clonetalk : opeth

interview med guitarist Peter Lindgren

 

Opeth arbejde netop nu på højtryk med at promovere det nye mesterværk "Blackwater Park", som udkommer den 13.03. De to hovedkræfter i Opeth sanger/guitarist Mikael Åkerfeldt og guitarist Peter Lindgren har netop været i London for at møde verdenspressen. Nu er de tilbage i Sverige for at lave yderlige interviews og for at forberede sig på Opeths kommende USA turne. I staterne skal de spille med bands som finske Amorphis og heavykongerne Nevermore.

"Blackwater Park" er den første Opeth udgivelse på det store selskab Music For Nations. Som i sin lange historie har udgivet Metallica og Paradise Lost, så Peter og resten af Opeth har kunne mærke klare forskelle efter at de gik fra Peaceville til Music For Nations. Sådan noget som promotion tur til England og opsætning af en kæmpe turne i USA er elementer bandet ikke før har haft mulighed for. Music For Nation har i alt hvad de laver en helt anden professionalisme, som med garanti nok skal skaffe Opeth langt mere opmærksomhed.

Selv vil Peter beskrive Opeths musik som ekstrem og progressivt metal. Ekstrem i den forstand at bandet bruger mange forskellige musikalske elementer i store episke strukturer. Han giver ikke meget for de moderne metalarter og vil hellere nævne gamle Metallica plader og om den progressive inspiration fra 70'ernes rockmytologi. 

Sammenlignet med "Still Life" albummet fra 99 mener Peter at "Blackwater Park" er mere aggressiv end forgængeren. Den nye producer Steven Wilson, som normalt optræder i prog. rock bandet Porcupine Tree, har også tilført bandet en masse inspiration og mod på at eksperimentere endnu mere ekstremt. 

Opeth har ingen umiddelbare planer om at udgive en single. Der har dog været drøftelser om at lave en video til tracket "Harvest", som viser svenskerne fra deres mere afdæmpet og akustiske side. Et træk som sikkert ville give Opeth en masse opmærksomhed, men Peter mener ikke at nummeret helt repræsentere Opeths sande væsen. 

Med hensyn til setlisten til deres kommende USA koncerter forsøger Opeth at komme omkring samtlige af deres udgivelser. Endnu kunne han ikke sige hvilken sang som skulle åbne ballet, men den brillante "White Cluster" fra "Still Life" ville være et godt bud. I øvrigt skal Opeth spille på årets Dynamo-festival i Holland. Peter håber bestemt at M F N kan skaffe bandet en optræden på Roskilde. Det håber vi andre ved gud også !.-and