clonetalk - shadows fall

Læs vores anmeldelse af "The Art of Balance" !!!

Køb Shadows Fall albummet "The Art of Balance" hos CDON nu !!!

spørgsmål : and

svar : brian fair (forsanger i shadows fall)

And : Hvorfor har vi måtte vente så længe på den europæiske udgivelse af jeres fede "The Art of Balance" album ??? ...Er det ikke en farligt strategi med al den filesharing der foregår på nettet idag ???

Brian : Jeg tror at den eneste grund til at Century Media ventede med at udsende albummet i Europa var for at få nok tid til at forberede udgivelsen, så promotionarbejdet kune blive perfekt. Afdelingen i USA havde arbejdet en hel del med udgivelsen da den landede her, så de var "ready to go". Vi ønskede det samme "splash" i Europa, så der var behøv for mere tid. Jeg må indrømme, at jeg har været lidt bekymret over filesharing på nettet, men det er noget som altid vil være et problem. Man er nød til at håbe på at folk som har hentet albummet på nettet, også går ud og køber albummet når det kommer i handlen. Jeg tror desværre ikke det er gået op for folk, hvor skadeligt filesharing er for pladesalget. Det skader virkeligt små bands.

And : Med "The Art of Balance" har I fået lidt af et gennembrud i USA. Hvorfor tror du at det hele går op i en højere enhed med netop dette album ??? Hvordan vil du sammenligne albummet med jeres tidligere værker ???

Brian : Den tunge musik er virkeligt ved at få et comeback iøjeblikket i USA og bands som kan krydse flere genre som vores appellere til en masse fans af "heavy music". Jeg tror dette album har så mange aggressioner og så fede tekniske detaljer at metalfans elsker det, ligesom der nok hooklines til at det mere mainstreamede publikum kan være med. "The Art of Balance" er klart det tætteste vi er kommet på den lyd vi altid har haft visioner om med dette band. Det er en ny begyndelse, hvor sangskrivning og produktionen klart overgår alt andet hvad vi har lavet.

And : Ved du hvor mange eksemplarer albummet hat solgt indtil nu i USA ???

Brian : Jeg mener den har solgt omkring 30.000 indtil nu i USA. Den har allerede solgt mere end forgængeren og det har kun taget nogle få måneder. Pladesalget har været højt, også selvom vi ikke har været på tour. Jeg tror at når vi begynder at spille live igen vil salget stige endnu mere.

And : Man oplever jævnligt at bands på Century Media er utilfredse med den støtte selskabet giver dem. Hvordan er din oplevelse af det arbejde Century Media har lavet for jer på dette album ???

Brian : For det meste har vi et godt forhold til Century Media. Vi blev oprindeligt signet til den amerikanske afdeling og vi er efterhånden blevet rigtigt gode venner med folkene der. De har hele tiden støtte bandet og de har hele tiden søgt at skaffe os et trin højere. Den europæiske afdeling støtter virkeligt også det nye album og de gør alt for at promovere os på den europæiske metalscene. De gav ikke "Of One Blood" det samme skub som afdelingen i USA gjorde, men nu er de virkeligt klar med "The Art of Balance".

And : I har valgt sangen "Destroyer of Senses" som jeres nye single/video, hvorfor netop den sang ???

Brian : Vi kunne se at den kunne være fed at sætte billeder på pga. af teksterne og følselsen af sangen. Det er virkeligt en "in your face" rock melodi med et fængende omkvæd og et brutalt breakdown midt i sangen, der omhandler de gode og dårlige sider ved indtagelse af alkohol. Vi vil lave nogle live optagelser i vores hjemby, ligesom der kommer nogle scener fra forskellige barer hvor en masse af vores venner er med. Det ser ud til at folk fra bands som Hatebreed, Converge, Bane, Killswitch Engage og andres vil komme og hjælpe os. Videoen bliver iøvrigt instrueret af Zach Merck, der også har lavet den nye Converge video.

And : Kan du fortælle lidt om baggrunden for at I valgte et Pink Floyd covernummer som afslutning på jeres nye album ???

Brian : Det var oprindeligt meningen af nummeret skulle have været på en hyldestplade, som endte med aldrig at udkomme. Vi syntes resultatet af sangen var så godt at vi valgte at afslutte albummet med sangen. Det er et fedt temposkifte efter sådan et aggressivt album. Vi ønskede at genskabe originalen i vores eget billede uden at ødelægge integriteten og stemningen på originalen. Jeg er en stor Pink Floyd fan, jeg lytter til en masse ambient rock og her er Pink Floyd gudfaderne.

And : Tror du at den Metalcore bølge som Shadows Fall er en del af, sammen med bands som Hatebreed og Killswitch Engage, har en chance for at tage over efter den meget trendy Nu Metal bølge ???

Brian : Jeg ville elske at se det ske. Det ville der fedt at opleve nogle originale og stilskabende bands med talent får et gennembrud og samtidigt fjerne noget af al den fortyndet "bullshit" som vi ellers ser idag. Jeg tvivler desværre på at den mainstreamede musikindustri vil komme os til hjælp. Det er noget vi må skabe selv !.

And : Hvornår begynder processen med at skabe et nyt album for Shadows Fall ??? Vil det næste album også blive udgivet på Century Media ???.

Brian : Vi har allerede skrevet et par sange, mens vi sidst var på tour. Jeg er sikker på at vi vil være på tour indtil slutningen af sommeren, derefter vil vi for alvor går igang med det næste album. Også det album vil være på Century Media, da vi har et album tilbage af vores kontrakt. 

And : Hvordan ser de kommende tourplaner ud for Shadows Fall ??? Hvornår vil I ramme Europa ???

Brian : Vi spiller et par shows i USA inden vi skal en tur til Japan sammen med Killswitch Engage. Derefter går turen til England, hvor vi skal være headliner på en håndfuld koncerter. Til foråret kommer vi så til Europa som en del af Children of Bodom/Soilwork touren. Det glæder jeg mig virkeligt til !!!

And : Så vil jeg bare sige tak for interviewet !!. Er der noget du ønsker at sige til jeres danske fans ???

Brian : Selv tak. Vi håber meget at se jer alle sammen når vi kommer på tour i Europa. Hold øje med www.shadowsfall.com for dato'er. Pas på derude !!!
Kom med dine kommentar i vores FORUM