crossfire - exmortem

Læs vores anmeldelse af "Nihilistic Contentment" HER !!!

Den danske Death Metal combo Exmortem har netop udsendt det formidable album "Nihilistic Contentment". I den forbindelse har redaktionen på Clonemetal.dk stillet bandet et par spørgsmål. Simon er manden med svarene.

Clone : Er der skarpe skud i bælterne ???

Exmortem : Nope, desværre - kun blanke. Alligevel snuppede panserne dem i lufthavnen inden vi tog til England med en bøde til følge!

Clone : hvad er den største pestilens ved at spille i et dansk Death Metal band ???

Exmortem : At skulle forklare ignoranter hvad det er!!! Og at folk vil sammenligne os med resten af den danske scene.

Clone : Hverken forholdet til Hammerheart eller Osmose viste sig at blive længerevarende. Har I på forhånd større forhåbninger om et varigt samarbejde med Wicked World/Earache, eller giver de tidligere erfaringer automatisk en mere pessimistisk indstilling til den slags ???

Exmortem : Indtil videre har vi intet at klage over. De har gjort et super stykke arbejde for os og de dukkede også op til flere af vores koncerter i England. Men jo, de hidtige erfaringer taget i betragtning, så joker vi også med hvem der udgiver den næste, ha ha! Men vi håber på fortsat godt samarbejde.

Clone : Hvorfor gik det ikke med Reno bag tønderne alligevel ???

Exmortem : Personlige årsager. Han havde heller ikke tid og nu har vi fået Morten med og det går bare fee. Kunne ikke ønske det anderledes.

Clone : Har I overvejet en trommemaskine frem for de mange udskiftninger på den post ???

Exmortem : Nope. Så hellere hoppe i en å.

Clone : hvordan skaber I som band den rette stemning i den kreative proces med nyt materiale ???

Exmortem : Hvis det ikke lyder fee i øveren, så lyder det heller ikke godt på pladen. Meget simpelt. Vi tager udgangspunkt i den stil vi efterhånden har fundet frem til og presser den hver gang noget mere, for at undgå konformitet. Mange bands kunne lære noget af denne proces.

Clone : Hvilke ambitioner har I med det nye album ???

Exmortem : At endelig få banket navnet fast overalt og at vi er 100% seriøse med hvad vi foretager os. Indtil videre, har jeg ikke set en dårlig anmeldelse på pladen, så vi må jo efterhånden ha ramt rigtigt. Desuden at komme endnu mere ud og spille end tidligere.

Clone : Hvorfor valgte I at arbejde med Tue Madsen igen og er I tilfredse med samarbejdet/resultatet ???

Exmortem : Kunne ikke være mere tilfreds. Mange finder altid lige et eller andet efter indspilningen, som de så bruger resten af deres liv på at brokke sig over, men det er endnu ikke tilfældet med os - og hvis det ikke er kommet endnu, så kommer det sgu nok heller aldrig. Tue kender os og ved hvad vi vil have. Han har været en stor del i Exmortems udvikling på lydsiden.

Clone : Var det bevist at indkorporere flere tunge passager på det nye album ???

Exmortem : Ja det var. Når man spiller den slags death metal vi gør, så er der en tendens til at hver ny udgivelse skal være hurtigere og hurtigere. Dette resulterer alt for ofte i monotoni og det var ikke hvad vi ønskede. Vi havde oftet snakket om at det kunne være fedt at prøve med nogle flere tunge stykker, for at gøre musikken endnu mere catchy - og det ka du jo så selv høre hvad resulterede i...

Clone : Har Sigtyr selv lavet coverartworket og i så fald hvordan ???

Exmortem : Ja - med sin pc! Hva ellers? Kartoffeltryk?!!!

Clone : Bliver de vinyl-afhængige også tilgodeset på et tidspunkt, hvad "Nihilistic Contentment" angår ???

Exmortem : Skulle de meget gerne. Det er planen ihvertfald - heldigvis.

Clone : Er I rige nu, efter kontrakten med Earache ???

Exmortem : Nope, det ville være synd at sige.

Clone : Hvilke bands er inspiration for Exmortem anno 2005 ???

Exmortem : Stadig the same old shit - vi hører meget forskelligt hver især, men fællesnævnere ville nok være sådan noget som Angel Corpse, Immolation, Morbid Angel og Darkthrone fx.

Clone : Hvem skriver teksterne? Simon eller Sigtyr ???

Exmortem : Jeg skrev nogle af teksterne på den sidste skive, men på denne er det udelukkende Sigtyr. Han havde et helt koncept og det passede mig fint, da jeg er optaget andet steds.

Clone : Skal Simon ikke snart shaves skallet? Han ligner en hippie!

Exmortem : Er sket, så rend mig i røven bøsser.

Clone : Hvordan gik touren med Behemoth i the UK ???

Exmortem : Den gik rigtig godt. Herlige fyre, masser af de våde varer og god respons fra publikum. Især koncerterne i Irland og London var rigtig fede, hvor folk gav den gas! Hails and cheers!Kom med dine kommentar i vores FORUM