Interview : The Psyke Project

Det har regnet ned hele dagen, der er vand og mudder overalt og mange af festivalgæsterne virker lidt matte. Det er dog ikke noget, der ser ud til at påvirke Jeppe (bas) eller Martin (vokal) fra det danske band The Psyke Project, som sidder overfor mig i Bonnier Musics stand på Roskilde Festival.

Jeppe: ”Vores festival er gået rigtigt godt. Det regner, men det er ok. Vi hygger og har det sjovt.”
Martin: ”Vi får fået hånlige kommentarer, når vi har sagt, vi skulle på Roskilde, men altså.. Nu er der kun tre dage tilbage. Vi synes tiden går hurtig.”
Jeppe: Når vi ikke er på tour, så er vi her på Roskilde. Og så er det dårligt vejr som i år. Når vi så turnerer og ikke kan deltage, så er vejret godt.”

Deres kommende show på Roskilde:
Martin: ”Vi plejer ikke at være nervøse før et show, men nu har vi rumlen i maven.”
Jeppe: ”Det er højdepunktet i vores karriere, vores helt store drøm. Vi har før spillet på Campingscenen, men at spille på Roskilde inde på selve festivalpladsen er fantastisk. Vi er meget spændte. Det er nu, man skal gøre det rigtig godt. Vi har opbygget et fantastisk sæt til showet med alle varianter og facetter. Der er også overraskelser. Vi har lige afprøvet det på Kløften Festival, og det gik rigtigt godt.”

Anbefaler på Roskilde:
Jeppe: ”Jeg vil klart anbefale Kissaway Trail fra Odense. De spiller på torsdag på Pavillion. Så er der Mastodon, svenske Katatonia og også Bjørk. Jeg skal helst sikkert også høre Muse. Jeg kan huske at jeg blev præsenteret for Muse for ca. tre år siden, da vi spillede i Nykøbing Falster. Og nu skal jeg så høre dem live for første gang. Det glæder jeg mig meget til.”
Martin: ”Jeg skal i hvert fald høre Cult of Luna lørdag, Muse, Hatesphere og Oh No Ono. Sidstnævnte er lidt pop, men det er meget fedt.”
Jeppe: ”Folk brokker sig over programmet, men det forstår jeg slet ikke. Jeg synes, det er et af de fedeste programmer.”
Martin: ”Folk brokker sig, fordi der mangler nogle store navne.”
Jeppe: ”Jeg mangler lidt Placebo.”
Martin: ”Man er nødt til at se Red Hot Chili Peppers, selvom de er dårlige. Jeg har før set dem, hvor de ikke imponerede, men jeg er liiiige nødt til at se dem igen for at blive bekræftet i at de stadig er dårlige.”

Ritualer/traditioner på Roskilde:
Martin: ”Vi tager altid en træblok med, som vi så slår søm i. Noget andet fast er at den der vågner først i lejren, går ned og køber morgenmad til de andre. Så spiser man fælles morgenmad. Og drikker white russians til. Det er rigtigt hyggeligt.”

Bedste koncert på Roskilde:
Jeppe: ”Danske Mew i 2003. Samspillet var godt. Ellers må det være Machine Head i.. var det ’98?. Det var i hvert fald en kanon koncert. Jeg havde dyrket dem i mange år, så det var fedt at opleve dem fyre den af.”
Martin: ”Jeg må sige 311 i 1997. Det var en speciel koncert, da det var første gang, jeg var på Roskilde. Så er der Portishead i vist nok 1998?. Der var landskamp, kan jeg huske. Koncerten var så stemningsfyldt.”

Bedste festivalminde:
Martin: ”Min Rage Against The Machine t-shirt fra 1997. Den er jeg stolt af.”
Jeppe: ”Da vi spillede på Camping scenen i 2003. Vi var bare nogle unge knægte, og vi var meget nervøse ude bagved. Men vi gav den gas.”

”Apnea”:
Jeppe: ”Vi har fået gode reaktioner på ”Apnea” fra publikum, og har også fået gode anmeldelser rundt omkring. Vi kom ind på 71. pladsen.. hvor Volbeat var nr. 1 (griner). Egentlig er vi meget godt tilfredse med vores situation for tiden. Vi er tilknyttet Bonnier Amigo Music, som distribuerer os i Skandinavien, vi har spillet på Spot og skal nu også på Roskilde. Der er mere omtale af os i bl.a. aviser og på nettet.”
Martin: ”Vi har et trofast publikum. Det er fedt at kunne genkende ansigter, men det er også rart at vi er begyndt at se mange nye mennesker til koncerterne - også ældre. Musikken ser ud til at tiltale flere.”

Fremtid:
Martin: ”Vi spiller Roskilde og så MTV Headbanger’s ball tour i efteråret. Det er meningen, at vi vil spille få udvalgte koncerter. Næste sommer går vi så i gang med at skrive nyt materiale. Vi vil hele tiden forsøge at overgå os selv ift. det forrige album.”
Jeppe: ”Vi forsøger at udvikle os musikalsk hele tiden, men samtidig holde stilen. Det er meget vigtigt for os. Så når vi skriver nye numre, så prøver vi på at nytænke og finpolere stilen. F.eks. så kommer Volbeat ikke med noget nyt, siger de selv. Deres to albums er meget ens. Men vi vil helst rykke hele tiden.”
Martin: ”Vi bliver hen af vejen enige om, hvilken retning vi vil gå, og hvordan vi vil gøre det. Mikkel skriver numrene, og vi andre giver så feedback.”
Jeppe: ”Vi vil satse mere på udland i fremtiden. Det er fedt at spille i Danmark, men nu har vi efterhånden spillet Danmark tyndt, så vi vil godt se lidt mere på udlandet. Vi har kontakt med nogle interesserede labels.”


Vi takker af, og jeg går atter ud i regnen, som ingen ende tager den dag.
The Psyke Project giver efter sigende en god koncert dagen efter på Odeon, hvor Simon (tidligere guitarist) er gæstetrommeslager på et nummer iført kokketøj. Bandet kan næste gang fanges på MTV Headbanger’s Ball Tour, der finder sted i efteråret. -ditte p

Tjeck The Psyke Project ud HER / HER