clonetalk - despised icon

Læs vores anmeldelse af "The Healing Process" HER !!!

Canadiske Despised Icon kan med deres anspændt intense death/grind/hardcore hybrid virkelig ses som en effektiv modgift af særdeles helende karakter, om man skulle have fået for meget af den efterhånden forfladigede metalcore modedille i blodet. Før splitten med Bodies in the Gears of the Apparatus på giganten Relapse var de dog mest af alt et undergrundsfænomen, men denne status kan meget vel tænkes at ændre sig snarest, nu hvor dynamitstangen ”The Healing Process” er ude med fuld støtte fra Century Media. Den klonede brigades offerlam blev i den anledning Alex Erian, som håndterer halvdelen af vokaltjansen, og han kører hårdt på med entusiastisk at fortælle om bandets vej mod en sikker plads under Century Medias vidtrækkende vinger.

”Aldrig havde vi regnet med at få kontrakt med så cool et label. Vi sendte ikke engang vores promo ep af sted til Century Media, men en dag skrev jeg for sjov til en af Abacus (nystartet, hardcore orienteret division af Century Media i USA) gutterne, og så skrev han uventet tilbage, hvorefter jeg straks sendte ham vores sager. Han endte med at elske det og brændte kopier til alle mulige folk i CM familien. På det tidspunkt var vi lige ved at signe med Listenable, men alt det røg på standby, da vi så hørte fra Century Media. Blot få dage senere ville det have været for sent. Men altså, det tog selvfølgelig noget tid at få det hele til at falde på plads, så vi bestemte os for at køre eget ræs og indspille albummet uden nogen som helst form for støtte udefra. Så tilbød Relapse os plads på splitten med Bodies in the Gears of the Apparatus, og Earache begyndte at udvise interesse, men jeg tror, at vi på en eller anden måde instinktivt vidste, at Century Media ville være bedst for os. Nu skal jeg nok lade være med at blive helt ”emo”, men de har virkelig arbejdet hårdt for at skubbet bandet fremad, og jeg fucking elsker dem for det.”

Hvor længe arbejdede I så på albummet? Følte I, at der var nok tid til rådighed mht. at få alle detaljerne på plads eller ej?

”Well, vi gennemgik nogle line-up ændringer i slutningen af 2004. Jeg spillede trommer på vores første album og skiftede til vokal, da en af de to andre sangere smuttede. Vi fandt en kick ass trommeslager allerede samme måned, og derefter begyndte vi hurtigt at skrive nyt materiale. Hele albummet skrev vi på omtrent fem måneder, og to af de sange blev der først lagt sidste hånd på omkring en uge eller to, før vi begyndte at indspille. Faktisk var vi stadig i indlæringsprocessen med nogle af de sange, mens vi båndede dem, så det var pænt stressende…hehe. Da indspilningerne var overstået, spurgte Relapse så om det med splitten, men da vi ikke lå inde med flere nye sange, måtte vi hele processen igennem igen, hvorefter der blev skrevet og indspillet tre helt nye sange på en måneds tid. Egentlig var det alt for begrænset et råderum, men vi blev bare nødt til at gøre det. Jeg mener, vi ejer alle så mange Relapse albums, og bare at være en del af noget som det er virkelig en ære.”

Langt de fleste metalbands nøjes med en enkelt vokalist, men et af Dispised Icons særpræg er bestemt deres flænsende friske ”double up” på den front, og Alex springer videre med at berette om lige netop det valg.

”I bund og grund ønskede vi bare at have alsidig vokal i bandet. Vi gennemgår så mange forskellige typer af skrig og growls, så jeg ved faktisk ikke helt, hvor mange sangere, der kan spænde så vidt helt alene. Well, jeg kan i hvert fald ikke! Steve (Marois) håndterer alle de lave death metal brøl, og jeg tager det mellemste spektrum. De høje sager og grisegryntene deles vi om. Jeg elsker at synge sammen med den gut.”

Beskriv jeres musikalske baggrund – rendyrket metallisk eller bare lidt af hvert?

”Metal scenen er den, vi voksede op med. Jeg tror, at vi alle har haft langt hår en overgang. Vi har kun lyttet til hardcore i omkring fem års tid, og en overgang plejede jeg at gå til hardcore shows helt alene, bare fordi mine hadede det, men nu ser det ud til, at skuden er vendt…haha. Despised Icon startede primært ud som et death metal band og udviklede sig så hen mod en slags death/metalcore hybrid. Jeg mener bestemt, at vi har fundet frem til en mere personlig lyd på vores nye cd. Vi elsker at springe direkte fra stykker med læssevis af blastbeats til hårdtslående breakdowns, så folk får en chance for at prygle hinanden synder og sammen, når vi spiller live.”

Er nogle af jer aktive i andre bands for tiden, eller er det 100% Despised Icon aktivitet for hele banden lige nu?

”Eric (Jarring, guitar) spiller i prog. bandet Heaven’s Cry. Før i tiden spillede vi alle i andre bands, men meget af det blev der lagt låg på for at rykke fokus mod Despised Icon. Selv spillede jeg trommer på de to sidste Neuraxis albums, men jeg forlod bandet sidste år. De er ved at have et nyt album klar, som udkommer senere i år på Willowtip/Earache. Tjek det ud.”

Fandeme så – Neuraxis er benhårde, så det udsagn støtter jeg gerne op omkring, men hvilke andre bands fra hjemlandet Canada tror Alex mon selv vil blive vigtige spillere på metalscenen i de kommende år?

”Der er allerede alle de etablerede sager som Kataklysm, Cryptopsy og Gorguts, som bestemt har spillet en betydelig rolle i at gøre scenen større. Flere og flere bands fra heromkring bliver rent faktisk signet nu, og jeg synes at det er noget så cool. Bands som A Perfect Murder, Ion Dissonance, Misery Signals og Comeback Kid har lige fået kontrakt med store labels som Victory, Ferret og Abacus. Jeg håber på, at det vil inspirere flere bands herfra til at arbejdere hårdere og virkelig vise, hvad vi er gjort af. I skal helt klart holde øje med Augury og Beneath the Massacre. De styrer.” 

Nogle planer om også at invadere Europa når I tager ud for at spille efter udgivelse af ”The Healing Process”?

”Lige nu har vi en canadisk tour i støbeskeen med Ion Dissonance og Premonitions of War i april, og oven på det rykker vi fluks videre til USA. For tiden snakker vi med Into the Moat samt The End om det, og forhåbentlig falder det hele på plads, men jeg prøver på at holde forventningerne på et realistisk niveau, indtil alt er helt klart. Yeah, vi har bestemt også planer om at turnere i Europa, inden året er omme. Det ville være fantastisk.”

Snip, snap, snude – så er den brølebasse ude. Alex slutter dog af med en appel til at folk tager chancen og investerer i ”The Healing Process”, hvis de ønsker at hjælpe bandet af med en latterligt høj gæld oven på erhvervelsen af en ny, smart vogn til transporten land og rige rundt, når Despised Icon fyrer op under turnehelvedet snarest. -guldmann

Kom med dine kommentar i vores FORUM