cemetery urn – the conquered are burned  clonepop
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCCC 11.05.2010 Death metal (independent) --
 

Australien har længe været skueplads for en række metalbands af den mest grumme og beskidte slags. Bands som Sadistik Exekution, Abominator og Bestial Warlust/Corpse Molestation har gjort sit til, at Australien sammen med Canada ses som fødested for den særligt vilde variant af death/black kaldet war metal, og har derved plantet Australien solidt på metal-verdenskortet. Alle disse bands storhedstid var dog i halvfemserne, og i de seneste år er det interessante ekstremmetal-landskab down under blevet noget fragmenteret. Det har i mine øjne heldigvis resulteret i en masse spændende bands af vidt forskellig karakter, udover de større navne som Psycroptic, The Berzerker og Deströyer 666. Abramelin og Beyond Mortal Dreams gør sig i brutal death metal, Altars og Stargazer spiller eksperimentel/progressiv ekstremmetal og Portal, Aethyrvorous og Impetuous Ritual bryder grænserne for, hvad man tillade sig med death/black. Og så er der skam også dukket en række unge death metal bands op, der kigger tilbage på genrens mørke storhedstid. Innsmouth, Denouncement Pyre, Ignivomous og så selvfølgelig Cemetery Urn spiller alle death metal af den gamle skole, der vil bringe smilene frem hos alle fans af Incantation, Imprecation og Infester.

Cemetery Urns tre år gamle debutskive, ”Urn of Blood”, fangede mig ellers ikke rigtigt. ”Urn of Blood” blev i mine ører for uvedkommende, fordi den var for kaotisk. Ikke kaotisk som i ’vild og voldsom’, men kaotisk som i ’ufokuseret og retningsløs’. Det er der heldigvis nu lavet om på. Den nye plade, ”The Conquered Are Burned” er en gennemført ond omgang dødsmetal, der fint lægger sig oppe ad nogle af de bedste nyere old school death metal-skiver.

Igennem de 37 minutter ”The Conquered Are Burned” varer, kommer vi igennem et overflødighedshorn af mørk, veleksekveret death metal. Det er nu også nogle erfarne herrer vi har med at gøre her; både guitarist Gillon og growler Bloodstorm har tidligere slået sine folder i bl.a. de tidligere nævnte Abominator og Bestial Warlust. Cemetery Urns udtryk er dog noget mere varieret end det rene amokløb de tidligere bands gjorde sig i, og ”The Conquered Are Burned” viser også med tydelighed at medlemmerne har udviklet sig.

Cemetery Urn lyder på ”The Conquered Are Burned” mest af alt som Incantation, hvis det gamle New Yorker monster skruede noget op for hastigheden, tilsat Infesters ætsende onde black/death formel og Drawn and Quartereds evner udi klassiske death metal riffs og hjernevridende soli. Det resulterer i en sært groovy form for ekstremmetal, med masser af tempovekslen. Når bandet hiver al fart ud af en sang, som i ”The Plague of Annihilation” eller ”Wrath From the Grave”, er det knogleknusende Incantation-tilbedelse, og skruer de hastigheden i vejret med brutale smadderriffs som i titelsangen eller åbneren ”Deaths Turbulent Fire” bliver man blæst helt omkuld. Vekslen mellem hurtige, slæbende og mere midttempo passager gør sit til at ”The Conquered Are Burned” burde få godt fat i nakkemusklerne hos metalfolket. Læg dertil ekstremt veludførte klassiske death metal soli og leads som i ”Bloodied Death Curse” og ”Possessed Terror” samt ekstra guf som den melodiøse intro til ”A Cemeterial Reaping (Part I & II)”, de dissonante riffs i samme sang eller et mini-break i ”Wrath from the Grave”.

”The Conquered Are Burned” er et rigtigt monster af et dødsmetalalbum, der er ligeså hårdtslående som det er grimt. Forbrøler Bloodstorm grynter sig igennem vanviddet, guitarene har den fede skærebrænderlyd som rigtigt metal skal have og tønderne bliver fuldstændigt gennemtævede. Cemetery Urn har langt fra opfundet den dybe tallerken, men det er der sgu heller ikke behov for når resultatet er så gennemført som her. Der er vekselvirkning nok til at holde ondskaben interessant hele vejen igennem, og små grumme detaljer nok til at skiven kræver og fortjener genlydt på genlydt. Med ”The Conquered Are Burned” springer Cemetery Urn frem i køen af Australsk death metal, og er gået fra at være et anonymt band med en smule potentiale til at kunne regnes blandt de bedste i genren. -bang
Kom med kommentar i vores FORUM