clonetalk - soilwork

Læs vores anmeldelse af "Stabbing The Drama" HER !!!

Den 28.02 udgiver Nuclear Blast/VME det nye Soilwork album "Stabbing The Drama", i den forbindelse fik Clonemetal.dk et par minutter sammen med forsanger Björn "Speed" Strid på en telefonlinje.

Clone : Først og fremmest tillykke med det nye lækre album, fortæl lidt om hvad metalfolket kan vente sig af det nye album ???

Soilwork : Mange tak, "Stabbing The Drama" er et solidt album hvor vi på mange fronter er søgt mod et mere nøgent udtryk. Hele produktionen har vi arbejdet med at skære ned, så materialet fremstod mere umiddelbart hørt i forhold til "Figure Number Five" og "Natural Born Chaos". Den store stemning og de stærke melodilinjer er stadig tilstede, men denne gang er det i højere grad riffs'ne som bærer sangene frem i stedet for at de enorme keyboardflader dominerer. På "Stabbing The Drama" har vi også arbejdet en del med at få flere metalliske elementer ind i musikken. Udover hele riff-arbejdet så bruger vi meget mere dobbelt trommer på det nye album, så på flere felter er vi søgt tilbage til vores metalliske udgangspunkt.

Clone : En del anmeldere var ikke helt så begejstret for "Figure Number Five", har kritikken haft nogen effekt i forhold til jeres kreative arbejde med det nye album.

Soilwork : Altså, selvfølgeligt læser vi anmeldelser og bliver da også påvirket i en eller anden grad. Men den retning "Stabbing The Drama" har taget mener jeg udelukkende stammer fra den energi som er og har været i bandet. Albummet er 100 % Soilwork og så er den ikke længere.

Clone : I havde fornøjelsen af at spille på Roskilde Festivalen sidste år, fortæl lidt om den oplevelse og om hvordan modtagelsen var ???

Soilwork : Ja selvfølgeligt og ved du hvad ?, det var ganske enkelt fantastisk !!. Vi skulle spille kl. 3 om natten og havde absolut ingen forventninger i forhold til hverken stemning eller fremmøde, men da vi stod på scenen var teltet totalt fyldt og folk var klar til at gå amok. Vi havde brugte hele dagen på blot at vente på at vi skulle på scenen så vi var sgu godt fulde der midt om natten, men alting virkede perfekt og publikum var med fra første riff. En rigtig fed oplevelse på en aften, hvor vi ellers ikke forventede os noget som helst.

Clone : Soilwork har turneret en del sammen med amrikanske Metalcore navne som Killswitch Engage. Fortæl lidt om jeres forhold til den genre, som i i høj grad er inspireret af netop jeres musik.

Soilwork : Ja, vi har spillet en del sammen med Killswitch Engage og vores bånd til de drenge er ret stærke. Jeg betragter Killswitch Engage som de absolutte konger indenfor Metalcore. Det var dem som for alvor satte gang i udviklingen og trenden. Idag kan man nærmest kun grine af så mange mere eller mindre ligegyldige bands som dukker som under betegnelsen Metalcore. Det er ren overkill fra selskabernes side som jeg ser det. 

Clone : En anden trend i tiden er den danske metal scene hvor en række bands efterhånden har fået sig et navn. Hvad er din oplevelse af de danske toner.

Soilwork : Jeg syntes det er rigtigt fedt at Danmark endeligt er kommet på kortet sammen med Sverige og Finland som i mange år har skabt fede metalbands. De ting som Mnemic, Raunchy og selvfølgeligt Hatesphere laver er rigtigt fede og jeg tror meget på disse navne i de kommende år.

Clone : Fortæl lidt om de kommende tour planer for jer.

Soilwork : Fra starten af april drager vi sammen med Hypocrisy, Dark Tranquillity og danske Mnemic til USA. Den tour bliver vores første i USA som headliner, så det skal nok blive rigtigt stort. Derudover er det meget åbent hvad vi ellers skal i år udover selvfølgeligt nogle sommerfestivaler.

Clone : Her i Danmark snakkes der lidt om netop jeres line-up fra USA også skal en tur rundt i Skandinavien, hvad har du af kommentar til det ?

Soilwork : Hmm... ja det er i hvert fald noget vi rigtigt gerne vil, men intet er på plads overhovedet. Men efter vores store oplevelse på Roskilde sidste år kunne det være rigtigt fedt at komme tilbage til Danmark for at spille en klubkoncert, men på nuværende tidspunkt kan jeg desværre ikke love noget som helst. -and


Kom med dine kommentar i vores FORUM