clonetalk - chimaira

Læs vores anmeldelse af "The Impossibility of Reason" HER !!!

Køb Chimaira albummet "The Impossibility of Reason" hos CDON nu !!!

I denne uge har Roadrunner udsendt det formidable nye Chimaira album "The Impossibility of Reason" og i den anledning fangede jeg bandets guitarist Rob Arnold på en telefonlinje fra Chigaco. 

Chimaira arbejder sig i øjeblikket igennem USA på en tour sammen med Atreyu, Eighteen Vision og ikke mindst Metalcore-kometerne i Lamb of God, som iøvrigt netop er blevet "labelmates" med Chimaira på Roadrunner. Rob fortæller at stemning på touren har været fantastisk og at publikum allerede mange steder har taget de nye Chimaira sange til sig, især "Down Again" og "Cleansation" kan pitten i den grad brøle med på.

I forhold til pressens modtagelse af "The Impossibility of Reason" så er Rob og resten af Chimaira mere end almideligt godt tilfreds med den feedback bandet har fået. Metalskribenter verden over har taget fantastisk imod Chimairas bud på "The New Wave of American Heavy Metal", et udtryk som dækker over en bølge af bands som søger langt væk fra den forhadte og udvandet Nu Metal. 

I forhold til Chimairas 2001 album "Pass Out of Existense", så har sangskrivningen denne gang været langt mere fokuseret. På "Pass Out..." var bandet et ungt "baby" band og ifølge Rob var sangene samlet over en periode på flere år, mens alt det nye materiale er skrevet på nogle ganske få uger, således at udtrykket og stilen er langt mere konsekvent og gennemført.

Efter udgivelsen af "Pass Out..." kunne medlemmerne i Chimaira godt mærke en vis frygt for at bandet skulle blive opslugt af den altædende og kommercielle Nu Metal, hvilket motiverede Chimaira til at arbejde sig væk fra netop denne trend. Også de mange måneder på turne har haft en voldsom indvirkning på bandets nye tilgang til metallet. Især hvad angår det tekniske niveau har Rob og resten af bandet virkeligt udviklet sig eksplosivt, hvilket har givet Chimaira en række nye våben i arsenalet.

Det eletroniske landskab hos Chimaira har også fået en helt ny rolle på det nye album fortæller Rob. Hvor målet på "Pass Out..." var en Fear Factory inspireret futurisk lyd med masser af "programming" på melodierne, så fungere det elektroniske på "The Impossibility of..." som et atmosfærisk lag under selve brutaliteten, der er med til at give lytteren en langt dybere oplevelse af musikken.

På et par numre på den nye opus er forsanger Mark Hunter tydeligt inspireret af den afdøde forsanger i Alice in Chains Layne Staley, hvilket bandet i følge Rob på ingen måder vil lægge skjul på. Han fortæller at hele Grungebølgen har haft en enorm påvirkning på medlemmerne, da det var tidens toner i deres teenageår. 

Laynes død kom ikke bag på bandet, da alle i branchen viste at manden var meget langt ude.  Rob mener at Laynes død var et produkt af den kolossale succes og rigdom Alice in Chains opnåede på ganske kort tid, og da Layne efterfølgende sank dybere og dybere ned i misbrug og ensomhed var der ingen vej tilbage. I forhold til det misbrug som ofte følger med livet i Rock/Metal branchen, så forsikre Rob mig at medlemmerne i Chimaira kun er afhængige af en ting, nemlig søvn !.

Som afslutning på interviewet bruger jeg lidt tid på at beklage mig over de få dato'er som er fastlagt på Chimairas første Europatour (iøvrigt sammen med Spineshank), der bliver skudt igang her i slutning af maj. Men Rob beroliger mig med at Roadrunner arbejder på en ny Roadrage tour i Europa til efteråret, hvor også Chimaira efter planen skal indgå. Så vi bliver hurtige enige om at mødes når Roadrage-karavanen forhåbentligt igen rammer Danmark senere på året. -and


Kom med dine kommentar i vores FORUM