Q&A : Pilgrimz

Danske Pilgrimz har i denne sommer sendt debut albummet "Boar Riders" på hylderne. Bandet har også været aktuelle på Roskilde festivalen ligesom Pilgrimz er med i line-uppen til MTVs Headbangers Ball tour til efteråret. Inden festivalen fik Clonemetal.dk skudt en lille flok hurtige spørgsmål i Pilgrimz's retning, læs svarene fra guitaristen Aage her.

Besøg iøvrigt Pilgrimz's Myspace.com site HER.Clone : Hvordan vil I præsentere Pilgrimz til folk som endnu ikke har skiftet bekendtskab med bandet ???

Pilgrimz : Vi er 4 spillemænd, der spiller en god gang metal/hardcore, men med tydelige præg af vores store kærlighed til Rock N' Roll ... Vi er jo et metalband, men vi hører alle meget forskelligt musik.

Personligt er jeg kæmpe fan af Entombed og Hellacopters bare for at nævne et par stykker.

Jeg syntes det er tydeligt at høre i vores musik at det ikke kun er ren ondskab hele vejen :-).. der kommer lige nogle stykker engang imellem som gør at man får lyst til at vippe med foden.

Clone : Er I et af den slags bands som har spillet sammen i mange år, eller har I fundet hinanden på et Internet forum indenfor det sidste halve år ???

Pilgrimz : Nej vi startede vist før der overhovedet var noget der hed Internet forums!! Hehe, nej vi har vel spillet samme i små 10 år.

Clone : Pilgrimz udgiver debuten på I Scream Records, fortæl lidt om selskabet og om hvordan I havnede der.

Pilgrimz : Jep, den kommer ud den 23 juni.... Der var et par selskaber der godt kunne lide hvad vi har gang i, men vi synes at vi havde en god dialog med ISR. Lysten blev jo ikke mindre til dem, da man så deres bagkatalog (Agnostic Front, Madball & Blood for Blood).. for det er godt nok nogle af de store drenge :-)

Clone : I har arbejdet sammen med producer Jacob Hansen på albummet, fortæl lidt om samarbejdet med Jacob og om hvad det er han har tilført udtrykket.

Pilgrimz : Jacob er jo en pisse hyggelig gut, han kan fortælle mange røver historier og det kan vi jo godt lide.

Og så kan han bare det der med at lave lyd. Jeg syntes vi havde en rimelig klar ide om hvor det var vi ville hen rent lyd mæssigt, da vi tog over til ham. Vi snakkede lidt med ham, om hvad vi ville og så drejede han på nogle knapper til det lød som det skulle.

Jacob er sgu en troldmand og en dygtig en af slagsen.

Clone : I pressematerialet beskrives skandinavisk metal, beskidt rock ‘n’ roll og moderne hardcore som inspirationskilderne, er der nogle bestemt albums indenfor disse genre som har en særlig betydning for Pilgrimz som kilde til inspiration ???

Pilgrimz : Tror ikke jeg kan nævne et enkelt album. For grundlæggende tror jeg at vi er inspireret af alt det musik vi har hørt hele vores liv. Alt lige fra da man var helt lille og ens far hørte Jerry Lee Lewis for fuld hammer hver lørdag, til man engang i 90'erne købte "Vulgar Display of Power" og til i sidste uge hvor man var til Kiss koncert. (Med grotesk meget fyrværkeri).

Clone : Pilgrimz står måske overfor det store gennembrud nationalt og internationalt, hvor meget er I villige til at ofre i jagten på succes med musikken ???

Pilgrimz : Vi er villige til at ofre hvad der skal til. Det er jo så lidt svært at spå om, hvor meget det er !

Men det må tiden jo vise, og så må vi se om der sker noget.

Clone : Fortæl lidt om hvordan et typisk Pilgrimz nummer bliver til.?

Pilgrimz : Det er som regel et rigtigt fællesprojekt. Vi er ikke af de bands hvor en af os laver alle numrene helt alene. Men så'en grundliggende starter det som regel med at jeg eller Daniel (bas) kommer med et par rifs . Eller at en har en ide til noget, som vi så spiller 50 gange og så tilfojer vi nogle flere rifs og bytter om på noget af det og så er der en eller der få en ide til en bro eller Break. Så bytter vi om på det hele 34 gange igen.... og så ender det som regel som et nummer.

Clone : Hvilket nummer på "Boar Riders" indkapsler bedst selve Pilgrimz´s musikalske kerneydelse, giv os en rigtig god begrundelse ???

Pilgrimz : He he...det er sgu lidt svært at svare på, da vi jo selv har lavet alle ti numre og de derfor må lyde ret meget som os. Men personligt er jeg i øjeblikket ret glad for "Jimmy's Castle" for det har lidt af det hele; trash intro, rock'n' roll vers, hardcore omkvæd og et tungt C-stykke... så jeg synes det viser meget godt hvad det er vi har gang i.

Clone : Om få dage skal I spille på Roskilde festivalen, hvilke tanke gør I jer om den opgave ??, er sommerfuglene på plads i maven ???

Pilgrimz : Vi glæder os helt vildt ! Det noget helt specielt at skulle spille på Roskilde. For det bliver sgu ikke meget større :-)... Så det er bare at give den gas og gøre hvad vi plejer.

Så skal det nok bliver sjovt.

Omkring sommerfuglene har vi ikke rigtigt mærket så meget endnu. Vi har haft rigtigt travlt med alt muligt i forbindelse med vores udgivelse, så man har ikke rigtigt haft tid til at tænke så meget på det.... Men mon ikke der skulle snige sig en enkelt eller 2 frem i maven, når vi først står der.

Clone : Hvordan syntes I generelt at det danske metal publikum har taget imod jer indtil nu ???

Pilgrimz : Der har da været positivt, for det meste. vi har da fået mange skulderklap og efterspørgelser på hvornår skiven kommer. Det bliver også fedt at skulle til at give den gas for nogle folk der har pladen stående der hjemme på hylden.

Clone : Til sidst vil jeg gerne give jer muligheden for at sende en hilsen til brugerne af Clonemetal.dk, som sidder ud ved skærmene, let hjertet !

Pilgrimz : Det eneste jeg har at sige er "Han Solo shot first"..hehe ... Nej, jeg vil håbe at folk vil kunne lide vores plade. Og at de vil komme og give den fuld hammer sammen med os på Roskilde og Headbangers Ball tour., for så skal det nok blive sjovt.. :-)