clonetalk - soulfly

Læs vores anmeldelse af "Prophecy" HER !!!

I forbindelse med at Soulflys 4. album "Prophecy" rammer din CD-pusher den 29.03 ringede jeg til bagmanden Max Calavera, som var mere end villig til at svare på spørgsmål om albummet som vi hurtigt kunne blive enige om er af absolut topklasse.

Max beskriver "Prophecy" som et album som har mere af det hele set i forhold til albummet "3" fra 2002. Eventyrlysten har været i førersædet under den kreative proces samtidigt med at de metalliske og aggressive toner er blevet tilført mere tyngde. På klassisk Soulfly manér har Max arbejdet på at forene de verdensmusikalske eksperimenterne med den metalliske kant fra Hardcore og Thrash. 

Videre fortæller Max skal han denne gang især har samlet inspirationen fra rejser og turneer rundt om i verden. Da Soulfly var i Europa sidste år spillede bandet i Serbien og der indspillede Soulfly tracket "Moses" sammen med det lokale navn Eyesburn. Max fortæller grinende at han ofte er blevet kaldt "The Bob Marley of Metal", så nu var det tid til at gøre det rigtigt. Sangen "Moses" er et 7 minutter langt episk og meget religiøst nummer der virkeligt viser at den kreative kilde hos Soulfly langt fra er udtømt.

I forbindelse med "Prophecy" har Max Cavalera skiftet hele sin besætning af musikere ud. Han fortæller at grundideen med Soulfly er at tænke i projekter og på den måde var det tid til at få nogle nye hoveder ind da processen med "Prophecy" startede. De mange udskiftninger har på intet tidspunkt givet anledning til konflikter beretter Max og fortæller at han skiltes med de gamle medlemmer som gode venner. Begejstringen er tydelig at hører hos Max når han fortæller om sit nye hold og han siger at det føltes som om det nye Soulfly altid har spillet sammen.

Et andet ord som Max mener beskriver Soulfly godt er laboratorium. Et omrejsende laboratorium som igennem mødet med mange forskellige kulturer holder udtrykket friskt. Og netop friskt er hvad jeg vil beskrive "Prophecy" som, hørt især i forhold til det forrige album "3". Et synspunkt som Max sagtens kan følge og heri findes også en væsentlig grund til de mange udskiftninger i konstellationen Soulfly. Men trods det så er Max tilfreds med "3" set i bakspejlet og han syntes at også det album passer perfekt ind i historien Soulfly. Han fortæller at alle Sepultura og/eller Soulfly fans har deres favorit album og at "3" også bliver peget på i den forbindelse.

"3" fik en del dårlige anmeldelser og jeg spørger Max om hvad anmeldelser generelt betyder for ham. De betyder rigtigt meget er svaret. Han er fuldstændig klar over at rigtigt mange af hans potentielle lyttere går meget op i hvad pressen mener og at folk reagere og danner meninger på pressens beskrivelse af Soulflys musik. 

På "Prophecy" findes et covernummer med det gamle Helmet hit "Meantime". Max fortæller at baggrund for at inkludere dette nummer er at "Meantime" var et af Dana Wells favorit numre da han levede. Dana var Max's stedsøn som blev myrdet af ukendte gerningsmænd i 1996. Mange af de yngre Soulfly fans kender ikke Helmet og deres musik, hvilket Max håber at gøre noget ved med dette covernummer.

Inden vi må afslutte vores lille snak garantere Max at Soulfly kommer til Danmark senere i år. Sandsynligvis på et eller to spillesteder, men skulle muligheden for at spille på Roskilde Festivalen dukke op springer Max selvfølgeligt til der. -andKom med dine kommentar i vores FORUM