Hype Barometeret Foråret 2006

 

I samspil med brugerne på Clonemetal.dks forum har vi udarbejdet en Top-20 over de udgivelser frem til sommer som der ses mest frem til. 

 

20 : Lacuna Coil - Karmacode
Release : 04.04 igennem Century Media/EMI, Lyd : HER
Italienske Lacuna Coil som bedriver Beauty & Beast Gothrock skal efter successen med det sidste album "Comalies" slog det sidste søm i bandets gennembrud. 
 
19 : Unearthly Trance - The Trident
Release : 10.04 igennem Relapse/Target, Lyd : HER
Denne tids mest inflydelsesrige labet Relapse er klar med et nyt kuld metalliske talenter dette år. Unearthly Trance har allerede gjort sig bemærket med deres Sludge/Doom.
 
18 : Urkraft - The Inhuman Aberration
Release : Juni igennem Earache/Target, Lyd : HER
Alt tegner til at danske Urkraft går en rigtig stor tid i møde, "The Inhuman Aberration" er allerede før sin udgivelse en seriøs kandidat til titlen som årest danske album.
 
17 : Blind Guardian - A Twist in the Myth
Release : Maj igennem Nuclear Blast/VME, Lyd : HER
Der findes indtil videre ikke meget information om Power Metal kongerne Blind Guardians kommende album, singlen forøberen "Fly" har netop indtaget hitlisterne verden over.
 
16 : Thursday - City By the Light Divided
Release : 02.05 igennem Island/Universal, Lyd : HER
Det helt store navn indenfor Emocore som har rigtig meget at skulle leve op til på det nye album med værkerne "Full Collapse" og "War All The Time" i mente.
 
15 : Skinless - Trample The Weak, Hurdle The Dead
Release : 19.06 igennem Relapse/Target, Lyd : N/A
Brutalt Death Metal er hvad Skinless står for. Ingen kan heller ikke være i tvivl om at bandet vil gøre sommeren i år extra blodig.
 
14 : Saturnus - Veronica Decides To Die
Release : 22.05 igennem Firebox/Target, Lyd : N/A
Saturnus har et af de mest dominerende og anerkendte metalband herhjemme i 90'erne. Nu er Doom bandet klar med et comeback album som er produceret af Flemming Rasmussen (Metallica).
 
13 : Illdisposed - Burn Me Wicked
Release : Maj/Juni igennem Roadrunner/Bonnier Music, Lyd : N/A
De danske Death Metal veteraner i Illdisposed meldte sig virkeligt på banen igen med comeback albummet "1-800 Vindication" fra 2004. Nu er tiden snart inde til at drengene skal gøre kunsten efter med et nyt album.
 
12 : Deftones - tba
Release : N/A (Maverick/Warner), Lyd : N/A
På trods af Nu Metal trendens totale udslettelse så lever Deftones fortsat videre, bandet gæster Roskilde Festival til sommer med et nyt album i bagagen.
 
11 : Cult Of Luna - Somewhere Along The Highway
Release : 24.04 igennem Earache/Target, Lyd : HER
Smuk og foruroligende på samme tid. Svenske Cult Of Luna hører til blandt eliten indenfor Post-Hardcore/Metal spektret.
 
10 : Hatebreed - tba
Release : (tba) igennem Roadrunner/Bonnier Music, Lyd : HER
Selvom Hardcore guderne i Hatebreed holder kortene tæt ind til kroppen så tegner det til at bandet har et nyt album klar i handlen inden sommer. Hatebreed gæster i øvrigt Pumpehuset (København) den 19.06.
 
09 : Between The Buried And Me - The Anatomy Of
Release : Juni igennem Victory, Lyd : N/A
BTBAM fik sig et regulært gennembrud i undergrunden med mesterværket "Alaska" fra sidste år. "The Anatomy Of" bliver et album fyldt med BTBAM fortolkninger af kendte tracks fra bands som Metallica, Pantera, Pink Floyd og Depeche Mode.
 
08 : The Gathering - Home
Release : 18.04 igennem Santuary/Target, Lyd : HER
Integritet har altid været et nøgleord for hollandske The Gathering som nægter at gå på kompromis med bandets musikalske udvikling. The Gathering gentager aldrig sig selv og "Home" er allerede sine steder blevet udråbt som et lille mesterværk.
 
07 : Cannibal Corpse - Kill
Release : 27.03 igennem Metal Blade/Targe, Lyd : HER
Death Metal veteranerne Cannibal Corpse er kan fortsat deres blodige håndværk hvilket bandet i den grad viser med "Kill" som allerede samler alverdens metalhoveder i ren blodrus foran højtalerne.
 
06 : Misery Index - Discordia
Release : 22.05 igennem Relapse/Target, Lyd : HER
Med en monstrøs brutalitet er Misery Index klar til at forlade skyggen fra Dying Fetus. Comboen udøver en mesterlig klon af Grind og Death Metal som gør Misery Index til et af tidens hotteste navne.
 
05 : Satyricon - Now, Diabolical
Release : 17.04 igennem Roadrunner/Bonner Music, Lyd : HER
De norske afguder indenfor Black Metal Satyricon er på trapperne med albummet "Now, Diabolical" som i den grad vil vende op og ned på forestillingerne om den mørkeste metals væsen.
 
04 : Spawn Of Possession - Noctambulant
Release : Maj igennem Neurotic/VME, Lyd : HER
Hyperteknisk Death Metal er dagens orden hos svenske Spawn Of Possession. Bandet er med det nye album klar til at udvide de erobringer som forgængeren "Cabinet" stod for.
 
03 : Mastodon - Blood Mountain
Release : (tba) igennem Warner, Lyd : N/A
Fra den yderste undergrund til majorlabel på meget få år uden at sætte den grænsesøgende totalmetal på spil. "Leviathan" albummet har gjort Mastodon til et fænomen inden nutidens metal, så hvad mon næste trin "Blood Mountain" vil bringe med sig ?.
 
02 : Tool - 10.000 Days
Release : 01.05 igennem Volcano/SonyBMG, Lyd : N/A
Det er 5 år siden at Tool sidste søsatte bandets mageløse medie-cirkus forud for en release, men bandet har allerede igen vist at talentet bestemt ikke er gået tabt. I forhold til musikken er vi mange som holder vejret i bare spænding.
 
01 : Slayer - tba
Release : tba) igennem American/Warner, Lyd : N/A
Sidst Slayer udgav et album var den 11. september 2001 og endeligt ser det nu til at denne planets ultimative metalband er på vej med et nyt album. Sangtitler som "Cult" og "Supremist" er nogle af de meget få informationer som indtil videre er tilgængelige om albummet.