Q&A : Mnemic
Læs også vores anmeldelse af "Passenger" HER

I forbindelse med en konkurrence her på Clonemetal.dk har vores brugere haft mulighed for at stille spørgsmål til danske Mnemic. Bandet har netop udsendt albummet "Passenger", sagen gik ind som nummer 71 på den danske chart i denne uge, læs vores anmeldelse af albummet HER. Her følger bassisten Obeasts veloplagte svar på spørgsmålene af clonerne:

Clone : Ændrede stemningen i Mnemic sig efter at I måtte sige farvel til Michael som var "en af gutterne”? Er bandet blevet mere professionelt nu hvor forsangeren er hentet "udefra" sammenlignet med tiden hvor Michael var på? (Nicolai, Viborg)

Mnemic : Selvfølgelig var det en ”lussing”, da Michael valgte at forlade os midt i en tid med succes og spændende oplevelser. Michael var jo klart en stor del af Mnemic, med hans markante vokal og hans blotte tilstedeværelse, men der var jo ikke andet at gøre, end at finde en løsning på problemet, hvis vi ville fortsætte bandet. Mnemic har altid arbejdet professionelt, hvilket er en af grundene til, at bandet er nået så langt. Det er simpelthen en beslutning, som du må tage, hvis du vil nogen vegne med det du laver. Du må arbejde målrettet, og vores valg af ny frontmand var også meget baseret på dette. Vi kunne kun bruge en med den samme indstilling som os, og den har Guillaume.

Clone : Hvor tæt er I på at kunne leve af at være et band? (Jacob, Kjellerup)

Mnemic : Hmmm, foreløbig er alt stadig investering synes jeg. Vi kaster det meste vi tjener tilbage i puljen for at kunne komme på tours og alt det vi ellers laver med Mnemic. Vi har god support fra vores selskab Nuclear Blast, men det er ikke altid nok. Vi er stadig på et stadie, hvor vi skal turnere meget, for at komme ud til så mange nye fans som muligt, og herved sælge flere cd’er - og det er klart, at det koster penge alt sammen. Drengene i Mnemic har heldigvis mange andre talenter end bare musikken, såsom grafisk arbejde, sangskrivning osv., så der henter vi også lidt penge.

Clone : Hvilket forhold har I til anmeldelser generelt, nu hvor de begynder at dukke op i forbindelse med det nye album? (Rune, Skagen)

Mnemic : Generelt kan anmeldelser være sjove at læse, men det påvirker ikke den måde, vi skriver vores musik på. Vi skriver ikke musik til vores anmeldere, men til os selv og til de fans, som synes at det er fedt, det vi laver. Vi læser måske mere anmeldelserne fordi, at det altid kan være spændende at få en reaktion på det materiale, som vi har brugt en masse tid på at banke sammen i et fugtigt øvelokale. Et klap på skulderen er selvfølgelig altid rart at få i en anmeldelse, men vi morer os ofte over de mange forskellige holdninger og bemærkninger, der kommer frem i mange af anmeldelserne. Evt. negativt ”pis” kan ikke vælte os af pinden...hahahha.

Clone : Hvad har været den bedste oplevelse '06 for bandet Mnemic? (Nikolaj, Ebeltoft)

Mnemic : At få Guillaume med som vores nye sanger, samt endeligt at få gjort vores nye album ”Passenger” færdigt. Det var alt sammen noget, som krævede en del energi fra os alle sammen, men resultatet er det hele værd.

Clone : Hvorfor får Japan et bonustrack på deres version af "Passenger" når den europæiske ikke har det, når nu bandet har base i Europa og selskabet ligeså? (Jacob, Kjellerup)

Mnemic : Det er altid sådan, at det japanske marked kræver et ekstra ”bonus” nummer, som ikke tidligere er udgivet til andre territorier. Du får simpelthen ikke en aftale om distribution i Japan uden at kunne tilbyde dette. Japanerne er freaks hvad angår ”special editions”, de føler vel på denne måde de får noget ekstra. Det kan måske lyde lidt ”unfair” overfor alle vores fans i resten af verdenen, men for os er det meget værd, da Japan er et interessant marked at komme ind på. Den ekstra sang vil nok alligevel senere ramme de øvrige territorier og blive tilgængelig på nettet – så hold øjne og øre åbne.

Clone : Føler Rune sig ikke udenfor som den eneste korthårede i bandet? (Oliver)

Mnemic : HAHA...hvorfor skulle han det? Rune har sin helt egen stil og det respekterer vi alle....han er fandme den sejeste i bandet! Du må stille dig tilfreds med, at den gamle Obeast her sgu er mere end for feeee’ metal, jeg lader manken sidde så længe som muligt. Også selvom jeg er lidt tynd i toppen...toupeen skal sgu headbanges af her i firmaet, det har Rune bare allerede gjort...HAHAHAH!

Clone : Hvis du blev tvunget til at fremhæve et par numre fra "Passenger", hvilke bliver det så og hvorfor? (Sine, København)

Mnemic : Jeg er personligt vild med vores intro "Humanaut" fordi den varsler, hvad der venter dig på resten af albummet. Aggression, vildskab, harmoni, teknik, melodi ... kort sagt METAL!!! Jeg synes det er et fuldendt album fra ende til anden, som skal høres fra ende til anden. Så kan jeg måske bare nøjes med at sige ”Passenger”. Ellers vil jeg nævne ”In Nothingness Black” - pga. sangens aggressive/harmoniske kontraster. "Psychorgasm" - pga. den er blevet legendarisk med Jeff Walker og Shane Emburys vokaler. Jeg tænker tit på hvor fed en dag det var i studiet. Sidst skal "Shape Of The Formless" nævnes – fordi den er ”thrashy” og sparker dine tænder ud, så kan du fandme lære det....

Clone : Hvorfor faldt valget på netop Guillaume Bideau, da I skulle finde en ny til vokalen? (Mads, København)

Mnemic : Vi har vel haft ca. 50 mere eller mindre seriøse henvendelser fra hele verdenen, da vi annoncerede vores behov for en ny sanger. Vi kunne hurtigt skære det ned til 10, som vi fik til at sende billeder og lydfiler. 10 blev til 5, som vi så inviterede til vores øvelokale til en ”live” session med et par af vores mest populære numre. Senere tog vi til Casper Skaftes (Smaxone) Apole Studio for at prøve dem af i en optagesituation, sammen med ideer til en af vores nye sange til "Passenger" albummet. Guillaume var helt overbevisende både i øvelokalet og i studiet, ligesom han overraskede os med allerede gennemarbejdede sang ideer til det nye materiale. Derudover var han jo klar på drinks til den lyse morgen i "gaden" i Aalborg hehe...

Clone : I har et par gæsteoptrædener med på "Passenger". Forklar hvordan ideen til disse opstod, og hvorfor valget faldt på folk som Jeff Walker og Shane Embury? (Mads, København)

Mnemic : Vi var jo i Hollywood for at indspille vores album i juni/juli, dette faldt sammen med at de to gutter var derovre for at spille shows med Brujeria. Da de så kom forbi Christian Olde Wolbers studie til pilsnere, spændte vi lige hurtigt ben for dem, hvorefter vi fik dem til at skråle med på en af vores sange. Vi er jo gamle fans, så det var en stor oplevelse, vi havde en fantastisk sjov aften med dem. Ligeså brutale de drenge er på scenen, ligeså "engelsk pub" humor-agtige er de privat – en god dag.

Clone : I skal supporte Deftones i det britiske på jeres kommende Europa tour, hvordan kom den kontakt i stand? Hvilke forventninger har I til den tour? (Carsten, Aalborg)

Mnemic : Deftones er jo også bosiddende i LA-området, hvor vi jo har folk der arbejder for os. Vi har tidligere mødt Steph (guitaristen) ved nogle af vores første koncerter i LA. Steph hjalp os bl.a. til at få vores ESP/LTD sponsorat til guitar og bas, det er faktisk hans signature 7-strengsmodel, som både Rune og Mircea spiller på for tiden. Vi sendte simpelthen vores nye album til drengene i Deftones, derefter arbejdede vi på at komme med rundt på deres promotour på det nye Deftones album i Europa her i foråret 2007.
Vi fik faktisk først tildelt alle 5 uger af Deftones, så vi skulle med rundt i hele Europa som direkte support. Det blev senere skåret ned til de 2 uger i UK som vi spiller med dem i marts. Det viste sig nemlig, at et andet band faktisk allerede var booket til resten af Europa af agenterne bag turneen. Måske lidt ”ærgeligt” da vi havde sat næsen op efter de 5 uger, vi havde allerede annonceret det på hjemmesiden....haha - Men ok, vi kan ikke klage over at få sådan en supporttjans!
Uanset hvad så glæder vi os virkeligt meget til turen. Jeg vil sammenligne det lidt med det held vi havde, da vi turnerede med Machine Head i 2003 og Fear Factory i 2004, vi må bare arbejde hårdt for, at der kommer mere af den her kaliber!

Clone : Kan det passe, at jeg har set Obeast i Føtex, Guldsmedegade i Århus? Der er altid et værre rend i den butik. Men sådan et metal-bæst rager heldigvis ud fra mængden... (Andreas, Århus)

Mnemic : HAHAHA.....ja, du har nok set mig skumle rundt omkring færdig-lasagnerne? Ja, Bæstet her bor lige i nærheden, jeg stikker da lige derned i ny og næ. Ser du mig igen, kommer du da bare og siger HEY. Så river jeg sgu hovedet af dig! HAHAHAHA.....nej, kom og tryk hånd og lad os headbange over køledisken! Faktisk arbejder Kim (tidligere bassist i Koldborn) inde ved slagteren i selv samme Føtex, så vi sludrer ofte...det er også på den måde, jeg skiller mig af med de mennesker jeg slår ihjel dagligt!....Føtex er det jo bare det sygeste metal sted.....hmmm Mesterhakhakhak!

Clone : Hvilket nummer vil I åbne jeres næste show med? (Heinz, Lemvig)

Mnemic : Personligt vil jeg gerne åbne vores show med pladens introsang ”Humanaut” – Den gad jeg godt sparke live lige i fjæset på jer alle sammen derude... hehe.

Clone : Hvad siger I til kritikken på at I lyder alt for meget som Fear Factory og Meshuggah? (Morten)

Mnemic : Det var sværest i starten, fordi man altid gerne vil være unik som band! Men de fleste musikere har deres inspiration fra andre bands og al mulig musik de har hørt igennem tiderne, det skal man ikke skamme sig over – så længe man kan udvikle sin egen stil derfra.
I dag er jeg stolt over at blive sammenlignet med bands som Fear Factory og Meshuggah, da det er bands der besidder en høj kvalitet. Så at blive sammenlignet med dem er for mig et kvalitetsstempel!

Clone : Hvilke planer har Mnemic for koncerter i Danmark i denne kommende tid? (Frank, Horsens)

Mnemic : Vi arbejder pt. på at booke os overalt i Europa og hermed Danmark, måske allerede i foråret. Danmark er nok mere realistisk sommeren over og engang i efteråret. Vi prøver at dække de fleste markeder så godt som muligt for at gøre alle vores fans tilfredse. Vi har fået åbninger i Rusland og Australien, så vi håber dette også kan ske for os. Dog kommer det hele i den rækkefølge vi og vores bookere kan følge med til. Der er ikke andet at gøre end at holde sig opdateret på vores hjemmeside www.mnemic.com eller www.myspace.com/mnemicofficial.