clonetalk - purified in blood

Læs vores anmeldelse af "Reaper Of Souls" HER !!!

Med et helt nyt brag af et album i bagagen og en plads på dette årets Roskilde Festival var det oplagt at Clonemetal.dk fik et interview med norske Purified In Blood. Resultatet følger her :

Clone : Lad os lige få dit navn og din funktion i Purified In Blood slået fast.

Anders : Jeg hedder Anders og spiller trommer.

Clone : Kan du give os en introduktion til Purified In Bloods foreløbige biografi som band ?

Anders : Bandet blev dannet sidst i 2002 og i starten af 2003 som et side projekt til et band som hed Uprising Hour, men der gik ikke længe inden at vi valgte at satse 100 % på Purified In Blood og kvitte Uprising Hour. Vi gik med det samme efter at få to sangere, så vi fik Hallgeir ind på vokal sammen med Lasse. Gleen og Tommy besatte guitarerne, Stig flåede i bassen og jeg hoppe bag trommesættet. Vi indspillede hurtigt 3 demotracks og begyndte at spille koncerter.

Efter ca. et år tog vi til Erie i Pennsylvania og gav koncert ved en festival med navnet Total Liberation sammen med bands som Undying (RIP), Freya, Cherem og Purification (RIP). Sidst i 2004 indspillede vi EPen "Last Leaves Of A Poisoned Tree" som blev udgivet på selskabet New Eden Records fra California og den følgende sommer tog vi igen til USA for at lave vores første tour. Tour'en tog tre uger, fra kyst til kyst, fra New York Til Seattle, den var en fantastisk tid. Tourpakken som hed The Total Liberation Tour indeholdte en række bands, hip hop kunstnere og diverse aktivister alle forenet til kamp for frigørelsen af mennesker, dyr og klode !.

Umiddelbart efter touren valgte Lasse at forlade bandet, hvilket betød at Glenn overtog mikrofonen samtidigt med at en lokal guitarhelt ved navn Sander Sagblad blev indlemmet i Purified In Blood. Vi havde nu en meget solid line-up og vi straks i gang med at arrangere flere koncerter.

I Efteråret 2004 vandt vi en konkurrence for ikke signede bands i Norge ved navn Zoom. Efterfølgende lavede vi en mindre tour i Skandinavien sammen Children Of Gaia og vi spillede på den store Hardcore festival Deadfest i Sverige, samtidigt fik vi kontakt til Alveran Records !. 

I 2005 spillede vi en koncert ved BY:Larm foran store dele af musik branchens udsendte og for derefter at lave en månedlang tour i Norge alene og senere spillede vi for første gang to uger i Europa sammen med Undying. Straks efter skrev vi kontakt med Alveran og fik mulighed for at spille på store festivaler som Pressure, Quart og Qya hvor vi mødte kæmpenavne som Hatebreed, Terror og Bleeding Through. Sidste år i oktober tog vi så til Aarhus og indspillede vores første hele album sammen med Jacob Bredahl fra danske Hatesphere. Som afslutning på 2005 spillede vi en del koncerter igen.

2006 blev inddelt med at vi vandt en Alarm Award som det bedste norske live band foran bands som Turbonegro, Kaisers Orchestra og Madrugada !. I april var vi opvarmning for Caliban og The Agony Scene på Darkness Over Europe touren og sidst i april udkom vores album "Reaper Of Souls" på Alveran Records ... det var vist historien om Purified In Blood indtil videre.

Clone : Fortæl os lidt om undergrunden i og omkring Stavanger, er der nogle bands i undergrunden som man skal holde øje med fra området ???

Anders : Hardcore/metal scenen i Stavnager/sandnes området er vokset en del de sidste tre år. Scenen var især centeret omkring et ungdomscenter i Sandnes ved navn Møllå, hvor der blev afviklet en masse hardcore, metal og punk koncerter. Desværre blev stedet lukket i 2005, så i dag er mange af aktiviteterne flytte til et sted ved navn Metropolis i Stavanger. Navne som AdxArma, The Rape Of Lucrese, Cortez, On Own Terms, Haggis, Real Heroes Dies og xArise Of Judgementx er bestemt ting man bør tjekke ud, du kan sikkert finde dem alle på Myspace ;-). I Stavanger er der iøvrigt også en årlig Punk Rock Festival, som klart er med til at sikre Stavanger/Sandnes området den bedste hardcore/punk scene i Norge.

Clone : Purified In Blood er Straightedge, kan du kort fortæl hvad dette begreb dækker over ???

Anders : Ja, Purified In Blood er et straightedge band, hvilket betyder at vi ikke drikker, ryger eller tager stoffer på nogen måder. Straightedge er en "drugfree" livstil som idag er meget udbredt på hardcore scenen. Selve betegnelsen straightedge er taget fra sangen "Straight Edge" af Minor Threat.

Clone : I har netop fået nogle imponerende salgstal i jeres hjemland med hitliste placering, hvad var jeres reaktion på denne nyhed ???

Anders : Hehe ... Glenn, Hallgeir og jeg var på vej hjem fra London da Tommy sendte os en SMS hvor der stod "Vi er på Top-30 hitlisten !". Vi begyndte simpelthen at grine og jeg tænkte ved mig selv "oh my fucking god, dette er for sindssygt". Vi havde aldrig troet at albummet ville sælge så meget, men det gjorde det og den blev endda på listen i et par uger.

Clone : Hvad er egentligt Purified In Bloods ambitioner som et band ???

Anders : Purified In Blood handler om at have det skægt, spille den musik vi elsker, spred et budskab om at være vegetar/vegan og stoffri samt at spille så mange koncerter som overhovedet muligt. Forhåbentligt flytter vi til staterne i 2007 og så skal vi være rigtige rock stjerner ... haha ;-)

Clone : Purified In Blood skal spille på årets Roskilde Festival her i Danmark, fortæl os lidt om hvordan I fik den mulighed og hvordan I har det med det ???

Anders : Yeah, vi er helt oppe og kører over at skal spille på så stor en festival !. Det var Ragnar fra Goldstar Booking som sikrede os jobbet, men jeg tror at det faktum at vi har vundet en Alarm Award for bedste live band har haft stor betydning for at det blev os.

Clone : Hvad kan publikum på Roskilde Festivalen forventer sig af jeres show ???

Anders : Folket kan forvente et inferno af et show med masser af energi, tunge guitars og "in your face" trommespil !!! Vi går simpelthen efter at flå stedet fra hinanden, så vær blot bange \M/ ;D

Clone : Hvis du nu blev tvunget til at fremhæve tre numre fra det nye "Reaper Of Souls" album, hvilke ville du så vælge og hvorfor ???

Anders : Mine favoritter på albummet må være; "Gates Of Gehenna" fordi den har nogle rigtigt fede riffs, "The Ultimative Price" fordi den er vores suveræne live hit og et af de første numre vi skrev efter udgivelsen af EPen. Den sidste sang jeg vil nævne må blive "Skulltwister" fordi Sander Sagblad fandt på nogle rigtige fede riffs da vi var i studiet og vi satte os alle ned og jammede nummeret færdig sammen. Det er en smule anderledes, men jeg syntes det rocker vildt og teksten er jeg også helt forelsket i !!!.

Clone : Cool, vi takker for interviewet !. Har du noget du gerne vil sige til den danske metal population, så har du chancen nu.

Anders : Det var så lidt, tak for interessen for Purified In Blood, det betyder virkeligt meget for os. Ellers vil jeg opfordre folk til at tjekke os ud på Roskilde Festivalen, man vil IKKE komme til at fortryde det !!.

-and


Kom med dine kommentar i vores FORUM