clonetalk - complete

Læs vores anmeldelse af "All Systems Go" HER !!!

En af de fornemmeste hardcore konstellation inden for landets grænser, Complete, er nu igen pladeaktuelle med den kontante ”All Systems Go”, der eksploderer i et eftertænksomt festfyrværkeri af rock og rul på alle leder og kanter. Opmærksomhed er klart påkrævet omkring en udgivelse af den kaliber, så clonemetal.dk slog pjalterne sammen med Christian Schønnemann, som håndterer trommerne, til en snak om lidt af hvert, og vi lægger ud med en lille update om, hvordan det er gået i Complete-lejren i tiden mellem deres to albums?

”En af de helt afgørende ændringer der sket for os imellem de 2 albums, er at vi har fået os en ny guitarist, Anders Bo Rasmussen. Dette vil selvfølgelig altid påvirke et band, men måden vi greb det hele an på, var sådan set bare at fortsætte hvorfra vi slap. Vi var jo så heldige at tidspunktet, hvor Anders trådte, til passede helt perfekt, da vi netop skulle til at skrive nye numre til vores næste plade. Udover den proces spillede vi en række shows i udlandet efterfulgt af et turne i Europa. Specielt vores besøg i Baltikum var en fantastisk oplevelse, idet responsen på det som vi har gået og bikset sammen i vores lille snuskede øvelokale, var helt enorm!!! Ja så vi kan varmt anbefale andre bands i at spille i lande som Polen, Litauen og Letland”.

Hvor debuten ”Adjusting the Perpetual Emotion Machine” virkede mere lukket om sig selv i sit eget univers, mærkes det nye album som værende mere ”kontaktsøgende”. Skete de nye tiltag gradvist, eller var det en mere bevidst beslutning?

”Set med mine øjne er din iagttagelse fuldstændig korrekt. Jeg tror, at hovedårsagen til resultatet på ”All Systems Go” er at vi bevidst ikke ”bare” ville lave en ny forbedret udgave af ”Adjusting the Perpetual Emotion Machine”.

Ikke så meget pjat der!

Var der nogle overvejelser om at bevæge sig andetsteds hen med udgivelsen af musikken, eller faldt det naturligt at fortsætte hos North Post, den nye inkarnation af det gamle Last Effort?

”Både og vil jeg sige. Der var andre og større labels inde i billedet, men der kom aldrig noget konkret på bordet. Sagen var nemlig den, at hvis man skulle udgive ”All systems Go”, så skulle man udelukkende gøre det på baggrund af vores tidligere udgivelse. Og når vi så fortalte dem, at vi havde rykket os en smule stilmæssigt siden da, ja så var de jo selvfølgelig nødt til at hør,e hvad det var vi havde lavet. Det kunne desværre ikke lade sig gøre, da vi var fast besluttet på, at vi ville have et label i ryggen, så snart vi gik i studiet, og dermed også vide hvor mange midler vi havde at gøre godt med. Og da kontakten med Søren altid har været super god, og da han kunne fortælle os at han gik rundt og havde større planer med Last Effort (nu North Post), jamen så var vi slet ikke i tvivl. Og vi har heller ikke fortrudt det.

Når jeg tænker på, hvilken genre vi hører ind under, så er jeg faktisk stolt over at være et dansk band på et dansk label. Jeg vil hellere end gerne være med til at fremme musikken herhjemme...”.

Er der forskel på den respons I får indenrigs og uden for landets grænser?

”Det må jeg desværre nok svare ja til, selvom det da er blevet bedre herhjemme. Men det kan godt være det hænger sammen med at vi har spillet flere koncerter i udlandet???
Men jeg tror nu også der ligger en eller anden form for tilbagelænethed gemt i os danskere, og jeg kender det da også fra mig selv, når jeg er til koncerter. Jeg er langt mere lyttende end dansende, det er svært at sige præcis hvorfor. Men nogle af de ting som vi er blevet overrasket over ved at spille i udlandet, er netop folks udadvendthed. Det er som om at man tager ud og hører musik udelukkende for at have en fornøjelig
aften, faktisk er det set, at publikum kan gøre bandet en hel del bedre end hvad de måske er, men det er jo også fuldstændig uden betydning så længe man har en super aften. For mig er det nok det vigtigste ved at spille musik. Herhjemme er her i mine øjne en tendens til at man skal underholdes, og hvis man ikke lige bliver det, så vender man tommelfingeren nedad”.

”Monsters exist” lyder det i ”George Bush III” fra det nye album – og ingen tvivl om det, men til en hvilket udstrækning er det mon muligt at bekæmpe dem? Der skabes jo også en del opslugende indre monstre at kæmpe med nu om dage i kraft de skarpt optegnede skabeloner, som vi forsøges presset ind i konstant fra mange leder og kanter… 

Her springer vokalisten Jonas ind for at reflektere lidt over denne kamp. 

”Jeg vil mene, at det i højeste grad er muligt at bekæmpe det. At besejre det fuldstændigt eller at opnå helt at frigøre sig fra dem er nok en anden sag, for at bekæmpe dem på et personligt niveau er det i hvert fald vigtigt at være i stand til at se sig selv udefra, altså lige stoppe op en gang imellem og reflektere over hvorvidt man egentlig kan stå inde for sine handlinger, baseret på hvordan andres ord og handlinger påvirker én selv; når man tænker på, hvordan vores samfund i stadig stærkere grad bliver styret imod en borger-kultur, der bygger på en ego-centreret ”forbruger-isme”, er det vigtigt som individ at forsøge at se sig selv i en sammenhæng, forstået på den måde at man ikke nødvendigvis altid er helt klar over, at nogle af de ting man foretager sig er en del af de mekanismer, man i virkeligheden selv føler en dyb afsky overfor. Med andre ord: første prioritet må være at følge sin overbevisning efter bedste evne, og være bevidst om de konsekvenser der udløses af de valg man træffer.

Dette er jo ekstremt vigtigt i disse dage, hvor magthaverne kører en utrolig stringent ensretningspolitik (tænk bare på Christiania f.eks., jeg har svært ved at se andre logiske forklaringer på at det er blevet sådan en kæphest for regeringen og DF). Derudover er det også afgørende, at man forholder sig kritisk overfor alt, hvad der kommer ud af både de trykte og elektroniske medier (det gælder både nyhedsstof, underholdning og reklamer), og forsøge at filtrere ud, hvad det er, de egentlig siger (eller ikke siger), når de f.eks. fortæller om ”endnu en massevoldtægt” eller at København er det næste terror-mål og den slags. Det gælder om ikke at lade sig suge ind i den stemning, de pisker op, og den kunstigt oppustede frygt for et eller andet forfærdeligt der lurer rundt om hjørnet, som i sidste ende ikke gavner andre end dem, der sidder på magten og har brug for syndebukke til at aflede opmærksomheden fra de virkelige problemer. Man kan måske konkludere at hvis vi får gjort kål på de ydre monstre vil det være lettere at komme af med de indre?”

Med et friskt album på gaden plejer der også at følge andre aktiviteter i kølvandet, men hvilke mon det bliver for Complete i denne tid?

”Tjah, det må tiden vise... Vi regner med, at udgivelsen af vores nye album bringer nogle shows i Danmark med sig - vi synes virkelig, at vi trænger til at komme godt og grundigt rundt herhjemme og opleve, hvad der er sket med scenen de sidste år. Udover det håber vi på festivaler og lignende til sommer, men der er ikke så mange konkrete planer endnu. Vi tager en dag ad gangen og håber på en masse nye oplevelser”.

Clone takker af for denne gang. Det gør Christian også med et håb om rige muligheder for at spille for og få hilst på folk derude landet rundt. Jeg vil i hvert fald helt sikkert stå klar med trippende fødder, når der sker noget på den front. Kom og vær med! -guldmann


Kom med dine kommentar i vores FORUM