Relapse Next-Gen

 

Relapse Records har efterhånden opnået en position som disse tiders mest markante og indflydelsesrige metallabel med navne som The Dillinger Escape, Mastodon, Burst og Nile som toppen af den metalliske kransekage. Dette har bestemt ikke fået folkene bag Relapse til bløde op på de kantede og udfordrende værdier, snare tværtimod, for med det nye kuld som selskabet har klar i kulissen til den kommende tid vises der i den grad mod og visioner. I denne artikel vil vi gennemgå de seneste navne på Relapse plakaten, således at du kan være forberedt på den næste ekstremt-metalliske orkan fra Relapse Records.


unearthly trance

www.unearthlytrance.com

Lyd : 
E-card 
Permanent Ice ( Mp3 fra The Trident)

Albummet "The Trident" er ude den 10.04.

Med udgangspunkt i Long Island og Brooklyn, New York har Unearthly Trance siden dannelsen i 2000 spredt deres buldrende tunge og osende sorte sludge/doom i den amerikanske undergrund. Unearthly Trance har bl.a udgivet musik på "Mr. Doom" Lee Dorian's Rise Above label og turneret med navne som Pelican, Sunn 0))) og Morbid Angel. Udtrykket hos Unearthly Trance har en eksperimental kant med referencer til post-hardcore som både river og flår i det harske og tunge fundament som danner den sneglende dynamik hos dette nye band på Relapse Records.

 

facedowninshit

www.facedowninshit.com

Lyd : 
E-card
NPON
 (Mp3 fra Nothing Positive, Only Negative)
Association Of Known Undesirables (Mp3 fra Nothing Positive, Only Negative)

Albummet "Nothing Positive, Only Negative" er ude den 10.04

Facedowninshit kloner med en sikker punket kant den ærke-amerikanske Blues med en tung og noisy afart af Sludge, resultatet vil få folk med hang til navne som Eyehategod, Converge og Today Is The Day op af møblementet. Bandet har igennem hårdt slid på de amerikanske landevej og et par undergrunds udgivelser opnået opmærksomhed fra Relapse Records, snart er det resten af verdenens tur til at få fjæset mast af et band som på ingen måder er ude på at please nogen eller noget.

 

rwake

www.myspace.com/rwake

Lyd : 
Imbedded (Mp3 fra albummet If You Walk Before You Crawl fra 2004) 

Endnu er der ingen konkret info om udgivelsen af Rwakes debut på Relapse.

"The most dangerous thing to come out of Arkansas since Bill Clinton's libido" har det metalliske tidsskrift Terrorizer skrevet om Little Rock bandet Rwake som er den seneste signing til Relapse Records. Stilmæssigt kan man betegne Rwake som en sule ond fætter til Mastodon med tryk på de tungeste elementer. Især vokalen hos Rwake score ualmindeligt højt på skummel-barometeret. Rwake må anses for værende et af de hotteste emner netop nu i den amerikanske undergrund.

 

misery index

www.miseryindex.com

Lyd : 
The Dissent III - The Imperial Ambition (Mp3 fra EPen Dissent fra 2005)
The Great Depression (Mp3 fra albummet Retaliate fra 2003)

Albummet "Discordia" bliver udgivet til maj.

Misery Index blev for et par år siden kendte som en udløber af den guddommelige Death Metal combo Dying Fetus og bandet udgav allerede i 2003 albummet "Retaliate" på det store Nuclear Blast. Nu er Misery Index dog omsider havnet på det selskab hvor bandet uden tvivl altid har hørt hjemme, nemlig på Relapse. Du kan opleve Misery Index's knusende tighte og overlegne Death/Grind, når bandet er opvarmning for Fear Factory i Aarhus og København sidst i marts måned 06

 

cretin

www.cretanic.com

Lyd : 
E-card
Stim Fit
(Mp3 fra 2003 Demo) 

Albummet "Freakery" er ude den 24.04.

Cretin er et bestialsk monster som har levet en ussel og uset eksistens siden dannelsen tilbage i start 90'erne. Medlemmerne har undervejs rundet militærtjeneste, sindssygdom, videospils produktion ligesom de enkelte medlemmer har optrådt i legendariske grind bands som Exhumed og Repulsion. Nu er tiden til gengæld kommet til at dette perverterede væsen viser sit sande jeg igennem det kommende album på Relapse, et album hvor den klassiske Grindcore bliver rørt i samme ånd som Napalm Death og Terrorizer fra dengang mor var dreng.

 

don caballero

Lyd : 
Let's Face It Pal, You Didn't Need That Eye Surgery (Mp3 fra albummet American Don fra 2000)

Albummet "World Class Listening Problem" er ude den 22.05.

Med signingen af Don Caballero har Relapse virkeligt taget et skridt langt ind i det post-moderne bagland til rocken. Denne instrumentale sammenslutning er ikke sen til at bruge det enorme talent på at udfordre musikalske bevidstheder til det ekstreme. Bandet blev dannet helt tilbage i 1991 og har siden hen forbløffet og fornøjet i den allermest progressive afkrog af undergrunden. At kalde Don Caballero for nørdet er en mildt sagt grov underdrivelse. -and