Norske The Crest er et lovende nyt band, hvis debutplade ”Letters from Fire”, jeg for nylig har haft fornøjelsen af at stifte bekendtskab med. Derfor så jeg også frem til at se dem denne aften som support for den norske skovtrold Mortiis. 

The Crest lagde ud med et instrumentalt nummer, der dog ikke var specielt overbevisende, før at forsangerinde Nell gjorde sin entre på scenen og bandet kastede sig ud i den fede ”Childhood’s End” fra debutpladen. Derefter fulgte andre numre som ”Never Sleep Again”, ”Thorn”, den utroligt smukke ”Butterflies and Dragons” og den fængende ”Fire Walk with Me”. The Crests atmosfæriske gotiske rock lød til at falde godt i publikums smag, selvom jeg tvivler på at der var særlig mange andre end undertegnede og et par andre der kendte dem i forvejen. Men med en samling af så fængende numre i bagagen og en sangerinde af Nells kaliber er det ikke så underligt. Deres lyd kan bedst sammenlignes med bands som Die Laughing og Ghost Dance, om end The Crest er lidt mere alsidige og har både mere metalliske og mere elektroniske elementer i deres musik.

Mortiis musik har jo taget en drastisk drejning på den nyeste plade, ”The Smell of Rain”. Fra at spille primitiv ambient er han nu gået over til en dansevenlig synth-pop/EBM/industrial inspireret lyd, med klare referencer til navne som Depeche Mode og Nine Inch Nails. Dette har dog ikke fået ham til at droppe troldeørene og næsen. Det viste sig dog hurtigt at Mortiis er seriøs omkring sin nyfundne stil og han + band leverede et overbevisende sæt kun bestående af numre fra ”The Smell of Rain”. Materialet var noget mere guitar-domineret live end på pladen, hvilket faktisk fungerede godt. Højdepunkterne af koncerten var ”Scar Trek / Parasite God” og afslutningsnummeret ”Smell the Witch”, der var intet mindre end storslået. Jeg fatter bare ikke hvorfor han ikke dropper det mildest talt latterlige image. -dave

Kom med kommentar i vores FORUM