clonetalk - tiamat

 

I forbindelse med det kommende "Judas Christ" album fra Tiamat fik jeg mig en lille snak med guitaristen Thomas.

Rasmus : Kan du fortælle mig lidt om baggrunden for den noget religionskritiske titel på det nye album ???

Thomas : Det handler vel om et tilbagevenden til et tema som fyldte meget i vores udtryk i de yngre år. Dengang gav det sig udtryk på en langt mere radikal måde, mens "Judas Christ" skal ses som en mere moden version af den protest vi har overfor den kristne kirkes kynisme og magtposition.

Rasmus : Hvad er ideen bag albummets struktur, hvor tracklisten er delt ind i 4 dele ???

Thomas : Det er på en eller anden måde vores hjælp til lytteren. De 4 kapitler er inddelt efter sangenes tempo, energi og udtryk, således at de passer sammen i kapitlerne. Vi har gjort det for at dæmme op for den skizofreni vi finder hos mange store bands vi lytter til. Bands som Faith No More og Smashing Pumpkins har lavet en masse geniale tracks, men sammensætning på pladerne virker forstyrrende. Selve sammensætningen lavede vi på et hotelværelse på Vesterbrogade i København iøvrigt.

Rasmus : Den første single "Vote for Love" bliver i promomaterialet kaldt jeres mest kommercielle udgivelse til dato, kan du fortælle lidt om den ???

Thomas : Det er ikke mine ord at kalde den kommerciel, men jeg vil hellere kalde den vores mest tilgængelige sang til dato. Den er meget radiovenlig. Ellers er sangens lyrik skrevet lige efter den 11. september og er i høj grad en reaktion på de voldsomme begivenheder. I timerne og dagene efter var angsten for "hvad sker der nu" meget påtrængende. Et eller andet sted var vi vel bange for at død. Vi fik pludseligt øjnene op for at den musikalske arv vi i såfald ville efterlade os var meget dyster og deprimerende. Derfor blev "Vote for Love" skrevet og vi har så sidenhed valgt den som vores første single fra "Judas Christ".

Rasmus : "Judas Christ" er indspillet i PUK studiet her i Danmark sammen med Lars Nissen. Hvad er baggrund for det valg ???

Thomas: Kontakten til Lars Nissen fik vi igennem vores forsanger Johans sideprojekt Lucyfire, som havde Lars Nissen som producer på det første album. Han har i høj grad bidraget til et mere organisk udtryk på "Judas Christ", han var dygtig til at hjælpe med at integrere de elektroniske elementer med resten af musikken. Man kan vel sige at hvor de elektroniske elementer på "Deeper Kind of Slumber" var selve rygraden i musikken, så er de på de 2 efterfølgende skiver mere en del af musikken. Ellers har det altid været en drøm at indspille i PUK studiet, så da chancen var der slog vi til.

Rasmus : I skal snart på tour med Moonspell og kommer vel også til Skandinavien på et senere tidspunkt. Kan du fortælle lidt om forskellene på publikummet i de forskellige dele af Europa ???

Thomas : Ja selvfølgeligt kommer vi senere tilbage til Skandinavien for at spille live, men så bliver det nok uden Moonspell. Der er stor forskel på den attitude vi møder rundt om i Europa. I Italien f.eks. går de fuldstændigt amok under koncerterne, mens man hjemme i Sverige godt nogle gange kan føle at man spiller for musikpolitiet !!!. jeg ved ikke om det er fordi alle i Sverige er med i et band, siden holdningen er så kritisk. I et land som Polen er vi superstjerner. I Polen spiller vi som et af de meget få bands på udsolgte Ishockey stadions, så jo der meget store forskelle. -and
Kom med dine kommentar i vores FORUM