system of a down + the 80's matchbox b-line disaster
Læs også vores af anmeldelse af "Mezmerize" HER !!!
19.06.2005 Valby Hallen i København

Lige siden albummet ”Toxicity” råhittede landet igennem, har de danske fans hungret efter at opleve nu-metal fænomenet System Of A Down på dansk grund. Endelig blev denne sult tilfredsstillet på en smuk dansk sommeraften under taget på Valby Hallen med opvarmning fra The 80's Matchbox B-line Disaster.
Aftenen endte med et festmåltid af overraskende proportioner lige på kogepunktet, i bogstavelig forstand. System Of A Down leverede en kontinuert hitparade, der endnu engang beviste, at bandet opretholder nu-metallens sidste skanse. 

For mig ukendte The 80's Matchbox B-line Disaster havde fået æren af at varme op foran en udsolgt Valby Hal. Umiddelbart spillede bandet en gang hård røvballe rock, men det var næsten umuligt at afgøre da lydkvaliteten var decideret ringe. Guitaren var skinger, forsangeren druknede i rumklang og bas og trommer? Ja, hvor var de egentligt henne. Selvom lyden gradvist blev bedre under koncerten faldt opvarmningen fuldstændig til jorden. Skælvende mindedes jeg den onsdag for lidt over et år siden, hvor Metallica brutalt blev tvunget i knæ af et rædselsfuldt lydinferno i Parken, alt i mens jeg bad om at denne katastrofe ikke ville gentage sig. Samtidigt var varmen og fugtigheden i Valby Hallen fuldstændig ulidelig. 

Tydeligvis var mine bønner hørt, da System Of A Down indledte sættet med ”Soldiers Side”. Under hele koncerten var lyden fænomenal, en oplevelse man alt for sjældent lægger ører til ved disse sportshalsevents. Den umenneskelige temperatur blev hurtigt glemt da bandet fortsatte over i hittet ”B.Y.O.B.” fra nyudgivne ”Mesmerize”. Omkvædet ” Everybody's going to the party, have a real good time” stod samtidigt som en fornem titel for aftenens øvrige eskapader. 

Som aftenen skred frem stod det klart, at vi skulle bevidne en sand hitparade. Sætlisten var fantastisk fordelt over alle fire udgivelser med klassikere som ”Chop Suey”, ”Spiders” og ”War?”. Til min store fornøjelse havde bandet indøvet forskellige twists og melodiøse åndehuller i de ellers så velkendte numre, der sørgede for at koncerten aldrig blev kedelig. 
Den tekniske udførsel var til topkarakter og især forsanger Serj Tankains fløjsbløde og storladne stemme var benævnelsesværdig. Jeg var spændt på at høre, hvordan guitarist Daron Malakians øgede mængde af vokalarbejde skulle fremstå i livesammenhæng. Endnu engang udeblev skuffelsen. Aftenens højdepunkter var numre som ”Forest”, ”Chop Suey”, ”Sugar” og ”B.Y.O.B.”, selvom der aldrig rigtigt blev skudt forbi mål.

Der findes desværre torne i paradis, og denne aften var ikke en undtagelse. Til tider virkede bandet simpelthen lidt for indøvet, og med et minimum af publikumskontakt var koncerten i sidste ende en smule for rutinepræget. Dog blev det aldrig så slemt at det kunne ridse helhedsindtrykket. 

Efter sidste nummer i den regulære sætliste gik bandet af scenen uden så meget som et farvel, og loftslyset i Valby Hallen tændtes. Tilbage stod man efterladt og kunne på den ene side godt have længtes efter et par ekstranumre, og på denne anden side lød den kølige danske sommerbrise, der ventede udenfor, som et rimeligt alternativ. 

System Of A Down endte med at tilfredsstille deres danske fans og viste klart, hvorfor netop de er hingsten på ponyfabrikken. Tilbage er kun at glæde sig til den forstående udgivelse ”Hypnotize”, der skulle ramme pladepusherne hen mod slutningen af efteråret. Vi kan samtidigt håbe på, at Valby Hallen i mellemtiden investerer i et mere humant klimaanlæg. -adam  


Kom med kommentar i vores FORUM