roadrage 05: trivium, 3 inches of blood, still remains
06.06.2005 Lille Vega i København

Roadrage tournéen fungerer som et årligt udstillingsforum for, hvilke nye bands det store amerikanske pladeselskab Roadrunner har taget under deres vinger. I den korte årrække hvor dette initiativ har eksisteret, har det udmundet sig i fantastiske koncerter med bands som Killswitch Engage, Chimaira m.m. 
I år bød programmet på old school metal fænomenet 3 Inches of Blood og metalcore i form af Still Remains og Trivium. Dog kunne årets artilleri ikke måle sig med tidligere års bands, hvilket resulterede i et lidt tyndt fremmøde. Her var publikum vidne til tre koncerter, der strakte sig ud over hele kvalitetsspektret. 

Allerede klokken 8 stod Still Remains klar på scenen i Lille Vega for at levere deres bud på tidens mest populære genre: metalcore. Desværre har bandet i mine øjne ikke synderligt meget at byde på, med deres uoriginale udtryk som så mange andre grupper har perfektioneret. Selvom store breakdowns og fængende omkvæd til tider alene kan redde koncerter, lykkedes det ikke i dette tilfælde. Det hjælper endvidere ikke at lyden var ringe og mudret, da første nummer ”To Live and To Die by Fire” indledte dette års Roadrage. Herefter fulgte en koncert hovedsageligt bestående af materiale fra det nye album ”Of Love and Lunacy”. Især de melodøds-inspirerede keyboardflader druknede nådesløst i lydbilledet og kom først op efter luft hen mod slutningen af sættet under nummeret ”Blossom, the Witch". 
Dette nummer stod samtidig som bandets højdepunkt under deres middelmådige optræden. 

Meget atypisk for Roadrunner kunne aftenens andet band, 3 Inches of Blood, byde på ægte heavy metal med lårtykke henvisninger til 70’ernes klassiske indgangsvinkel til genren. I bandets univers hersker orker, økser og slagmarker med to falsetsangere i front. På papiret, et band der ligger uhyre fjernt fra mine daglige musikalske udskejelser. Men 3 Inches of Bloods forførende og ukompromisløse optræden, med et glimt i øjet, overvældede mig fuldstændigt. Bandet lagde ud med "Fear on the Bridge" fra den nyeste udgivelse ”Advance and Vanquish”. Desværre led Lille Vegas lydanlæg endnu et nederlag i forsøget på at viderebringe Jamie Hooper og Cam Pipes’ ellers glimrende vokalarbejde. 
Højdepunkterne leverede 3 Inches of Blood i form af numrene "Deadly Sinners" og "Axis of Evil". Bandet formåede at bevise deres tydelige talent og overbevise mig med deres moderne fortolkning af heavy metal. Dog nåede koncerten aldrig op i de helt høje luftlag; holdt nede af den dårlige lyd og et publikum, der tydeligvis ikke var kommet for at se 3 Inches of Blood. 

Årets helt store overraskelse og headliner Trivium, leverer en solid omgang metalcore med guitaren i spotlyset. Det fremstod da også tydeligt, at det var dette band som var publikums favorit under første nummer ”Rain”. Befriende var det også, at lyden endelig var kommet på plads for at retfærdiggøre Triviums udtryk. 
Når man står i pitten og ser op på drengene, som fyrer den af, kan man ikke undgå at blive imponeret. Med en gennemsnitsalder på under de 20 år, formår bandet alligevel at vedligeholde intensitet samt et drønhøjt niveau hele koncerten igennem. Bedst lød bandet under numre som "Pull harder..." og "The Decieved", men også covers af klassiske Metallica-, Pantara- og Iron Maiden-numre havde til publikums store tilfredsfred sneget sig med i sættet. 
Der er ingen tvivl om, at Trivium er en lysende stjerne på Roadrunners metalhimmel, og bandets eksplosionslignende succes nok skal fortsætte.

Til at slutte med var det Trivium der trak aftenens længste strå, skarpt efterfulgt af 3 Inches of Blood. Dog nåede Roadrage anno 2005 aldrig at matche debuten i 2002, dertil var selskabets line-up simpelthen ikke stærk nok. -adam 

 


Kom med kommentar i vores FORUM