agoraphobic nosebleed - altered states... clonepop
Karakter Udgivet Genre Selskab Producer
CCCCC 01.04.03  Grind Relapse Scott Hull
 

Hvor s(t)ygt kan det blive? På forgængeren ”Frozen Corpse Stuffed with Dope” lykkedes det Agoraphobic Nosebleed at knalde 38 numre af på 33 minutter – en sand opvisning af krydsild i det mentale hyperspace, tvunget godt og grundigt igennem ved hjælp af cocktailen grind + overmenneskelige, programmerede trommer + dybt perverse og foruroligende kommentarer til dagens samfundsstruktur. Og hvordan helvede topper man den omgang? Jo, ser I folkens, man gør da bare det, at man laver en 3” mini cd med 100 (der stod skam hundrede) numre på lidt over tyve minutter. Voila!

Et enkelt nummer kommer op over et minuts grænsen, men ellers har de fleste en spilletid på mellem fire og tyve sekunder, så det er fuldstændig omsonst at fremhæve enkelte tracks – man skal bare høre det hele ud i en køre. På fire steder er en håndfuld numre samlet under overordnede bannere: ”Free Shoko Asahara”, The Twelve Days of Sodom”, ”Altered States of America” og ”Gays and Gay Bashers Holding Each Others’ Dicks Crying”.

Der veksles imellem de velkendte kaskader af übergrind, hvor nåde er et ukendt begreb, og så over i nogle dybt foruroligende monologer krydret med diverse former for baggrundsstøj, så man får da næsten et par pusterum undervejs. Når Agoraphobic Nosebleed grinder, så er der ingen, der kan følge med, men det bliver alligevel aldrig til hovedløst smadder, for hvis man lytter godt efter, vil man erfare, at de faktisk sagtens formår fyre masser af lir og detaljer ind på omkring små ti sekunder. Imponerende. Mht. de programmerede trommer adskiller Agoraphobic Nosebleed sig også meget fra f.eks. The Berzerker, da deres computertrommer, i modsætning til dem man finder hos de gale australiere, faktisk fremstår som ekstremt gennemtænkte og velovervejede, så de aldrig bliver tørre eller monotone at lytte til.

På papiret kan det med de 100 numre måske godt virke som lidt af en gimmick, men jeg er nu altså blevet yderst lun på denne her lille satan af den simple grund, at den slår så hårdt, at man efter endt gennemlytning føler sig tæsket flere dage ind i næste uge. Hvor andre gennem årene har prøvet og prøvet på at være de mest brutale musikere i Verden, vil jeg mere eller mindre mene, at Agoraphobic Nosebleed her er meget tæt på at løbe af med sejren. Og der er som sagt nok detaljer gemt rundt omkring på de tre tommer til mange gennemlytningers ”a-ha” oplevelser.

Disclaimer: Skulle du efter at have læst dette føle dig inspireret til at tjekke ”Altered States of America” ud, så har jeg hermed fralagt mig alt ansvar for varige men på dit psykiske helbred. –guldmann

Kom med kommentar i vores FORUM