clonetalk - in flames

Læs vores anmeldelse af "Soundtrack to Your Escape" HER !!!

Clonemetal.dk fangede bassisten i In Flames Peter Iwers på mobilen, da han en mandag midt i februar var på vej til Tyskland, hvor bandets selskab Nuclear Blast stod klar med det helt store promotioncirkus forud for udgivelsen af In Flames albummet "Soundtrack to Your Escape".

Indspilningerne

"Soundtrack to Your Escape" er indspillet i et stort hus i nærheden af Frederikshavn i Danmark. Huset var lejet i 5 uger fortæller Peter, et hus som bandet indrettede som studie med tonsvis af udstyr. En af årsagerne til at In Flames valgte denne lokation var naturligvis at det var forholdsvis nemt at komme med færgen hjem, når man som Peter har kone og børn hjemme i Sverige. Producerne Daniel Bergstrand og Örjan Örnkloo var selvfølgeligt også med i Danmark og denne meget intense arbejdsform passede alle parter perfekt.

Resultatet

Peter lyder meget tilfreds med resultatet af "Soundtrack to Your Escape". Han fortæller at bandet har søgt at videreudvikle det udtryk som In Flames for alvor introducerede på 2002 albummet "Reroute to Remain". Inspirationen til det nye album har bandet ikke skulle gå langt efter da forsanger Anders Fridens projektband Passenger har sat sine tydelige spor på "Soundtrack to Your Escape".

Sammenhold

In Flames har eksisteret i 14 år efterhånden og selvom der løbende har været de obligatoriske udskiftninger på et par pladser så har bandet forstået at holde sammen. Peter fortæller at nøglen til at forstå sammenholdet i In Flames er at se bandet som en familie. Han fortæller at bølgerne sagtens kan gå rigtigt højt når medlemmerne skændes heftigt, men i den sidste ende bliver sammenholdet blot styrket.

Hittet

In Flames og Nuclear Blast har fået lavet en video til den første single fra albummet, singlen er "The Quiet Place". Peter vil hellere selv have at folk skal danne sig et indtryk af videoen, istedet for at han skal beskrive den, men temaet i video er ganske dystert forsikre Peter. Instruktøren på "The Quiet Place" er Patric Ullaeus som har lavet en masse Pop og R'n'B videoer til navne som Ace of Base, Dr. Alban og B-Thong. Men også andre metalnavne som Dimmu Borgir og danske Mnemic har brugt mandens evner til at skabe billeder til musikken.

Tourplaner

Peter fortæller at In Flames er ved at gøre klar til deres Europatur som sparkes igang den 16.04 i hjembyen Göteborg og som bringer bandet godt rundt i Europa. Umiddelbart efter skal bandet til USA hvor de sammen med Killswitch Engage skal sparke liv i den amerikanske metalscene. Peter har kun rosende ord tilovers for Killswitch Engage, men hvordan kan manden også have andet når man nu ved at KsE er kæmpefans af In Flames. Desværre kan Peter ikke løfte sløret for en koncert på dansk grund på nuværende tidspunkt, men drømmen er selvfølgeligt Roskilde Festivalen som Peter har besøgt både som medlem af In Flames og som publikum. -and

Kom med dine kommentar i vores FORUM