Q&A : Crossfire : Raunchy

Læs vores anmeldelse af "Death Pop Romance" HER !!!

Ovenpå udgivelsen af det nye Raunchy album ”Death Pop Romance” og en netop overstået tour i Tyskland sammen med Soulfly havde Clonemetal.dk et par hurtige spørgsmål til bandets trommeslager Morten Toft Hansen. En del af spørgsmålene er stillet af brugerne på CMs Forum. 

Clone : Først og fremmest tillykke med det fede nye album !. Titlen er jo svær at komme udenom, fortæl lidt baggrunden for valget af titel ???

Raunchy : Tak for det! 

Som sædvanlig diskuterer vi titler en del inden vi er enige. Dette var Kaspers bud og det var det vi syntes der var det fedeste. Vi ville gerne holde stilen mht. de tidligere titler, altså noget der beskriver musikken. Folk skriver at vi spiller futuristisk metal, men et eller andet sted er det vel også en form for ”døds pop”, da vi blander elementer fra begge genrer. Det med ”Romance” udtrykker Kaspers tekster. Vi vidste jo godt denne titel vil trække en del vand i øjnene hos mange af de konservative metal folk, men vi har nok aldrig haft behov for at opfylde andres meninger om titler.

Clone : Det forekommer at I har bevæget jer en anelse væk fra det cyber-metalliske udtryk og i stedet nærmere på den melodiske død, er det et helt forkert indtryk ???

Raunchy : Nej, jeg er helt enig, altså i starten blev vi sammenlignet med Fear Factory og det var klart en af vores store inspirationer, men personligt er det ikke noget jeg lytter meget til nu om dage, det skulle da lige være ”Demanufacture” som stadig er kanon skive. Vi får jo også nye inspirationskilder, og det kan jo sagtens høres. Jeg mener vores lyd er meget mere skandinavisk med f.eks. to guitarer der arbejder sammen om melodien, samt hele produktionen.

Clone : Har det ikke været en anelse frustrerende at vente på at kunne få albummet på gaden efter indspilningen, mens I har ventet på den rigtige deal med et label ???

Raunchy : Ikke så meget, men det er da rigtigt at vi alle var lidt nervøse for hvad der skulle ske, som gæv jyde var det største problem jo om man nu fik hentet pengene hjem til lortet … ha ha. Uden at tænke meget over det, valgte vi jo at fortsætte og betale hele gildet selv da Nuclear Blast brød med os. Ellers havde vi vel først haft en deal nu, og skulle så i gang med at indspille skiven … Selskaberne er jo tit lang tid om at beslutte noget, og vil oftest gerne høre mere nyt materiale (som om det at tage i studiet bare er noget man lige gør !?). Derefter skal materialet så bedømmes af en eller anden ”Vigtig Per”, før de tør tage en beslutning.

Clone : Hvordan var oplevelsen omkring jeres brud med Nuclear Blast, levede selskabet egentligt op til jeres forventninger i den tid i havde hos selskabet ???

Raunchy : Altså det kom ikke som det store chok, da vi følte de nye folk vi skulle arbejde sammen med ikke havde interessen for os. Lige da det skete var det sådan lidt ”mawrt”, da det vel altid er federe hvis vi havde haft kontrollen 100% mht. hvad vi ville. Jeg kunne huske at det var en fredag vi fik en email fra dem med alt muligt, og så to linier om at vi var blevet fyret !?. På det tidspunkt var jeg på Messenger og fortalte de andre at nu var vi sku blevet fyret, hvortil svaret var … ”okay”, og dernæst videre til det sædvanlige fredags spørgsmål om hvem der lagde ”kammer” til en runde bajer. Set i bakspejlet har det været en fordel for os og vi er glade for det, men jeg synes nu de var et godt label og vi har da fået ”ok” support, og der var aldrig de store problemer med dem. 

Clone : Rygterne om hvilket label I ville havne på har været rigtigt mange, hvorfor blev det I den sidste ende Lifeforce ???

Raunchy : Altså Lifeforce Europa/USA kontaktede os dagen efter at de havde modtaget skiven og sagde at de vil gerne vil arbejde med os. De sagde alle de rigtige ting, og virkede cool og det så ud til at vi passede fint ind på det label. På det tidspunkt ventede vi på svar fra andre, blandt andet Roadrunner så derfor ville vi jo gerne lige se tiden an. Roadrunner valgte ikke at sende bud, så dernæst var det bedste bud klart fra Lifeforce. 

Clone : Hvordan har samarbejdet været indtil nu med Stefan, Arne og de andre i den tyske førerbunker ???

Raunchy : Det er gået fint, de er nemme at arbejde med. Man får hurtigt svar da vi jo går direkte til hovedet, og de har da været samarbejdsvillige med alt f.eks. i forhold til vores forslag om e-card og tour support.

Clone : Lifeforce er verdensberømt for sin andel i hele Metalcore bølgen med navne som Caliban. Heaven Shall Burn, Hell Within og Trivium på samvittigheden, hvilket overvejelser gjorde i jer som band i forhold til at signe med et label med en så umiddelbart snæver profil ???

Raunchy : Faktisk synes vi at alle de bands der er på Lifeforce minder en del mere om os end de fleste bands på Nuclear Blast, og det har indtil videre givet os nye fans. Det er også rart at være et sted hvor dem du arbejder med ikke er gamle af sind. Jeg synes at Stefan har bevist at han kan få bands langt frem hvis bandet også vil. Det label har udviklet sig hurtigt og forhåbentlig kan vi fortsætte det gode teamwork, ind til videre har vi været meget tilfredse. Jeg tror at Lifeforce er rigtig store om 10 år. 

Clone : Kunne I finde på at lave et porno-medie-stunt som Rock Hard Power Spray eller noget lignende, for at få lidt mere opmærksomhed i vores lille popland ???

Raunchy : Ja da, giv os én kasse bajer og én toast – så er kommer vi!

Clone : Er jeres guitarist Kenneth Carlsen, i familie med Kenneth Carlsen eller er han bare uheldig fra naturens side ???
Raunchy : Jeg ved i hvert fald at de sikkert har det tilfælles at de vil nå ca. lige langt i en større tennis turnering. For nogle år tilbage hvor de havde nøjagtigt samme frisure blev ”vores” Kenneth Carlsen nærmest overfaldet af en fanatisk tennis fan der ville vide alt muligt og skulle ha’ autografer, det var pænt sjovt. Siden har han spillet ”Kenneth Carlsen” i en mindre dansk kultfilm. 

Clone : Havde i ikke råd til at få større tatoveringer, da I blev tatoveret ?, eller tror I at jeres mikroskopiske tatoveringer får jeres tynde overarme til at se store ud ???

Raunchy : Jeg tror det er det med armene, når jeg får råd skal jeg sgu ha en tattoo magen til den Geden i Slow Death Factory har !.

Clone : Har jeres nye forsanger brug for den samme mængde pædagogisk bistand som hans forgænger i forhold til det at fungere i et band ???

Raunchy : Nej – tværtimod. Vognstrup var den sløjeste i verden hvad angik engagement - med Kasper er det lige omvendt, han kan slette få arme ned nogen gange. 

Clone : Raunchy har lige været på de tyske motorveje sammen med Max Cavalera & Co, fortæl lidt om den oplevelse ???

Raunchy Det er korrekt, vi er lige kommet hjem i dag. Vi havde ingen forventninger og blev positivt overrasket. De var pisse flinke og tog mega godt imod os, de syntes vi var det bedste supportband de længe havde haft, da vi var stille og rolige og respekterede deres regler, samt derudover spillede fed musik. Max & co. så vores show hver aften og efter to dage fik vi 10 min. ekstra spilletid. Det var en superfed tour hvor forsalgene varierede fra 800 til 2500 pr. aften og alt var supertjekket. Vi har været superheldige med den tjans, frem for et eller andet taberband som der aldrig ville kunne trække så mange mennesker. 

Kom med dine kommentar i vores FORUM