adrenalin o.d. - humongousfungusamongus
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 08.03.04 Punk/Thrash Relapse/Target Adrenalin O.D.
 

Oven på Cryptic Slaughter skiverne er det blevet tid for Relapse til at gøre endnu en punk klassiker tilgængelig igen, nemlig Adrenalin O.D. hovedværket ”Humungousfungusamoungus” fra 1986. Og selvom det efterhånden har en del år på bagen, er den løsslupne skraldespands-hardcore stadig et overordentligt los i løgene på enhver, der tror, at punk er begrænset til Green Day og Sex Pistols. Adrenalin O.D. var nogle forbandet grimme nørder (tænk Screech fra ”Saved by the Bell” med en guitar i hånden), der kort og godt sked på at være en del af in-crowden, men i stedet fik den ultimative erektion af at spille så højt, anstødeligt og larmende som overhovedet muligt.

Albummet blev båndet i House of Music studiet, hvor kendisser som Meatloaf og Jethro Tull også har slået deres folder, men brugen af faciliteterne her minder mest af alt om, når naboens uvorne unger har lavet indbrud i garagen og er gået amok med havefræseren henover dine præmietulipaner. De oprindelige numre plus seks bonusspor sparkes og krænges igennem systemet i et efter datidens standard uhørt voldsomt tempo, der nok skulle kunne gøre de fleste sarte sjæle helt blå i hovedet, mens de holder vejret i forhåbning om, at den fæle svovlbrinte stank skal lette.

På ”Fuck the Neighbours” rykker de fra noget falsk spillet pik-rock lir lige over thrashy hardcore-riffs på nul komma fem, og andre gale indslag som bongotrommer og et nummer bygget op som et reklameindslag går de heller ikke af vejen for. Ej heller armhule-pruttelyde…du kan nok godt ca. nu regne ud, at det her er en skive man hører med gutterne og ikke som blid underlægningsmusik til en intim stund med kæresten.

Hvis ting som Rich Kids on L.S.D. og Gang Green i forvejen er til din glæde - og omgivelsernes frygt – så skal Adrenalin O.D. også have en hædersplads i samlingen. Man kan godt høre, at tidens tand har tæret lidt på numrene, men smager det af mere, må man hellere se at få rigget en DeLorian op og rejse tilbage i tiden til dengang, hvor jordslåede ”hvide” kondisko var det eneste rigtige… - guldmann


Kom med kommentar i vores FORUM