clonetalk - the dillinger escape plan

Læs vores anmeldelse af The Dillinger Escape Plan/Burst koncerten HER !!!

Et par timer før Dillinger Escape Plans eksplosive koncert på Loppen, skulle jeg have fornøjelsen af en lille snak med forsanger Greg Puciato. Dette var samtidigt min noget intimiderende debut i Clonemetal.dk øjemed. 

- Hvordan har jeres turné artet sig foreløbigt?

”Det har været fedt og langt. De sidste fire aftener har vi spillet i Tyskland. Det er virkeligt et underligt land at bryde igennem i. De er enten totalt hardcore, som f.eks. Terror, eller totalt metal som Nile. Forleden aften spillede vi i Essen, og det var simpelthen forfærdeligt. Aftenen før det var det vidst noget der hed Wiessbad, et af de bedste shows på turen. ”

- Nu har I turneret med Miss Machine i et år. Hvordan har det været at turnere med et album, der er så anderledes i forhold til bagkataloget? 

”For os har det virkelig været meget bedre. Sættet føles som om det har meget mere dynamik. Det kan let blive trættende at spille den samme type sang igen og igen. Vi står ikke med en fornemmelse af ”Her, nu skal i høre en sang der lød præcis som den forrige”. Det gør det også langt sjovere at spille. Før i tiden spillede vi 3 sindssyge sange, folk gik amok og hoppede rundt, og så var aftenen nærmest skåret ud i pap. Nu ved man aldrig, hvad der sker og vi har mulighed for så mange forskellige ting. ”

- Hvordan har det været at spille singalong omkvæd for et band som Jeres?

”Det har bestemt været underligt. Det har aldrig været intentionen at skabe et Dillinger album og så bare indsætte et fængende omkvæd. Vi er jo ikke et emoband. På den anden side ville vi tilføje et nyt aspekt til vores vokaler. Mike Pattons vokalarbejde på ”Irony is a Dead Scene” åbnede virkelig nogle døre for os, så vi kunne gøre, hvad vi ville. Vi troede virkelig ikke, at folk ville være så modtagelige. Ærligt talt troede vi, at mange folk ville hade det. Men vi gad virkeligt ikke at lave ”Calculating Infinity” igen og igen. Der har heldigvis været langt flere positive reaktioner end negative. ”

- Efter at have været på tour med et band som System of a Down, hvor folk har hadet Jer, hvordan er det så at spille en turné som denne?

”Haha! Ja, SOAD var bogstaveligt talt 30 optrædener i træk, hvor folk hadede os. De bombarderede os med mad, nogle dage buhede folk så voldsomt, at vi ikke engang kunne høre os selv i vores monitors. Jeg kunne faktisk godt lide det - jeg føler at vores musik er aggressiv af natur. Når man bliver placeret i et miljø, hvor man ved at man skal ud og spille foran en flok arrige ulve, får man virkeligt en ”Fuck dem, nu skal de fandme smadres” attitude.”

-Så der er altså negative sider ved at spille shows hvor folk elsker jer?

”Ja, man får det nogle gange alt for komfortabelt foran folk som man ved er der for at se én. Derfor synes jeg, at det er vigtigt fra tid til anden at gå ud og spille foran forskellige publikum. Vi har snakket om at lave uannoncerede overraskelsesshows, hvor vi spørger et band om vi lige må spille før dem. Altså så vores fans ikke møder op.”

- Jeg har læst at I fortrinsvis medbringer opvarmningsbands, der ikke er i Jeres genre, men mestrer deres egen. Hvilket band ville I helst på tour med?

”Fuck, det er et svært spørgsmål. Mogwai! Sådan en slags band kan vi virkelig godt lide. Vi føler, at de har en vibe som ikke kommer i konflikt med vores. Vi er på en måde meget ens, i hvert fald i mine ører. Musikalsk er de nok vores modsætning, men det er meget kunstnerisk og de er virkeligt gode til det de gør. De var højst på vores ønskeliste, men sådan blev det ikke.”

- Lad os snakke lidt om fremtiden. I har turneret med det nye album i et år, er der noget nyt i støbeskeen? 

”Vi har lidt løst, men det er svært for os at skrive mens vi er på tour. Formentligt holder vi op med at turnere i slutningen af december, og har forhåbentligt nok materiale til den tid til et nyt album. Tiden fra januar til maj vil vi så bruge på at stykke det hele sammen, så et album er klart til september.”

- Hvilken vej bevæger I Jer musikalsk? 

”Vi prøver ikke at bevæge os i en specifik retning. De par sange som vi allerede har, læner sig nok mest opad de mere sindssyge sange på ”Miss Machine”. Ikke for at sige at alle vores sange bliver sådan. Vores sidste album var sådan en omvej fra, hvad vi ellers har lavet med melodi og omkvæd, at vi bare at lyst til at skrive voldsomt arrige sange. Efter vi har skrevet et par stykker af dem, tror jeg at vi får lyst til, at lave mere melodiske sange igen. Det eneste vi prøver at holde os fra, er at gentage os selv. Hvis vi skrev et album og indså at det var Miss Machine del 2, ville vi omgående smide det ud.”

- I kølvandet efter ”Calculating Infinity” er fulgt en masse nye bands, der spiller meget teknisk metal. Bekymrer konkurrencen Jer?

”Vi ser faktisk ikke os selv som et teknisk band. De andre bands ser sig selv som tekniske bands og spiller ud fra den synsvinkel, ”Se os, vores guitar siger didle didle didle”. Sådan en slags band er vi ikke, alt det tekniske er mere eller mindre et tilfælde. Vi har musikere, der virkelig mestre deres respektive instrumenter, så naturligvis laver de musik der udfordrer dem selv. Essensen har altid været at skrive en god sang.” 

- Jeres musik er tit en sammensmeltning af genre og indflydelser. Har I nogen projekter ved siden af?

”Det har vi, men intet der er i nærheden af at være klar til udgivelse. Der er ikke engang et bandnavn. Jeg arbejder selv sammen med John fra Candiria og Jeff fra Isis. Ben og Chris arbejder meget med elektronisk musik, men når de har noget, plejer de bare og rive det fra hinanden og bruge det i Dillinger. En eller anden dag skal det nok lykkedes at have nok materiale til at udgive en projekt cd. Dillinger er et band på vej op, og det har derfor klar første prioritet.”

- Når man ser Jeres dvd, efterlades man med et indtryk af et band, der har det ret sjovt. Er der nogle sjove tourhistorier du vil dele?

”Vi hverken drikker eller tager stoffer, så vi bliver nødt til at underholde os selv på andre måder. Det går ret tit op i lort, pis og porno. Det er konstant små ting, som f.eks. en der ligger en bunke kønshår på den andens pude. Andre ville synes det var ulækkert, men vi er bare blevet vant til det. Hver nat før jeg går til køjs, bliver jeg nød til at tjekke min seng, det ville være typisk at nogen havde pisset i deres undertøj og lagt det der. Normalt ville man komme op og slås over sådanne ting, men for os er det hverdag. 
Prøver at huske en god historie... Nå ja, vi havde en roadie for et par år siden, som vi kun tog med på turnéen, fordi vi vidste han ville gøre grinagtige ting. Han havde faktisk intet arbejde udover at være sig selv. En af roadiens særheder var en fetich for kvinder der brækker sig. På et tidspunkt får vi ham så til at lægge sig midt på vejen. Derefter fandt vi en tilfældig stiv tøs og fik hende til at brække sig ned i hans ansigt. Hun havde så tilfældigvis spist nudler samme aften, og hvor enhver anden også selv ville have brækket sig, hev vores roadie en nudel ud af håret, og spiste den. Vi fik selvfølgelig det hele på bånd, og er i gang med at samle sammen til en dvd. Vi tager vores musik meget seriøst, men vi tager overhovedet ikke os selv seriøst. Folk tror, når de møder os at vi er en omgang nørdede elitære musiksnobber, som bruger vores tid på teori og udregninger.”

- Ligesom hele Math udtrykket. 

” Ja det er et åndssvagt udtryk der er blevet påhæftet os. Ironisk nok har Ben, der hovedsageligt skriver vores musik, uafbrudt dumpet matematik i skolen. ”

- Nogle kommentarer før målstregen?

”Jeg vil bare takke Jer for jeres støtte, og fordi I har ventet så lang tid på det nye album. Det vil ikke ske igen” 

Med den kommentar sluttede et overraskende hyggeligt og åbenhjertigt interview. Greg fremstod som en meget sympatisk og venlig mand, der ikke ville gøre en flue fortræd. Dette indtryk skulle vise sig at brase sammen 4 timer efter. -adamKom med dine kommentar i vores FORUM