clonetalk - the haunted

Læs vores anmeldelse af "Revolver" HER !!!

Den 18.10 lander svenske The Haunteds første album på selskabet Century Media hos din metalleverandør. I den forbindelse tog Clonemetal.dk kontakt til bandets danske trommeslager Per Möller Jensen, som gerne stillede op til en lille snak om det nye album fra sin bopæl i Göteborg.

Hjemsøgt

Per er tydeligvis meget tilfreds med det nye album, det har en tyngde og en alsidighed som udfra hans perspektiv gør det til det stærkeste fra bandet til dato. Det meget afvekslende tempo har også gjort "Revolver" til en helt ny oplevelser for Per at levere trommespil til, ligesom selve trommelyden har fået en helt ny dybde på albummet. Hr. Jensen er ikke den eneste dansker som har haft en finger med på "Revolver", da mixet er lavet af Tue Madsen, hvis arbejde Per ikke kan rose nok. Tue fik alle indspilningerne over i sit studie og uden bandets indblanding satte han det endelige resultat sammen til en lyd som var nøjagtigt det som The Haunted gerne ville ramme, nemlig en tyk lyd som kunne rumme de mange nuancer som albummet indeholder. 

Hjemvendt

I forhold til tidligere tider så mener Per at The Haunted i arbejdet med "Revolver" har fungeret som en helhed sammenlignet med processerne omkring de sidste par albums. Den væsentligste årsag er at bandets oprindelige forsanger Peter Dolving igen er blevet en del af The Haunted. Marco Aro som leverede vokal på "The Haunted Made Me Do It" og "One Kill Wonder" trak sig ud af bandet, da han valgte at ville fokuserer mere på sit familieliv og civile job fremover. Peter Dolving som var forsanger i The Haunted på debut albummet var igen frisk på opgaven og hele skiftet var meget udramatisk fortæller Per, da alt foregik åbent og med en fælles forståelse. Da Marco var sanger i bandet, var The Haunted splittet rent geografisk da Marco som den eneste ikke boede i Göteborg. Med Dolvings tilbagevenden er hele The Haunted igen bosat i Göteborg, hvilket har skabt en helhed, som i høj grad har været positiv for bandet fortæller Per. Dolving er en meget kreativ person som i hele processen med "Revolver" har bidraget med nye inputs og inspiration, hvilket Per mener man bestemt kan hører på resultatet.

Ørepine

Udover udskiftningen på posten som forsanger har The Haunted også skiftet selskabet. Da jeg spørger ind til årsagerne til bandets brud med Earache dropper Per det moderate ordvalg og fortæller at man kunne skrive hele bøger om hvor dårligt Earache behandler deres bands. Forholdet mellem Earache og The Haunted har i flere omgange været meget tæt på at ødelægge bandet. Per har følt det som om Earache ikke har lavet andet end at rende og spænde ben for bandets udvikling. Selskabet skylder The Haunted en masse penge ligesom Earache i den grad har svigtet i forhold til at give support på diverse tours. Per har ofte oplevet at når The Haunted var ude som headliner, så var der meget mere promotion ude på de opvarmningsbands som var med The Haunted. "Det selskab kan ikke en skid ... og jeg vil gerne sige til alle danske bands, at de skal holde sig langt væk fra Earache, da det simpelthen ikke bliver ringere !" er det klare budskab fra Per. Han fortæller videre at det i mange år efterhånden har kørt meget skævt mellem Earache og The Haunted. Kontrakten med Earache stammer helt tilbage fra tiden med At The Gates (Jonas og Anders Björler var medlemmer i ATG - red.), så befrielsen er enorm i bandet, som på Century Media har fået muligheden for en ny start.

Nordica

Et par dage efter dette interview skal Per & Co. til Berlin og spiller sammen med en hel lille hær af danske metalnavne som Mercenary, Raunchy, Melted og Hatesphere på en stor musikmesse. I bund og grund er Per ikke vild med at skulle hele turen til tyskland for den ene koncert, han siger at det nok ikke går at aflyse den allerførste koncert på et nyt selskab, men at planlægningen af koncerten ikke er optimal. I forhold til den danske metalscene, så oplever Per at der igen er kommet liv efter at det var noget dødt sidst i 90'erne både hvad angår publikum og bands. Per fortæller videre at det er tydeligt at der er sket en mentalitetsændring i den danske undergrund. Førhen gik tiden i de danske øvelokaler med at ryge hash og lægge store urealistiske planer for fremtiden. Nu har folk i Danmark fået en helt anden disciplin og mange bands er meget mere villige til at gå efter struben, som f.eks. Illdisposed der ifølge Per fortjener masser af ros for den indsats der har skaffet bandet en kontrakt med Roadrunner. Jeg beder Per pege på et dansk band som rykker specielt godt og her vil han helt klart nævne Raunchy, som han syntes gør det rigtigt fedt og som har et stort potentiale. Af internationale navne så mener Per som så mange andre at Mastodon er den helt store nye åbenbaring, dog er han ikke meget for det øvrige udvalg fra Relapse Records, da det hele er lidt for "Arty Farty" til Pers smag.

Fuck Norge

Inden længe skal The Haunted igang med en omfattende tour i USA sammen med Shadows Fall og Damageplan. Førstnævnte kender Per intet til, mens han glæder sig meget til at opleve Damageplan på og udenfor scenen. Det er selvfølgeligt de to gamle Pantera drenge Dimebag Darrell og Vinnie Paul som trækker meget opmærksomhed, også hos Per. Ellers skal The Haunted på touren finde deres rolle som supportband, Per fortæller at det gælder om at fokuserer 110 % på at spille sit "Heavy Metal" uden så meget pis. Man skal gå på med krum hals og drop alle brokkerierne om dårlig lyd og ydmyge forhold. Per ved at det er igennem den vej man kan vinde en masse respekt både blandt kollegaer og publikum. Han glæder sig meget til de ca. 6 uger i USA. I det nye år regner The Haunted med en Europatour i februar eller marts, inden da håber Per at der også bliver tid til en mindre tour rundt i Skandinavien med stop i Finland, Sverige og Danmark. Norge gider bandet til gengæld ikke spille i, "Fuck Norge" melder Per ud og fortæller at de nordmænd har så rigeligt i dem selv og deres Black Metal og Goth at The Haunted ikke gider spille der længere. Ellers glæder Per sig til at vende hjem til Danmark for at spille et par koncerter for det danske metalpublikum, som ifølge Per også har udviklet sig meget siden de noget fattige 90'ere. -and
Kom med dine kommentar i vores FORUM