alabama thunderpussy
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 19.06.04 Redneck Rock/Stoner Relapse/Target --
 

Er det ikke bare helt fantastisk HVOR sigende, nogle valg af bandnavne er? Alabama Thunderpussy skriger f.eks. R Ø V B A L L E R O C K ud over ti tønder land, og her har vi også lige præcis nøgleordet til hjertet af ”Fulton Hill”. Selv ligner gutterne faktisk lidt en flok langhårede, skydegale bonderøve, hvis søstre du klart skal holde snitterne fra!

Spilletiden virker de første par gange liiidt for langtrukken med sine nærved 70 minutter at køre på, men noget hænger alligevel i luften som nyspredt møg, og for de der selv bliver hængende i den brede tåge, er der skam også en hel del at hente på stodderskalaen. ATP har i hvert fald en fortid på Frank Koziks hedengangne Man’s Ruin label, og følte du i en pirrende summen i understellet ved det spektrum af rock, som blev repræsenteret dengang, burde denne her grusede cocktail også glide ret let ned. Det første jeg selv forelskede mig i, var Johnny Weils’ skælvende og lettere grødede, men også alligevel skridsikre og bombastiske røst, og med den som smørelse kørte maskineriet ellers bare derudaf til den lyse morgen. På ”Do Not” og “Alone Again” lyder vokalen endvidere skræmmende nok en hel del som Jon Bon Jovi – lær at leve med det, for som afveksling er det en helt ok faktor.

Tungt, tungere, Alabama Thunderpussy – et hastigt kursus i gradbøjning for de tvivlende, men selv med røven mageligt plantet i den svære brise af nedstemte toner bliver der også rigeligt med plads til ting som hammondorgel og nogle helt igennem fantastiske dobbelte guitarharmonier oven i et punket drive fra den forkerte (rette!) side af Helvedes check-in port. Måske en lettere bondsk pendant til Monster Magnet og Down?

Ved at mestre begrænsningens fine kunst yderligere gennem en ordentlig tur med ragerkniven kunne ATP sagtens være nået længere, men de kommer da også et godt stykke hen ad vejen uden punkteringer, som landet ligger nu. De står under alle omstændigheder ved, hvad de gør - absolut uden brug for ekstra sminke, så f.eks. en team-up med P. Diddy næste gang kan næppe forventes… - guldmann

 

Kom med kommentar i vores FORUM