clonetalk - unearth

Læs vores anmeldelse af "III : In The Eyes Of Fire" HER !!!

Unearth er højaktuelle med det albummet "III - In The Eyes Of Fire" som udkommer i disse dage på Metal Blade/Target. Bandet er netop rundt i USA på Ozzfest karavanen, Clonemetal.dk fik dog alligevel hul igennem til bandet som stillede op med svar på tiltale.

Clone : Start med at fortælle os om tingenes tilstand på Ozzfest netop nu.

Unearth : Lige nu er "the kids" på vej ud på pladsen for at støtte os, vi har det rigtigt fedt og vi nyder at vi er så heldige at være en del af Ozzfest.

Clone : I har haft masser af varmt vejr på Ozzfest, er der trods dette gang i publikum under koncerterne ???

Unearth : I forløbet af vores set har folk været meget aktive og begejstret, men ok nogle byer er der mere gang i end andre. Alt i alt så flyver tiden afsted og tingene kører rigtigt godt.

Clone : Dette er Unearths anden omgang i Ozzfests støvskyer, fortæl lidt om forskellen på denne gang og så først gang tilbage i 2004. 

Unearth : Det første år var vi et af de roterende bands, hvilket betød at vi nogle gange spillede kl. 9.30 om morgenen samtidigt med at vi delte bus med Every Time I Die. Nu om stunder har vi fast spilletid kl. 14.30 inden Black Label Society. Vi er blevet et par år ældre og det mere klogere, så kald os bare "Ozzfest Veterans" nu !.

Clone : I er klar med et nyt monster album med titlen "III - In The Eyes Of Fire", hvilken følelse har I i maven med henblik på releasen ???

Unearth : Vi er virkeligt oppe og kører over det nye album, det er tungere og hurtigere end alt andet vi har lavet. Albummet er et moderne thrash album med meget sammensatte riff-strukturer. Der er ingen metalcore riffs, ingen syng med dele og ingen chuga-chuga breakdowns. Alt er meget gennemtænkt, gennemarbejdet og frem for alt aggressivt, så vi er virkeligt stolte over resultatet og kan ikke vente til at lade verden høre sagen.

Clone : Hvor meget af materialet fra det nye album spiller I live på Ozzfest og hvordan har responsen været på de nye ting ???

Unearth : Indtil videre har vi på både Ozzfest og koncerterne i Europa spillet op til fire af de nye sange. Modtagelse har været glimrende. Så snart albummet er ude vil vi trække meget mere af det nye materiale ind i vores setlist. Alle numre på "III - In The Eyes Of Fire" vil være oplagte som del af en setlist.

Clone : På "III - In The Eyes Of Fire" arbejde I sammen med Terry Date, som tidligere har produceret for navne som Soundgarden, Pantera og Deftones, fortæl lidt om hvorfor valget faldt på ham og om hvordan samarbejdet gik ???

Unearth : I den sidste ende lyder albummet fantastisk og vi er virkeligt glad for vejen vi valgte med Terry Date. Vi har ikke brugt "click tracks" eller andre fancy studie tricks for at gøre resultatet perfekt. Undskylde men vi har indspillet hver en tone på albummet med en organisk lyd som målet, så folk kunne oplever at vi ikke havde brug for at rette og lappe på alting efterfølgende. Terry ville lave en organisk plade sammen med os, derfor valgte vi ham.

Clone : Metalcore genren har oplevet et voldsomt boom de senere år, har det faktum ændret jeres tilgang til den kreative proces ved indgangen til det 3. album ???

Unearth : Unearth var et Metalcore band tilbage i år 2000, siden har vi bevæget os væk fra den stil!. Albummet "The Stings of Conscience" var ladet med en masse hardcore baseret riffs, men på "The Oncomig Storm" var der et helt andet metallisk følelse. Bare fordi et band bruger breakdowns i deres sange er det ikke ensbetydende med at det er hardcore vi snakker om. Hvis du kigger i historiebøgerne så er bands som Minor Theat, Blackflag, Youth Of Today og Judge alle hurtige med en klar hardcore profil. Slayer bruger breakdowns i deres sange, men af den grund er det jo ikke Metalcore, vel ?. Vi har skabt metal over en lang periode og vi har mange forskellige inspirationskilder som Iron Maiden, Metallica, Megadeth, Crowbar o.s.v. Vi har nok en del af ansvaret for starten af Metalcore trenden, fordi vi spillede det da det ikke var In. Unearth har altid taget chancer med nye retninger og vi bliver det første i 2006 som udgiver et organisk album uden en masse "bullshit popmetal" omkvæd og glat produktion ligesom alle andre. Vi går efter "the beat of our own drums".

Clone : Hvis du blev tvunget til at fremhæve tre numre fra det nye album, hvilke vil du så vælge og hvorfor ???

Unearth : "Bled Dry" fordi jeg har arbejdet meget med netop den snag og fordi den er tæt på at gå hele vejen. "Sancity Of Brothers" fordi den er så pisse svær at spille, det er ren øreguf for guitarspillere. "Giles" da det er den første video fra albummet og den er tung som bare fanden.

Clone : Hvordan ser Unearths tour aktiviteter ud for fremtid ?, her i Danmark var i på et tidspunkt på plakaten til Aalborg Metal festival i oktober, men siden hen er jeres navn forsvundet fra programmet. Er der håb for os endnu ???

Unearth : Vi aner på nuværende tidspunkt intet som planerne for Europa og vi har aldrig hørt om den nævnte koncert !. men en ting er sikkert, vi glæder os meget til at komme på tour i Europa igen og vi vil meget gerne spille i Danmark.Kom med dine kommentar i vores FORUM