29.10.2002 Lille Vega i København
 

Jeg ved ikke hvad Roadrage karavanen er blevet budt på de forrige steder de har spillet, men i hvert fald virkede de 3 bands meget lettede og begejstret over den respons de fik fra det danske publikum i Lille Vega denne ellers mørke tirsdag aften.

Der var ikke gået mange sekunder af koncerten før det stod klart at både bands og publikum var ualmindeligt tændt. 36 Crazyfists lagde lidt overraskende ud, men det afholdte dem ikke fra at levere et heftigt og energisk set. Forsanger Brock Lindow meget karakteristiske og særpræget stemmeføring er knap så markant live, hvor den virker lidt mere ordinær end på debutalbummet "Bitterness the Star". Ellers en solid omgang moderne og brutalt metal/hardcore drengene fra Alaska fyrede af med numre som "One More Word", "Turn to Ashes" og "Slit Wrist Theory" i spidsen.

Næste band på scenen var Five Point 0, som skulle vise sig at være det svageste led i Roadrage kæden. Egentligt kan jeg godt lide den måde Five Point 0 har skruet deres version af moderne metal sammen på, men live mister for mange af bandets virkemidler deres effekt. Tilbage står så forsangeren Daniel, som skal søge at konvertere de storladne passager i musikken i en live-situation, hvilket virker unuanceret og hurtigt blev til noget klicheagtigt klister. Five Point 0s live-optræden skal finpudses noget mere, hvis den skal komme til at leve op til standarden på albummet.

Så var tiden endeligt kommet til at Killswitch Engage skulle vise os, om bandet live kunne forsvarer årets fedeste albumudgivelse "Alive or Just Breathing". Roadrage touren har også givet bandet mulighed for at præsentere deres nye forsanger Howard Jones. En mand som HC-freaks kender fra Blood Has Been Shed og en mand hvis fysiske fremtoning signalere gennemslagskraft og dynamik. Selvom åbneren "Numbered Days" var en anelse flad (pga. lyden) så fik Killswitch Engage hurtigt sat netop ordene gennemslagskraft og dynamik på dagsordenen. 

Numre som "Life to Lifeless", "Fixation on Darkness", "Rise Inside", "In The Unblind" og "To the Sons of Man" fik at seriøst gang i masserne. På scenen var det næsten udelukkende kæmpen Jones og bandets ene guitarist (og producer) Adam Dutkiewicz, som stod for den mere udadvendte del af showet, men det gjorde de også så godt at salen kogte over. Efter lidt startvanskeligheder med lyden kom også den side på plads og det forekommer mig at Killswitch Engages kloning af øksehugs-riffs og melodiske detaljer stadig sidder inde i kraniet på mig, for lydstyrken blev der ikke sparet på. 

Ingen tvivl om at Howard Jones fik bevist at han fuldt ud kan leve om til Killswitch Engages udtryk hvad angår de hårdtslående elementer, mens de mere melodiske og rene flader stadigvæk mangler en smule i at nå Jesses styrke fra "Alive or Just Bearthing", men så var det jo godt at publikum var mere end villige til at hjælpe på crowdpleasers som "My Last Serenade" og "Element of One". Jeg er dog ikke i tvivl om at Roadrunner har et kursus klar til Howard inden bandet igen rammer et pladestudie.

Alt i alt en fremragende koncert, som blev effektfuld afsluttet af Killswitch Engage med "Temple from Within". Hele aftenen var stemningen på et niveau sjældent set i Danmark. Der blev virkeligt skabt et fedt fællesskab scene og publikum imellem, så kan man vel hverken som publikum eller musiker bede om ret meget mere. -and

Læs iøvrigt :
Anmeldelsen af Killswitch Engage - Alive og Just Breathing (CCCCCC) HER
Anmeldelsen af 36 Crazyfists - Bitterness the Star (CCCC) HER
Anmeldelsen af Five Point 0 - Untitled (CCCC) HER

 


Kom med kommentar i vores FORUM