Læs også vores anmeldelse af Last Mile HER

Interview : Last Mile

Danmark har fået et nyt Hardcore band ved navn Last Mile, som levere hårdpumpet HC med masser af energi og ambition, tjek Last Miles Myspace site ud HER. I forbindelse med debutten fra Last Mile fik Clonemetal.dk sig en snak med bandets guitarist Jacob Bredahl, som de fleste nok allerede kender som den gamle forsanger i Hatesphere.

Clone : Start med at fortælle lidt om hvordan hele ideen om Last Mile opstod.

Jacob : Jamen det hele startede med at Michael og jeg snakkede om at vi gerne ville lave et hardcore band, som skulle køre på et seriøst niveau. Vi kender jo hinanden fra Barcode, men vi havde lyst til at lave noget, hvor der skete nogle ting, uden at folk af den ene eller den anden grund ikke var med på at give den fuld gas hele vejen igennem. Da vi var klar til at indspille 4 numre ringede vi til Laurits (ex-As We Fight), for at høre om han ville hoppe på vognen, hvilket vi nu allerede på forhånd vidste at han ville. Efter indspilningen manglede vi blot en mand til bassen og til det job fik vi fat i Lennart (ex-Stomp), som er en gammel ven af os alle. Men grundlæggende er visionen bag Last Mile at skabe et band som vi kan gøre og opnå nogle ting med.

Clone : Det virker som om at der er sket rigtigt meget for jer de sidste 6 måneder, hvordan har I oplevet tingenes gang indtil nu ?

Jacob : Meget af det er egentligt gået som vi havde forventet ved opstarten, men især i forbindelse med de livejobs vi allerede på nuværende tidspunkt har fået lov at lave, er vi da selv blevet pænt overrasket over tempoet. Vi havde nok ikke lige regnet med en opvarmningstjans for selveste Meshugggah, men det var selvfølgeligt et rigtig fed oplevelse som ikke mange bands for muligheden for i en opstartsfase.

Clone : Har I nogle fælles musikalske referencer indenfor Hardcore, som ligesom danner grundlaget for Last Miles udtryk ?

Jacob : Helt klart de tre første Madball albums; "Droppin' Many Suckers", "Set It Off" og selvfølgeligt "Demonstrating My Style". Men også Sick Of It All, Terror (dog ikke jeres seneste album ... føj for en disco produktion...) og ting som Blacklisted kan vi hurtigt blive enige om er vigtige kilder til vores HC-inspiration.

Clone : Hvordan er dynamikken socialt i Last Mile, var I overbeviste fra starten af om at I som medlemmer kunne sammen ?

Jacob : Nej, det var sgu lidt af en test om det ville gå. Men det går faktisk rigtigt fedt, når vi sådan kommer rundt bliver vi sgu kaldt "kaffeklubben", så på den front kører tingene som de skal. Desværre har vi netop måtte sige farvel til Michael, da hans ryg simpelthen ikke kan holde til det mere. Det er sgu lidt noget æv, men vi har allerede fundet en aflåser ved navn Jeppe. Han har været stand-in et par gange for os ligesom han vist har spillet lidt for Lack, men jeg tror sgu også at han passer fint ind i kaffeklubben.

Clone : Eksisterer Last Mile som band om 5 år ?

Jacob : Ja da, det her er ikke noget projektband, vi har en klar ambition om at drive den så langt som muligt. Vi vil allerede til vinter indspille igen, så vi kan have et nyt album klar til næste år, der skal SKE noget i en fart!

Clone : I er på vej ud på den store Headbangers Ball tour her i Danmark, fortæl lidt om hvad folk kan forvente.

Jacob : Det bliver jo et ultrakort set på kun 20 minutter og folk skal komme tidligt da vi er først på programmet. Men vi vil gøre alt for at der bliver gang i den, vi spiller kun egne numre, ikke noget med tynde cover numre og lange ligegyldige breakdowns i denne omgang.

Clone : I er blevet signet til et selskab ved navn Demons Runamok, fortæl lidt om hvad det er for en størrelse.

Jacob : Jeg kendte det heller ikke på forhånd, men hele aftalen kom i hus efter, at jeg tilfældigvis havde smidt en Last Mile demo i en kuvert sammen med nogle indspilning, jeg havde produceret for et andet band på Demons Runamok. Ham der kører Demons Runamok kontaktede mig så og var ret vild med demoen, han var straks klar på at udgive et album med os. Det vi faldt for ved dette lille selskab, var nok at vi blev signet for musikkens skyld og ikke fordi vi alle er kendte for en fortid i diverse andre bands. Klart nok så er Demons Runamok blot en start og vi forventer da at næste album bliver udgivet under noget større forhold.

Clone : Inden dannelsen af Last Mile brød du med Hatesphere; et band som du på mange måder var en lederfigur i, fortæl om hvad der gik så galt i Hatesphere.

Jacob : Jamen der skete jo en masse udskiftninger lige pludseligt og efterhånden fik folk travlt med en masse andre ting, samtidigt begyndte kemien i bandet at gå af fløjten. Tilsidst hængte det mig sgu langt ud af halsen, så det var sgu en stor lettelse at forlade Hatesphere i den sidste ende. Jeg syntes sgu nok også at bandet burde have skiftet navn med alle de erstatninger der er kommet ind, men OK nu er det jo sådan det er. Men det er sgu da underligt at hører sit gamle materiale fra Hatesphere leveret af en helt anden holdopstilling, men på den anden side så trives jeg sgu med rollen som guitarist i Last Mile, jeg har sgu savnet at spille guitar mens jeg var i Hatesphere. Idag har jeg det helt fint med Pepe, som jeg fornyligt var på druk sammen med, men emnet Hatesphere går vi langt udenom i vores snakke.

Clone : Du gør også en del i at producere for andre bands, fortæl lidt om hvilke projekter du har gang i i den kommende tid.

Jacob : Jeg har helt del på tapetet, faktisk skal jeg igang med noget Black metal ved navn LTM (Myspace HER), hvilket jeg ser rigtigt meget frem til. Ellers står den på Allhelluja, Downward Candidate, Pinboys og noget tysk Grindcore der hedder JAKA (Myspace HER). Masser af sjove og varieret sager og heldigvis intet dårligt tysk Metalcore, hvilket jeg bare har fået mere end nok af.