clonetalk - phoenix mourning

Læs vores anmeldelse af "When Excuses Become Antiques" HER !!!

Phoenix Mourning er et ungt band fra Florida som allerede har scoret en del buzz i de rette kredse, i forbindelse med bandets udgivelse af debuten "When Excuses Become Antiques" på Metal Blade fik Clonemetal.dk sig en snak med forsangeren Jeremiah Ruff.

Clone : Fortæl lidt om hvordan I indtil videre har oplevet responsen på albummet i forhold til anmeldelser, salgstal og generelle modtagelse.

Jeremiah : Responsen har været virkelig positiv. Det har været en tendens til at anmelderne har skulle bruge lidt tid til at få fordøjet albummet i sin helhed, hvilket er en ting son vi ser som noget meget positivt. Albummet har en del lag som har brug for tid til at udvikle sig for lytteren. I forhold til salgstal har vi ingen tal nuværende tidspunkt, men vi håber selvfølgeligt at det går godt !.

Clone : Phoenix Mourning blev dannet for to år siden, fortæl lidt om baggrunden for dannelsen.

Jeremiah : Bandet blev dannet efter at vores forskellige gamle bands gik i opløsning grundet mangel på kontinuitet og fælles musikalsk forståelse. Igennem en stærk tro på at det skulle lykkes blev vi ført sammen til det band vi er idag hvor mål og passion er et fælles anliggende. Processen har ikke været nem på nogen måder men vedholdenheden betalte sig alligevel i enden og det er baggrunden for der hvor vi er i dag.

Clone : Hvordan kom kontrakten med Metal Blade i hus ???

Jeremiah : Vi indspillede hele albummet med Tom Morris' fulde støtte, da han troede på at vi havde gang i noget stort. Disse indspilninger gav Tom videre til Metal Blade chefen Brian Slagel som var vild med det han hørte. Efterfølgende indledte vi forhandlinger med selskabet om en kontrakt samtidigt med at vi gjorde arbejdet med albummet færdigt.

Clone : Har selskabet levet op til deres forventninger i forhold til at støtte udgivelsen ???

Jeremiah : Vi har absolut intet at klage over !. Hele staben hos Metal Blade er fantastisk dygtige folk og nogle dejlige mennesker som i høj grad tager sig af de kunstnere de har på plakaten. Dette var en af de ting som var tydelige for os allerede inden forhandlingerne overhovedet gik i gang og tingene har kun vist sig at være endnu bedre. Vi mødte en masse af folkene fra Metal Blade til New England Metal Fest sidste weekend, hvilket var en stor fornøjelse og oplevelse.

Clone : Metal Blade har udgivet en del succesfulde Hardcore/Metal bands som As I Lay Dying, Unearth og The Black Dahlia Murder i de senere år, hvordan er det at dele selskab med sådanne navne ???

Jeremiah : Det er en kæmpe ære for os at være på samme selskab som disse bands . Vi er store fans af de navne du netop nævnte der. Vi kan stadig vågne op og føle os fuldstændigt velsignet over at have fået muligheden for at dele vores musik med resten af verdenen og samtidigt have så fantastiske mennesker og fantastisk et selskab som opbakning.

Clone : Hvor vigtig er Internettet for jer som band i forhold til at nå ud til et bredere publikum ???

Jeremiah : Jeg er selv en stor brugere af Internettet. Mulighederne er nærmest uendelige og din fan base på nettet er så at sige lige så stor som du ønsker den skal være. Det er muligt at nå mennesker over hele kloden fra bag dit skrivebord, helt ærligt hvad mere kan man ønske sig af et værktøj til promotion.

Clone : Hvis du blev presset til at skulle putte en genre på Phoenix Mournings musik, hvilken blev det så ???

Jeremiah : Vi er altid fortabte når dette spørgsmål dukker op. Vi laver meget grin med det og ender oftest med at kalde det Pop Metal, men for at være ærlig så skriver og spiller vi blot musik som vi elsker. Så lader vi folk om at kalde det hvad de vil udfra deres egen enig, hvilket vi egentligt også har det bedst med.

Clone : kan du give lidt af baggrunden for valget af titlen titel "When Excuses Become Atiques" ???

Jeremiah : Grundlæggende handler det om alt det vi har måtte være igennem for at nå til der hvor vi er idag og de mange forhindringer vi har måtte forcere. Undskyldninger kan blive gamle (antiqued), men i den sidste ende er det én selv som må presse på for at de ting man elsker kan gå op i en højere enhed, gør man ikke det kan alt være ligegyldigt.

Clone : Hvilken slags musik lytter I til når ikke er på scenen, Cannibal Corpse eller Norah Jones ???

Jeremiah : Lidt af det hele vel, men på det sidste har det været ting som Atmosphere, Emery, James Blunt, Between the Buried and Me og en masse andet som er blevet fundet værdigt i øjeblikket.

Clone : Fortæl lidt om deres planer i forhold til tours i den kommende tid, og hvordan har I det egentligt med livet på landevejen ???

Jeremiah : "Touring" er essensen af ethvert band grundlæggende. Vi har et ton koncert på vej op. I forhold til livet på landevejen så er det noget vi ser rigtigt meget frem til. Det er en stor verden derude og der er mange koncertsteder som skal besøges og en masse fans som skal mødes. Vi kan helt seriøst ikke vente !!. -andKom med dine kommentar i vores FORUM