Roadrunner Next-Gen

 

I denne feature vil vi præsentere et udvalg af de nye navne som verdens førende metalselskab Roadrunner vil satse på i den kommende tid. 

caliban

www.calibanmetal.com

Lyd : 
Scream of the Abyss (fra Shadow Hearts) 
The Beloved and the Hatred (fra The Opposite From Within)

Albummet "The Opposite From Within" er ude den 20.09.

Det europæiske Metalcore scene er nærmest rødglødende netop nu med Cataract, Heaven Shall Burn og Born From Pain som de tydeligste vidnesbyrd om denne trend, så det har været ventet med stor spænding i hvilke rammer tyske Caliban ville udbrede deres budskab fra. Caliban betragtes med rette som en af de vigtigste navne i den HC/Metal undergrund som efterhånden er blevet den hotteste niche indenfor den hårde musik. Bandet er i årevis udgivet albums på det toneangivende Lifeforce Records, men Caliban har siden monsteralbummet "Shadow Hearts" fra sidste år været jagtet af alle de førende metallabels. Debuten på Roadrunner “The Opposite From Within” er indspillet i The Room i Göteborg med selveste Anders Friden fra In Flames som producer og Andy Sneap ved mixepulten. Med Caliban har fans af Slayer, Killswitch Engage og Hatebreed fået en rigtig god grund til at runde den nærmeste CD pusher sidst i september.

 

3 inches of blood

www.roadrunnerrecords.co.uk/artists/3InchesOfBlood

Lyd : 
Deadly Sinners (Nyt Track)

Albummet "Advance And Vanquish" er ude den 27.09

Så er tiden inde til et godt skrald Heavy Metal som vor moder troede hun rørte den. 3 Inches of Blood har med kultalbummet "Battlecry Under A Wintersun" skabt en masse virvar i HC/Metal undergrunden planeten rundt. Bandets udtryk oser af en kæmpe kærlighed til gamle konger som Judas Priest, Iron Maiden og Manowar. Med denne fascination i rygsækken har 3 Inches of Blood udviklet deres helt egen opdateret kloning af Heavy Metal ånden. Masser af gennemtrængende vokallinier, storslået guitararbejde og spandevis af energi er blandet op med 15 liter blod og et par kranier. Resultatet er en musikalsk oplevelse som hornene fremme i panden på selv de mest skeptiske.

 

trivium

www.trivium.org

Lyd : 
Like Light To The Flies (Nyt Track) 
Pillars of Serpents (fra Ember to Inferno)

Debut albummet på Roadrunner forventes udgivet først i 2005.

Med lynets hast har Trivium fra Florida fået store dele af metalplanetens opmærksom. Bandets "Ember To Inferno" album, som det tyske label Lifeforce udgav i oktober sidste år, scorede på rekordtid massevis af fantastiske anmeldelser i metalmedier verden over. Trivium består af en flok meget unge og meget talentfulde musikere som Roadrunner ingen problemer havde i at se potentialet i. Stilmæssigt levere Trivium catchy og tempofyldt Thrash med en markant svensk tilgang, fans af bands som Soilwork, In Flames og Chimaira kan roligt hoppe på her ligesom folk med hang til klassiske navne som Testament og Megadeath bør tjekke Trivium ud. Bandet er iøjeblikket på den amerikanske Roadrage Tour sammen med bl.a Machine Head og Chimaira.

 

terror

www.terrorhc.com

Lyd : 
Terror Boombox (med 2 tracks fra One With The Underdogs) 

Albummet "One With the Underdogs" forventes udgivet i europa til oktober. Allerede nu kan du dyrke Guldmanns review HER.

Roadrunner har indgået aftaler med to af de absolut førende selskaber i den amerikanske undergrund nemlig Ferret og Trustkill om at udgive udvalgte titler fra de to selskaber i Europa. Første kort fra Trustkill bliver Hardcore titanerne i Terror, som siden deres debut "Lowest Of The Low" har rangeret blandt kongerne i HC undergrunden. Terror levere Hardcore så bands som Hatebreed og Born From Pain kommer til at ligne skoledrenge, stilen er ur-klassisk Hardcore med den helt rigtige Tough guy attitude som vi kender den fra Agnostic Front og Cro-Mags. Så er den moderne Metalcore en tand for creamet til dine smagsløg så må en godt skud Old-School Hardcore fra Terror være lige det du mangler.

 

illdisposed

www.illdisposed.dk

Lyd : 
Slaughter of the Soul (Nyt At The Gates cover) 

Albummet " "1-800 Vindication" er ude den 04.10

Der blev sendt en chokbølge igennem det danske Metal miljø da det kom frem at Dødsmetal veteranerne i Illdisposed havde signet en stor kontrakt med det enorme Roadrunner label. Men har man haft mulighed for lytte til den demo som bandet scorede dealen på er man fuldt ud klar over hvilket potentiale Roadrunner har set. Illdisposed er revitaliseret ovenpå nogle slatne år, hvor man mange var sikre på at bandet ville møde undergangen. Stilen er melodisk Death Metal med en højtragende approach krydret med et heftigt og stemningsmættet landskab af samples og keyboards, ligesom vokalen i langt højere grad end tidligere er varieret. Da der bestemt hellere ikke er udsigt til at Illdisposed har tænkt sig at lægge den vanlige stodderstil fra sig kan det kun blive en stor oplevelse når Illdisposed med albummet "1-800 Vindication" får deres comeback til oktober.

 

the agony scene

http://www.roadrunnerrecords.com/artists/TheAgonyScene/

Lyd : 
Ingen

Debut albummet på Roadrunner forventes udgivet først i 2005.

Den kristne Hardcore scene har i mange år været særdeles synlig i USA, især takket være kultbandet Zao som også har en trofast fanbase herhjemme. Nu vil The Agony Scene fra Oklahoma også blander sig i den sammenhæng. Bandet udgav sidste år et debut album på det kristne Solid State label i hjemlandet, men Century Media var hurtige til at sende sagen ud på det europæiske marked også. The Agony Scene levere mørkt, ondt og tungt Metalcore med en stærk inspiration fra den svenske Dødsmetal ligesom der især i vokalen er voldsomme spor af Black Metal. Så selvom Roadrunner satser på The Agony scene skal man bestemt ikke forvente sig nogen let sag, når The Agony Scene til næste vil rydde forsiden med deres nye album.  -and