clonetalk - snapcase

Køb Snapcases nye album End Transmission hos CDON nu !!!

Et af de mest synlige navne på den amerikanske hardcore scene er Snapcase, der netop har udsendt deres nye album "End Transmission" på Victory. Netop selskabet Victory har i denne tid fået ny distribution- og promotionforbindelse i Danmark, da selskabets interesser fremover skal varetages af Nordic Metal (Century Media, SPV, Moonfog). 

Tidligere Victory navne som Hatebreed og Thursday (er stadig på Victory lidt endnu !!) har brugt selskabet som springbræt til en kontrakt med et majorlabel selskab. Efter at Snapcase opnåede en ret massiv succes med deres seneste album "Designs for Automotion" i år 2000 har der også været en del snak om at Snapcase var på vej ud af den samme vej. Men de spekulationer afviser Snapcase forsanger Daryl Taberski, som rene rygter uden hold i virkeligheden. Snapcase har aldrig haft seriøse kontakter med større selskaber og bandet er stadig mere end tilfredse med Victory, hvor de nu har været i 10 år.

Der er da heller ingen tvivl om at Snapcase på "End Transmission" fungerer bedre end de nogensinde tidligere har gjort. Bandet har i den grad udbygget deres musikalske udtryk. "End Transmissions" er betydeligt mere stemningsmættet og atmosfærisk end vi tidligere har oplevet Snapcase, men det er sket uden at bandet har bevæget sig væk fra det hardcore-håndværk vi ved Snapcase mestre. Daryl forklarer at bandet på "End Transmission" har skruet op for ambitionerne både i forhold til det kreative niveau og i forhold til bredden i udtrykket. Han vil ikke sige at det har været en del af en modningsproces for bandet, men ser det mere som en naturlig videreudvikling af bandets musik. 

"End Transmission" er et konceptalbum hvor alle numrene hænger sammen i en overordnet historie eller tema om man vil. Albummet skildre et samfund ude i fremtiden, men ellers vil Daryl Taberski ikke fortælle så meget om konceptet og ideerne bag, da det er en vigtig del af albummets udtryk at lytteren skal søger ned i historien for at danne sig sit eget personlige indtryk af bandets visioner. I det hele taget ligger det tydeligvis Snapcase meget på sinde at dyrke det enkelte individs mulighed og evne til at bryde ud af de snævre og konforme rammer det moderne samfund fastsætter. 

I albummets booklet finder man udover teksterne til sangene også nogle noter, som skal hjælpe lytteren til en bedre forståelse af det univers "End Transmissions" forgår i. På spørgsmålet om Snapcase er et politisk band svarer Daryl at nok er medlemmerne politisk engageret i et vist omfang, men Snapcase som band står ikke for én bestemt politisk holdning som skal forkyndes igennem bandets musik. 

I forhold til inspirationskilder nævner Daryl en meget bred vifte af navne som Slayer, Helmet, Sick of it All og Deftones. Snapcase bruger alle former for musik til at udvikle deres eget musikalske udtryk. Da jeg spørger Daryl om grunden til at Snapcase på deres kommende Europatour ikke har følt sig inspireret til at komme en tur til Skandinavien, svarer han lidt nedslående, at bandets booking folk har fundet hardcorescenen i norden så svag, at man hellere ville have Snapcase til at spille i andre dele af verden. Daryl nævner selv den hypede Rock'n Roll retrobølge, som et tegn på hvilken musik der virkeligt kan få de nordiske folk op af sofaen og i den sammenhæng er der åbenbart iøjeblikket ikke plads til et band som Snapcase. 

Her skynder jeg mig selvfølgeligt at protestere højlydt over denne deprimerende melding og vi bliver så enige om at det vil være godt for både Snapcase og Skandinavien, hvis bandet først i det nye år tog en tur forbi for ved selvsyn at besigtige forholdene i det kolde nord. -and
Kom med dine kommentar i vores FORUM