clonetalk - raunchy

Interview med trommeslager Morten Toft Hansen

Køb Raunchy albummet Velvet Noise hos CDON nu !!!

Det mest hypede Metalnavn herhjemme er uden tvivl Raunchy, som har fået et pænt gennembrud både nationalt og internationalt med albummet "Velvet Noise" fra sidste år. Trommeslageren Morten Toft Hansen stillede velvilligt op da Clonemetal.dk fandt det på sin plads med et interview. 

Raunchy og Nuclear Blast :

Det sidste halve år er der sket en hel del på Raunchyfronten. Bandet er blevet signet til den tyske metalgigant Nuclear Blast, efter at der pludseligt opstod en del fokus på bandet rundt om i verden. Da "Velvet Noise" var udgivet i norden på det beskedne Mighty selskab, begyndte bandet at sprede budskabet til resten af verden. Der kom for alvor hul igennem da manden bag nyhedssiden Blabbermouth Borivoj Krgin spottede Raunchy. Han er en mand som vælter sig i kontakter i metalindustrien, så hurtigt fik han selskaber som Roadrunner og Century Media til at interessere sig for det danske band. Men det blev altså i sidste ende Nuclaer Blast, som lavede kontrakten med Raunchy.

Raunchy og Ross Robinson :

Roadrunner valgt ikke at signe Raunchy bl.a. begrundet med at bandet var fra Danmark !!. Det faktum har dog ikke afholdt en af verdens absolut mest berømte producere Ross Robinson i at rette henvendelse til bandet. Han betragtes som gudfaderen til den moderne metal, da han har produceret bands som Korn, Limp Bizkit, Sepultura og Slipknot. Ross Robinson skulle være interesseret i at producere det næste Raunchy album og i at signe bandet til sit eget selskab. Det er stadigt meget usikker hvad affæren med Robinson ender med, men om ikke andet så har sagen givet bandet en masse omtale og fokus i alverdens metalmedier. Morten syntes selvfølgeligt det vil være stort, hvis Ross Robinson kunne producere det næste album, men han har også lidt svært ved at forestille sig Raunchys højt anlagte udtryk udsat for Robinsons trang til analogagtigt smadder. Indtil videre afventer bandet situationen uden at forvente alverden i en meget flyvsk branche.

Raunchy og Fremtiden :

"Velvet Noise" har i Europa indtil videre solgt i ca. 4000 styks og Nuclear Blast udsender straks i det nye år "Velvet Noise" worldwide. Morten fortæller at Raunchy håber at kunne gå i studiet i det sene forår, men det kommer meget til at afhænge af hvordan den kommende tid forløber for bandet. Indtil videre skulle 7 numre være skrevet, dog findes der endnu ingen titler til sangene, da det er noget af det sidste bandet kaster sig over i processen. Bandet kan godt mærke at der efterhånden er bygget et pænt stort forventningspres op til bandets næste album. Det faktum at bandets medlemmer er spredt rundt i Danmark gør også at Raunchy ikke er samlet så ofte som bandet kunne ønske det, men i den forbindelse bruger bandet meget computeren som redskab til f.eks. at udveksle ideer.

Raunchy og Julen :

Raunchy har netop været en lyntur i studiet for at indspille 2 julenumre. En af mændene bag Mighty selskabet Bjarke Ahlstrand er også ansat på Danmarks Radio og han har banet vejen for at Raunchy kan blive en af årets leverandør af julemusik på P3. DR valgte Raunchy istedet for Barcode Brothers, som også havde leveret deres bud på juletoner. Raunchys juletrack hedder "Decemberklar" og viser bandet fra en noget anden siden end den vi kender fra "Velvet Noise". "Decemberklar" der allerede er begyndt at få spilletid på P3 beskrives af Morten som en sund klon af Orgy, Rob Zombie og Den Gale Pose. Raunchy indspillede også et cover af julehymnen over dem alle ; Whams "Last Christmas".

Raunchy og 2002 :

Morten og resten af Raunchy har til Clonemetal.dk banket en lille Top-10 sammen over de skiver som bandet har volddyrket det sidste år. 


01 - 30 Seconds to Mars - 30 Seconds to Mars
kommentar : Årets album !!!. Et nyt band som ligesom Raunchy ligger vægt på arrangementerne i musikken. Der findes ikke et eneste dårligt nummer på det album og så er bandets image så dejligt fri for metal dyder.

02 - In Flames - Rerout to Remain
Kommentar : Verdens førende Melo-dødsstjerne som ikke er bange for at udvikle sig. Et fedt album som dog er lidt svingende til tider.

03 - Soilwork - Natural Born Chaos
Kommentar : Endnu en fed plade fra et fedt band. In Flames har luret en del tricks her.

04 - Killswitch Engage - Alive or Just Barely Breathing
Kommentar : Den nye guldklump på Roadrunner som det bliver meget spændende at følge i fremtiden med en ny mand ved mikrofonen.

05 - Dream Evil - Dragonslayer
Kommentar : Hystrisk morsomt True Metal med masser af drager, lir og Br. Olsen stemning. Kørte i Raunchys bilradio hele vejen til Summerbreeze Festival i Sydtyskland.

06 - Korn - Untouchable
Kommentar : Efter deres chokdebut i midt-90'erne er Korn tilbage i fed og storladen form.

07 - Hatesphere : Bloodred Hatred
Kommentar : Mortens andet band som resten af Raunchy også er vild med. Giver Morten muligheder for at spille en masse traditionelt og højernergisk Thrash i bedste Slayer-stil.

08 - The Used - The Used
Kommentar : Emocore som ikke lige er Mortens stærke side, men nogen i Raunchy er vilde med det !!!

09 - Pain - Nothing Remain the Same
Kommentar : Technometal som Morten er ret besat af. Masser af keyboards og simpelt POP. En køn blanding af Depeche Mode og Rob Zombie.

10 - Paradise Lost - Symbol of Life
Kommentar : Lidt af et comeback for de gamle helte. Har her de klonet stilen fra de seneste album med den klassiske stil fra "Icon" og "Draconian Times". (-and)

Besøg Raunchys site HER.

Læs iøvrigt anmeldelsen af Raunchy - Velvet Noise HER.
Kom med dine kommentar i vores FORUM