clonetalk - sepultura

Køb Sepultura albummet "Roorback Ltd m/ Bonus CD" hos CDON nu !!!

På denne solbeskinnede junidag på Staden, skulle jeg mødes med Andreas Kisser og Derrick Green fra det navnkundige Sepultura, som i mange år har givet metalverden efterhånden mange fede albums. Bandet var allerede ankommet til København, dagen i forvejen, hvilket åbenbart ikke var gået stille af sig. Derfor måtte jeg "nøjes" med Derrick, som dog var i det snaksalige hjørne.

Vi lagde ud med at snakke om det nye album "Roorback", som grundet problemer med distributionen, ikke havde været tilgængeligt i Danmark, inden braget på Loppen skulle stå samme aften. Jeg havde dog heldigvis fået smugkigget lidt, både på skiven, og på bandet live tidligere på ugen. Sepultura har nemlig turneret heftigt siden marts måned, og den store frontmand mener det er en klar fordel:

"Det hjælper helt sikkert! Folk reagerer fint på de nye sange, næsten som om de kender dem. Det er en god fornemmelse, især nu hvor albummet er ude, at vi spiller så meget som vi kan."
"Mht. til albummet har vi fået rigtig god respons indtil videre. Udfra hvad jeg har læst, og hvad folk har vist mig, har det været ret positivt, og det virker som om mange godt kan lide det."

Hvad er din egen mening om "Roorback"?

"For mit eget vedkommende har det været fantastisk. Alle i bandet føler, at vi virkelig er kommet videre, i forhold til det første album vi lavede sammen. Med "Roorback" kan vi klart fornemme at vi kommer fremad... vi er kommet tættere på hinanden..øh..vi har trukket en masse ud af os selv, lagt en masse kræfter i, for at skabe noget kreativt, noget anderledes."

Hvad synes du er den største forskel mellem "Nation" og "Roorback"?

"Den umiddelbare forskel er at på "Nation" er der flere sange, de er længere...øh.... der er ligesom mere udforskning på den plade. Og på "Roorback" prøver vi det modsatte; sangene er lidt kortere, vi er nærmest gået tilbage til nul, og prøve at få det til at blive så interessant som muligt, så der er i hvert fald 2 ret store forskelle. Ligeledes med artwork'et har forsøgt at ændre det til det mere simple, for at følge musikken."

I foråret udgav Sepultura en ep med covernumre, "Revolusongs", som byder på en række anderledes sange, af bands man ikke nødvendigvis ville forbinde med Sepultura.

"Ja, "Revolusongs" er en lille sag vi lavede i Brasilien. Den indeholder 7 coverversioner, som vi virkelig havde lyst til at lave, fordi de bands har inspireret os meget, dengang vi voksede op. Bands, som havde stor indflydelse på os, og ville prøve noget helt andet, end de gængse covers som Black Sabbath og Motörhead... prøve noget mere udfordrende. Derfor valgte vi bl.a. U2, Massive Attack og Public Enemy... bands som man ikke lige ville regne med at Sepultura ville lave covers af. For os var det en udfordring"

Som de fleste ved, har Sepultura nu udgivet 3 plader med Derrick i front, og har nu fået etableret sig mere eller mindre igen. Forsangeren har dette bud på hvor Sepulturas styrke ligger:

Det er helt sikkert vores fans! De har altid fulgt med og troet på det. Jeg siger det udfra, at vi turneret en del rundt omkring, og vi har mødt mange, der har hjulpet os med at komme videre, skubbet os fremad mod ny musik. Det hjælper hver eneste gang vi spiller.. Helt klart!"

"Roorback" er første plade, efter bruddet med Roadrunner, og det har været en positiv ting i følge Derrick:

"Det er meget positivt, alene af den grund at vi kunne gå. Vi havde en plade på option, men vi besluttede os for at vi ikke ville samarbejde med dem længere. Det var ligesom tid til at komme videre...der er gået for mange år... for begge parter, var det bedre at stoppe. Og det har været fedt at komme til at arbejde med nye mennesker, der ikke har en fortid med Sepultura. De ser kun fremtiden, så de prøver hårdt på at få bandet frem, og det var det vi havde brug for. Nye energier, nye kræfter. Det er en stor forskel."

Hvad synes du så om "Under A Pale Grey Sky", som Roadrunner har kastet ud?

"Min vurdering af det er at jeg forstår det ikke, altså rent forretningsmæssigt. At de har forsøgt på noget så latterligt. Hvis de virkelig ville udgive "det sidste show", burde de have gjort det da Max gik ud. Det ville give mere mening at gøre dengang istedet for flere år efter. Det er kun for at tjene penge, ved at smide et eller andet på gaden, som folk køber og måske tror på.

Ville I hellere have lavet et helt nyt live-album?

Jamen, vi kan sagtens lave et nyt live-album. De kan gøre som de vil. Ingen af os har haft noget som helst at gøre med det. 

Jeg var så heldig at snuppe Sepultura på Sweden Rock Festivalen et par dage i forvejen. En noget anderledes oplevelse end i det tætpakkede Loppen. Men det generer ikke bandet at spille de små jobs ind i mellem:

"Jeg synes det fedt at spille på små steder. Der er meget mere interaktion med publikum, som tit mangler på de store scener, såsom festivaljobs. De shows er seje, og det er som regel der vi spiller bedst, og har det sjovt sammen med folk.

Det bliver mere in-your-face?

Ja, bestemt. Der er mere intimt, og vi vil helt sikkert være mere in-your-face i aften, ha ha

Og det blev jeg selvfølgelig glad for at høre, så jeg takkede af, og mens jeg fik pakket mit habengut, sludrede vi om hvad Derrick går og lytter til for tiden:

Øh... det her band...Everytime I Die... The Hope Conspiracy, Converge....Isis... og Massive Attack. 

Det var så den store mands sidste ord i denne omgang. -bo














Kom med dine kommentar i vores FORUM