roskilde 04 : mnemic, hatebreed & korn

I det følgende finder du et par an(d)meldelser af metal programmet torsdag på årets Roskilde Festival. Grundet familieforøgelse måtte undertegnede forlade festivalen fredag, så omtale/anmeldelser af det øvrige program må du søge hos andre medier.

Mnemic, Torsdag, Orange Scene.

Den ultimative udfordring ventede det danske Cybermetal band Mnemic torsdag på Roskilde Festivalen 04. Tjansen som åbner af Orange Scene og hele festivalen som sådan skulle nok kunne give de fleste svedige håndflader. Et kæmpe skulderklap til bandet og den hjemlige metalscene fra en festival som havde lagt stor vægt på det metalliske i årets program. 

Showet blev indledt med en længere sample og en god røvfuld pyroteknik, som vidnede om et band med selvtilliden i orden. Lyden var mildt sagt ubalanceret i den første del af koncerten, hvor trommer og samples var lige vel tydelige i et rodet lydbillede, dog blev lyden betydeligt bedre længere henne i settet. Forsanger Michael gjorde det generelt godt i front, dog vil jeg kraftigt overveje at droppe brølevokalen mellem numrene hvis jeg var ham.

"Dd XX'd" og "Ghost" var højdepunkterne i en setlist som iøvrigt også bød på et par nye tracks fra det kommende "The Audio Injected Soul" album. Det var i denne kulisse meget svært at danne sig et indtryk af det nye materiale.

Godkendt præstation af Mnemic, som var på en meget hård opgave denne regnfulde torsdag, men ikke desto mindre så lod bandet til at nyde hvert et øjeblik. Og med et nyt album på trapperne vil Mnemic kunne bygge videre på det momentum som denne unikke chance må have givet bandet, så rejsen til den absolutte metaloverklasse kan fortsætte. (CCC)


Hatebreed, Torsdag, Odeon.

De amerikanske Hardcore ikoner Hatebreed har meget længe stået rigtigt højt på min live ønskeseddel, så glæde var stor i andegården da festivalen offentliggjorde bandet til programmet. Da jeg tilbage i 2001 mødte Sepultura i Aarhus havde brasilianerne netop måtte sende Hatebreed hjem til USA grundet manglende finanser. Rigtigt meget er sket for Hatebreed siden som for længst har breaket stort og som idag er fast inventar i Headbangers Ball på MTV.

I Jamey Jasta har Hatebreed virkeligt en tyran i front. Med hans kraftfulde udstråling holder han publikum i et jerngreb og han dosere med rund hånd tidal-waves og circlepits ud til de frådende masser. Stemningen i teltet var både energisk og fortættet ligesom det var meget tydeligt at Hatebreed kunne lide responsen fra Roskilde.

Setlisten var centeret omkring materialet fra det seneste "Rise of Brutality" album med tracks som "Beholder of Justice", "This Is Now" og den fede "Facing What Consumes You" i magasinet. Selvom man godt kunne savne et par klassisker fra "Satisfaction is the Death of Desire", så havde folket intet at klage over. Højdepunktet var uden tvivl "Doomsayer" hvis effektivitet vækkede minder om dengang Biohazard og Machine Head var konger. (CCCCC)


Korn, Torsdag, Orange Scene.

Da giganterne i Korn indtog Roskilde var det tykke skydække forsvundet til fordel for en ganske klar og smuk sommeraften som i den grad klædte Roskilde og Korn. Jeg var på forhånd lidt skeptisk omkring dette indadvendte bands fremtoning på Orange Scene, men det stod hurtigt klart at Jonathan Davis og resten af Korn havde tænkt sig at gøre noget rigtig stort ud af denne torsdag.

Med "Right Now" som indgangsbøn gik Korn på scenen med en toptunet lyd der havde den klasse som bandet viste sig at have fortjent 100 %. Bandet kommunikerede stort set ikke med publikum imellem numrene, men lod istedet musikken og masserne svinge sammen hvilket gav en intensitet som var ganske imponerende i så enorme rammer.

Klassiske Korn skæringer som "Blind", "A.D.I.D.A.S", "Dead Bodies Everywhere", "Faget" og "Shoots and Ladders" blæste pladsen omkuld og det blev lige pludseligt også tydeligt i hvor høj grad bandet selv nød denne aften. Propperne spræng fuldstændigt af da Korn med største selvfølgelighed levere Pink Floyds "Another Brick in the Wall", et nummer som ramt rent ind i hjertet af festivalens sjæl.

Korn er ikke kun et stort navn, men også et STORT band, som har klassen til at fylde selv de største arenaer ud. Korn viste denne aften på Roskilde et format og en attitude som kun klassens absolut største mastodonter kan bærer. Og i modsætning til andre i samme liga kan Korn stadigvæk skabe fed musik hvilket nye numre som "I Did My Time" og det afsluttende hit "Y'All Want I Single" beviste i den grad. (CCCCC) 

Afslutningsvis kan jeg iøvrigt fortæller at der allerede under dette års festival back-stage blev nævnt de første mulige metalnavne til næste års program, dog er disse oplysninger af en så usikker karakter at vi må vente lidt med at publicere dem. Personligt vil navne som Judas Priest, Dimmu Borgir og måske The Dillinger Escape Plan være at finde på min ønskeseddel til næste års Roskilde Festival, som forhåbentligt vil have samme høje fokus på metallet som i år. -and

 


Kom med kommentar i vores FORUM