clonetalk - opeth

Interview med forsanger Mikael Åkerfeldt

Køb Opeths nye album Deliverance hos CDON nu !!!

Mandag den 4 november 2002 udsender svenske Opeth deres nye album "Deliverance", der på guddommelig vis træder ind i den kongerække af mesterværker, som dette verdens førende ekstreme metal band har skabt. I den forbindelse fik jeg mig en lille snak med forsanger Mikael Åkerfeldt, der på "Deliverance" leverer sin bedste præstation nogensinde... intet mindre!.

Mikael fortæller at Opeth netop nu sidder begravet i promotionarbejde og bandet kan tydeligt mærke hvordan presset og efterspørgelsen stiger voldsomt album for album de udsender. Også i USA har Opeth fået skabt sig et stort navn efterhånden. Sidste år spillede svenskerne en række fantastiske koncerter i staterne som opvarmning for Nevermore, hvilket var medvirkende til at Opeth nået et imponerende salg på 15.000 eksemplar af "Blackwater Park" i USA.

Det nye album "Deliverance" bliver fulgt op allerede tidligt næste år af endnu et album "Damnation", hvor Opeth for alvor vil vise verden hvor stor en spændevidde bandet har ren musikalsk. Mikael er ret sikker på at "Damnation" vil have en chokerende effekt på bandets mange fans og på hele metalkulturen generelt. På "Damnation" vil Opeth demonstrere hvordan bandet med helt nye og anderledes midler vil skabe mørk og afdæmpet musik. Mikael Åkerfeldt fortæller at der ikke i hele Opeths bagkatalog findes et nummer som bare kommer i nærheden af det verden vil opleve på "Damnation", som også i forhold til produktionen vil vise Opeth i en nærmest Low Fi kulisse.

Det var oprindeligt meningen af de to albums "Deliverance" og "Damnation" skulle danne en eller anden form for konceptuel helhed. Men istedet valgt Opeth at skabe 2 enkeltstående album, som dog på nogle få område har en forbindelse. Udover selve titlerne vil der også være en sammenhæng i de to albums artwork, som begge er skabt af Travis Smith. 

Det er Mikael som skriver alle Opeths tekster og han tager altid et eller andet afsæt i sit eget liv. Han har meget svært ved at lade sig inspirere af vor tids metalscene, som han finder voldsomt kedelig og intetsigende. Istedet dyrker han gammelt progressivt rock fra 70'erne, som han investere meget tid og mange penge i at støve op. Han er bl.a. vild med en hel række (for mig totalt ukendte) danske navne som Midnight Sun og Culpepers Orchard.

I forbindelse med udsendelse af de 2 nye album bliver jeg nød til at spørge Mikael om ikke det er tid til et besøg i Danmark for bandet. Hertil siger han at Opeth regner med at starte deres "Deliverance" tour tidligt næste år og at han ikke kan se, hvorfor turen ikke også skulle gå til Danmark også. Opeth har planer om at lave en mindre tour i forbindelse med "Damnation" albummet, da materialet derfra er så anderledes, at det skal præsenteres i et set-up for sig selv.

Tilsidst skal jeg lige have opklaret om det sidste track på "Deliverance" albummet hedder "By The Pain I see In Others" eller om det hedder "Untitled", som der stå på ryggen af den udsendte promo. Mikael fortæller at da promoerne skulle i trykken var han simpelthen ikke klar med en titel, så derfor blev det "Untitled" på promoen, mens den rigtige titel "By The Pain I See In Others" vil komme på albummet i butikkerne. Iøvrigt tror Mikael på den baggrund at promoen godt med tiden kan gå hen og blive lidt af et samleobjekt !!!. -and

Læs iøvrigt anmeldelsen af Opeth - Deliverance HER.
Kom med dine kommentar i vores FORUM