slipknot + american head charge 

23.01.2002 Valby Hallen
 

Det har nærmest været en fuldtidsbeskæftigelse, at følge med i hvilke bands, som skulle være opvarmning for selveste Slipknot denne grå aften i Valby. Men som brugerne af denne side har kunne følge med i så endte supporttjansen alene hos American Head Charge.

Ingen tvivl om at American Head Charge et stykke hen ad vejen er en Slipknot-klon, men som bandet også har bevist på deres debut er de ikke helt uden evner. De fik 45 minutter på scenen, hvor de fik pløjet en pæn del af "The War of Art" igennem. Stærkest var de på "Never Get Caught". Desværre er forsangeren forsøg på at efterligne Mike Patton også live et klart problem. Men alt i alt et OK opvarmningsband, som vi gerne vil se igen i Pumpehuset.

Så blev vi efterhånden klar til det som hele Metal Danmark har ventet på. I røg og damp indtog Corey Taylor og hans 8 medsammensvogerne Valby med "People = Shit" som havde "Liberate" og "Left Behind" lige i røven. OK start men det blev for alvor sjovt med den grumme "Disasterpiece" og med "Heretic Anthem" var satan løs i betonbunkeren.

Sceneshowet var ikke helt så storslået som jeg havde forventet. Meget af bandets action på scenen stod de 2 totalt overflødige (musikalsk i hvert fald) percussionklovne for. De slog i ny og næ lidt i tønden, for derefter at udfører diverse parringsartige øvelser sammen med grejet. Til gengæld imponerede trommeslager Joey, som virkeligt var manden som levere mest musikalsk bl.a. på den rå "New Abortion".

Vægten i materialet var lagt på det klassiske fra debuten plus de brutale indslag fra "Iowa". Det eneste nummer jeg for alvor savnede var "I Am Hated".

Hvad Slipknot nok manglede lidt i selve showet leverede forsanger Corey Taylor til gengæld i evner som indpisker og frontkriger. Selvom hans virkemidler ikke var revolutionerende så gik det sgu rent ind. Crowd-pleasers som "Wait and Bleed"" , "Purity" og "Spit it Out" fik Corey virkeligt sat i spil så masserne gik amok. Han gennemførte også den traditionelle "hele salen ned på knæ"-finte i "Spit it Out" med en god gammeldags struktureret pædagogik.

Den 90 minutter lange koncert blev rundet nydeligt brutalt af med "(sic)" og "Surfacing". Så selvom man manglede lidt ild på scenen, så var koncerten en forrygende oplevelse. En klar magtdemonstration fra planetens største Metal navn, som ikke bliver nem at pille ned fra tronen. -and

Kom med kommentar i vores FORUM