anata - dreams of death and dismay 

Karakter Udgivet Genre Selskab Producer
CCCC 26.06.01  Melo/brutal-Death Relapse/MNW Fredrik Schälin og Christian Silver
 
Svenske Anata er tilbage med deres anden langspiller "Dreams of Death and Dismay", som er ren klasseopvisning indenfor brutal, melodisk og teknisk Deathmetal. Skiven er præget af en energisk spilleglæde, et forbandet svinetight drive og teknisk begavede musikere (jävla typisk svensk). 

Den melodiske Death som Anata præsenterer er dog ikke typisk svensk, som vi kender den fra bands som The Haunted og At The Gates, men læner sig mere op ad amerikanske forbilleder som Deicide og Morbid Angel og sågar også Death. Men Anata kan dog ikke løbe fra de skandinaviske influenser, for der findes også lidt Entombed a la klassikeren "Clandestine", især på vokalsiden.

Det lyder måske forvirrende, men det er ikke desto mindre sandt, for Anata formår at mikse det hele sammen og tilsætte lidt personligt islæt som får det hele til at lyde frisk og originalt. Lyt blot til den hektiske åbner "Die Laughing" og du burde være overbevist. 

Her er simpelthen alt hvad Døds-feinscheckere kan forlange. Lynhurtige blastbeats, tonstunge passager, masser af melodiske og tekniske riffs samt hektiske temposkift og breaks. Og når produktionen samtidig er frisk og klar, uden dog at miste det brutale og mørke, så alle detaljer kommer frem, ja hvad kan man så mere ønske sig. -bo

Kom med kommentar i vores FORUM