde i søvn før vi går på...

Caleb: Men så efter den første sang så kører det hele igen...

JR: og så får man sin energi tilbage.

Caleb: Plus at når vi kommer herover så er vi 5 timer bagud så vi falder i søvn på de mest åndssvage tidspunkter og vågner kl. 4 om morgenen. Det er ret mærkeligt men det er også en af de ting jeg godt kan lide ved at være på tour. Man ved aldrig hvad dag det er eller hvor man er. Det er ret fedt.

Clone: Så i kommer nok ikke til at se så meget af København.

Caleb: Nope, vi tager videre lige efter koncerten. It sucks! Vi har tænkt os at lave en world tour uden vores instrumenter. Vi skal ud og se alle de steder vi har spillet.

Clone: I burde prøve at tage på festival runden her til sommer...

JR: det ville så gerne prøver.

Caleb: Vi spillede på Reading, Leeds og Punkelpop sidste sommer og vi vil bestemt prøve på at kommer herover til sommer.

Clone: Hvordan var Reading?

Caleb: It was pretty cool (griner). Jeg har aldrig nogensinde set så mange mennesker på et sted. 

Clone: Det må vel have været en af de største koncerter i nogensinde har spillet?
Jr: Desværre, vi spillede på en af de små scener så der kom ikke SÅ mange mennesker over for at se os. Jeg tror den største var da vi åbnede på for Foo Fighter.

Clone: Nårh ja, for helvede, hvordan gik det?

JR: Helt utroligt.

Caleb: Helt fantastisk

Clone: Hvordan i al verden fik i den på plads? I vil vel ikke fortælle mig at der var en fra Foo Fighters der ringede og spurgte om i ikke lige ville være med.

JR: Se det ville have været virkeligt fedt.

JR: Vi har den samme A&R som dem, det er rigtig mange mennesker som vi kender der kender dem. Our people know their people. (latter) Jeg ved godt det er lidt kliche men sådan fungerede det faktisk.

Caleb: Vores tour manager voksede op med Dave Grohl, vores manager kender dem, det hele er sådan lidt viklet sammen. For at par år siden kom et par af the Foo’s ned for at se os spille i L.A. og så skete der ikke noget i et stykke tid og så spillede vi på Reading. Der kom de op til os og sagde ” hey, vi har hørt at vi måske skal på tour sammen, er det ok med jer?” og vi var bare helt væk. Hvad tror du selv? (latter)

Clone: Og Foo Fighters er jo kæmpe store i England.

Caleb: Det kan du tro. Jeg havde svært ved rumme hvor store de steder var som vi skulle spille sammen med dem. Selv de var helt ”oh my God! Det er her sindssygt”. Ja, hvordan tror du så vi har det, vi er vandt til at spille for 160, nu skal vi så spille foran 16.000 mennesker! 

Clone: Hvordan var det så at spille for så mange mennesker som ikke kender jeres musik.

Caleb: Det var ret mærkeligt. Men det var også godt, vi fik en masse positiv feedback. Der var ikke nogen der råbte boo efter os og det virkede som om folk godt kunne lide det. Det var mange inde på vores side, bare kids der skrev ind. Det var fedt.

Clone: her til sidst, hvad hører i for noget musik på jeres toubus?

JR: Der ligger tre store CD-holdere inde i bussen. Caleb har ikke engang tager hans frem endnu. Vi har bare været i gang med at gennemhøre hinandens Cd’er.

Caleb: Vi foretrækker at høre noget tungere musik som Sleep, At the gates.

Clone: Ok, det er noget jeg har opdaget her på det seneste. Hvordan kan det være at hardcore kids i amerika er begyndt at lytte til svenskerdød?

Caleb: At the Gate er afsindigt store i Amerika. Hvis de lavede en reunion stadium tour ville de tjene SÅ mange penge. Den plade er SÅ fed.

JR: De er urørlige. De er bestemt en af de største metal bands i USA lige nu. 

Caleb: Næste alle indenfor hardcore scenen elsker det band. -phil
Kom med dine kommentar i vores FORUM