clonetalk - zyklon

interview med Zamoth fra Zyklon (Emperor)

 

På en lun forårsaften i Pumpehuset, mødte jeg en afslappet Zamoth (Emperor) til en lille sludder om den gamle kirkebrænders nye band Zyklon. Zamoth og Trym (Emperor) dannede for små 2 år siden bandet. Sidste år fik de guitaristen Destructhor (Myrkskog) med og så begyndte tingene at rulle. De fik skrevet numre nok og gik i studiet. Er i øjeblikket aktuelle med "World ov Worms", hvor Daemon (Limbonic Art) lægger halsrør til, han er siden er gået hen og blevet fuldgyldigt medlem.

"Jeg og Trym dannede Zyklon for spille lidt andet musik end i Emperor. Vi ville lave et band med en mere aggressiv stil og med en mere hård attitude. Hvor Emperor er mere symfonisk og bombastisk, forsøger vi at gøre Zyklon mere ekstremt og primalt." 
"Vi deler øvelokale med bl.a. Myrkskog, så derfor var det praktisk for os at vælge Destructhor der samtidig er en dygtig guitarist. Da numrene var klar tog vi i Akkerhaugen lydstudie, som også ligger tæt på vores base, så hele forløbet har sådan set været ret let at gå til." 

Alle tekster på "World ov Worms" er skrevet af Bård Faust Eithun?
"Bård er vores gamle ven og tidligere trommeslager i Emperor. Vi synes det var nogle fede tekster han havde lavet, og de passede godt ind i vores aggressive koncept. Pladen er da også blevet godt modtaget, vi har fået udmærkede reviews rundt omkring.

Zyklon har fået den store chance at komme med selveste Morbid Angel på tour med 24 datoer i hele Europa. 
"Vi havde kontakt med Morbid Angel via vores management. Emperor har før spillet support til Morbid Angel, så da vi blev spurgt sagde vi selvfølgelig ja. Morbid Angel er ret cool at være på tour med, og touren er forløbet ganske problemfrit, og vi har haft en del fede shows bl.a. i Göteborg og Oslo."

Med på touren har Zyklon fået Cosmocrator med som bassist. Zamoth forklarer at Cosmocrator spiller både bas og guitar ret godt, så igen var det et nemt valg da de kendte ham i forvejen og det fungerer fint.
"Vi leder dog ikke efter en fast bassist. Vi er vant til i Emperor at bruge sessionsmusikere til liveshows, så det er ikke det store problem. Men det kan da sagtens være at det sker på et tidspunkt."

På den fortkommende Morbid Tribute har Zyklon indspillet nummeret "Dominate", hvilket igen var et nemt valg eftersom de havde jammet lidt på det i øveren. "Vi er naturligvis inspireret af Morbid Angel, hvem er ikke det? Og så er det jo et fedt nummer"
Af andre inspirationskilder nævner Zamoth bl.a. Slayer, Testament, Strapping Young Lad og Red Harvest.

Hvad skal der ske efter touren. Har i gang i noget nyt?
"Når vi kommer hjem, skal der arbejdes på den nye Emperorskive. Bagefter går vi nok i gang med at skrive nye numre til næste Zyklonalbum. Vi har også nogle enkelte shows, og måske bliver der plads til lidt festival jobs. -bo