clonetalk - raunchy

interview med guitarist Lars Christensen

 

Raunchy har netop udsendt deres imponerende debut "Velvet Noise", som i første omgang er udkommet i norden. Men senere følger resten af verden igennem MNWs netværk. De første reaktionerne på skiven har været særdeles positive, men Lars fortæller også at promotion arbejdet er op ad bakke det meste af tiden. Bandet bruger selvfølge de forbindelser som Michael Andersen (Withering Surface) og Bjarke Ahlstrand (P3), som er folkene bag selskaberne Mighty og Drug(s), har. Så i løbet af de næste måneder skulle det gerne rykke for alvor for bandet.

"Velvet Noise" er indspillet i August/September sidste år med den danske Metal guru Jacob Hansen, som har skabt et flot og storslået lydbillede. 3-4 af numrene har Raunchy arbejdet på i nogle år bl.a de voldseje "Leech" og "Crack of Dawn", mens resten af albummet er skabt på ganske få dage, da det stod klart at Raunchy skulle i studiet. En hurtig og impulsiv kreativ arbejdsproces som falder bandet naturligt. 

Selvom en af bandets store inspirationskilder er Fear Factory, så er Lars ikke bleg for at mene at Raunchy rent musikalsk har mange flere strenge at spille på end de amerikanske forgangsmænd. Hvilket jeg (-and) kun kan give ham ret i, Raunchys version af Hybridmetal er noget mere nuanceret og varieret end FFs. Jacob Hansens produktion har også givet en tykkere lyd end mange af den moderne Metal bands kan magte. Ellers nævner Lars Machine Head og Devin Townsend (Strapping Young Lads) som andre kilder til inspiration hos Raunchy.

Raunchys medlemmer kommer oprindeligt fra Thisted, men alle mand bor nu i København undtagen trommeslager Morten Hansen, der også slår på gryder i Melodøds bandet Hatesphere. Som optakt til de koncerter, som Raunchy i løbet af de næste måneder skal spille er de iøjebliket igang med at finpudse formen i øvelokalet. Uden at ville bekræfte noget så skulle der gerne snart blive gang i både 1000 Fryd i Aalborg og Tex i København. 

Det kan godt være du ikke kender Raunchy endnu, men tror mig det kommer du til. Deres mirakuløse kloning af Industrial, Thrash og Pop vil for altid ændre din opfattelse af den danske Metal scene. Så løb du ned til din pladepusher og forlang sensationen udleveret. -and