Cave In 

17.01.2002 Camden Underworld i London UK
 

Først et lille tip til folk der tager til London for at høre musik. Sørg for at dukke tidligt op da det første band som regel går MEGET tidligt på. Det er nok fordi at de fleste koncerter i England skal være færdige før midnat. Spørg mig ikke hvorfor, men nu ved vi det til en anden gang. Det var da også derfor at jeg kun fik hørt de sidste tre sange fra Forever Until October og jeg må ærligt indrømme at jeg blev meget imponeret. Lidt A Perfect Circle plus lidt Emo og massere af smæk på guitaren. Det må siges at være et ret fedt mix og det skal da også lige nævnes at deres forsanger fandme kunne synge. Og det selvom han var en del mindre end mig. 

Næste band på programmet var Sikth og dem havde jeg ret store forventninger til. De var blevet beskrevet som Slipknot møder dillinger escape plan i diverse metalblade og for mig lyder det som en meget fornuftig blanding. Men sådan skulle det bare ikke være. To forsangere, den ene ligner Chino fra deftones med dreadlocks, den anden ligner Chino uden dreadlocks. Deres vokal var også derefter, ham med dreadlocks skreg ligesom Chino og ham uden dreadlocks sang ligesom Chino. Hvis så bare musikken var lidt bedre så kunne jeg måske have været med på den, men ak, sådan skulle det heller ikke være. Stjæl nogle dillinger riffs og sæt dem sammen med et par Nu-Metal omkvæd. Nej tak.

Gudskelov for bands som Cave In. Bands som tør at gå deres egne veje og derved bare bliver bedre og bedre. Og det er lige hvad Cave In gjorde den aften. Helt upåvirket af Nu-Metal bølgens hærgen i metallandskabet bed bandet tænderne sammen og leveret et energisk gang rock med alle de rigtige ingredienser. Med de fleste sange taget fra "Jupiter" pladen gav de en opvisning i hvordan man bare trykker den af. Ikke for mange dikkedare, ikke nogle trommesolo'er eller store eksplosioner, bare speederen i bund fra start til slut. 

Som det første gik det op for mig hvor meget bedre de nye numre lyder live. At lyden næsten var perfekt i det tætpakkede spillested hjalp nok lidt. Men det var nok mere fordi at Cave In har været på tour med den skive i det sidste halvandet års tid, og derfor var sammenspillet helt i topklasse. Sange som "In the Stream of Commerce", "Big Riff" og "Lift Off" fra deres nye single gik rent ind og stedet kogte også helt over da de afsluttede med et cover af "Dazzed and Confused". Sådan skal det gøres. 

Til slut vil jeg lige komme med at godt råd til bookere her i Danmark. Det sted Cave In spillede var på størrelse med Pumpehuset og der var helt udsolgt. Så spørger man nok sig selv hvordan det kan lade sig gøre med et næsten ukendt band fra Amerika. Her kommer svaret. Rabatkuponer. Yeps, hvis man købte det kendte metal-sladder-blad Kerrang i den uge, så kunne man spare et par pund. Derved kom billetprisen til den koncert ned til 5.50 pund hvis man købte den i døren. Og det er helt præcist 66,24 kr. -phil

Kom med kommentar i vores FORUM