clonetalk - cradle of filth

Som optakt til det kommende Cradle of Filth album "Nymphetamine" som er ude den 27.09 fangede Clonemetal.dk bassisten Dave på en telefonlinje. Han viste sig hurtigt at være en særdeles flink fyr hvis mundtøj ikke tog mange pauser undervejs.

Nyt label

Cradle of Filth udsender "Nymphetamine" som bandets første på Roadrunner, selvom bandet som sådan ikke var utilfredse med forholdene hos Sony. Parterne valgte at afslutte samarbejde uden nogen former for bad-feelings. Det som udløste breaket fra Sony var at Cradle of Filth meget gerne ville lave et nyt album lige efter "Damnation and a Day", mens Sony syntes der skulle gå lidt længere tid. Roadrunner var hurtigt på banen derefter, selskabet har i de sidste 4-5 år haft en god dialog med bandet, så valget var ikke svært fortæller Dave. Det som tiltalte Dave & Co. ved Roadrunner var folkene der selv er metalfans og selskabet dermed er mere "streetwise" indenfor miljøet. I nogle territorier havde Sony lidt svært ved at promovere og sælge "Damnation and a Day" da genren simpelthen var for meget udebane for personalet hos Sony. Dave siger at når man først er kommet op i årene, så vil man også gerne sælge lidt plader når man nu må undvære børn og koner i lange perioder af året for at lave promotion.

Back to Basic

Oprindeligt ville Cradle of Filth have at "Damnation and a Day" skulle have været bandets back-to-basics album, men resultatet blev jo noget ganske andet med det enorme symfoniske set-up. Men med "Nymphetamine" mener bandet det alvorligt hvad angår en tilbagevendende til en række af fortidens dyber fortsætter Dave. Som producer på "Nymphetamine" har Cradle of Filth brugt Rob Caggiano som også er kendt som guitarist i Anthrax. For at opnå den klassiske lyd på "Nymphetamine" har Rob fået bandet til at indspille alt live uden en masse digitalt mos. En øvelse som krævede 10 timers konstant arbejde pr. dag for medlemmerne i Cradle of Filth med total udmattelse som resultatet, så Dave fortæller grinene at hvis "Nymphetamine" flopper voldsomt pga. denne klassiske lyd, så rejser han personligt til staterne og giver Rob Caggiano en ordentlig røvfuld.

Sort Fortid/Sort Nutid

På "Nymphetamine" har Cradle of Filth inkluderet et nummer som skal fungere som del 2 til et af bandets gamle højdepunkter. Det nye nummer hedder "Swansang for a Raven" og den er en forsættelse af hittet "Ghost in the Fog" fra år 2000 albummet "Median". Dave fortæller at dette gerne skulle blive til en tradition på Cradle of Filth albums, at fortid og nutid bliver bundet sammen igennem denne ide. Bandet går allerede med planer om hvilket klassisk indtag fra diskografien som skal have en fortsættelse på det næste album igen, uden dog at Dave tør sætte titlen på i et interview på nuværende tidspunkt. Generelt vil "Nymphetamine" være mere på "kant" set i forhold til "Damnation and a Day". Det afsluttende track "Mother of Abominations" vil f. eks være rendyrket Black Metal hvor bandet virkeligt vil slippe dæmonerne løs. Den 20 siders booklet som følger med albummet vil også bære præg af et band som ikke er bange for at dyrke Mørket. Som sådan er den mere "edgy" udvikling ikke noget som Cradle of Filth har planlagt, bandet gør det nu fordi det føltes rigtigt netop nu fortæller Dave. Sangen og titlen "Gilded Cunt" vidner også om et band som ikke har solgt nu af vreden og bitterheden overhovedet, Dave siger at den sang er Dani´s personlige hilsen til nogle individer i sin omgangskreds som har gjort sig fortjent til denne verbale omgang. Iøvrigt er Titelnummet "Nymphetamine" som vare omkring de 9 minutter udvalgt til den første video fra albummet, det midterste stykke af denne enorme skæring vil komme til at være udgangspunkt for videoen.

Porten til Afgrunden

Hvad angår Cradle of Filths position i forhold til resten af Black Metal scenen ser Dave bandet som det første band kids'ne skifter bekendtskab med pågårund af den store eksponering og bredde appel Cradle of Filth har opnået. Når fortrolighed så er opnået forsøger fans'ne sig med f.eks med Dimmu Borgir og på den mode er Cradle of Filth en slags indgangsport til den sorte metals afgrund. Dave og resten af bandet er også godt klar over at netop denne position gør bandet til et oplagt emne, når diverse selskaber skal skrabe lidt extra mønt ud af de altid sultne fans. Cradle of Filth har lagt navn til et utal af DVD udgivelser og andre mere eller mindre overflødige ting siden bruddet med Music for Nations. En udvikling bandet har haft meget lidt kontrol over. Da det gik op for Cradle of Filth at MFN kunne og ville udsende opsamlingen "Lovecraft and Witchhearts" var det bandet som selv fik den extra disk med en række remixes og sjældne sager inkluderet til samme pris, noget som selskab end ikke havde overvejet på forhånd. Men selvom det kan være en dyr fornøjelse at være Cradle of Filth fan så håber og tror Dave på at folk vil tage godt imod "Nymphetamine" hvor bandet bestemt ikke lefler for nogen som helst. -and
Kom med dine kommentar i vores FORUM