dark tranquillity - we are the void
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCC 01.03.10 Melo-death Century Media/EMI --
 

Traditionalisterne vil til verdens ende fremhæve de første tre albums i Dark Tranquillity diskografien som bandets bedste, hvilket der kan være en vist grad af fornuft forbundet med, men hvis man af samme grund går glip af højdepunkterne i resten af bandets arbejde er det en stor skam. Siden dannelsen tilbage i 1991 har Dark Tranquillity begået sig i catchy og dynamisk melo-death af absolut verdensklasse og selvom den kreative boble indenfor genren længe har tabt luft, så skaber Dark Tranquillity fortsat kvalitetsmetal.

Hvis vi ser udover de tre første albums fra Dark Tranquillity så står "Damage Done" fra 2002 forsat som et fyrtårn i den moderne del af bandets værker og i genren generelt. Niveauet fra "Damage done" har bandet ikke helt kunne leve op til siden hen, heller ikke på "Fiction" fra 2007, som dog på mange måde var tæt på at kunne udfordre førnævnte album. Det nye album "We Are The Void" er bestemt ikke pumpet med overraskelser, til gengæld rummer albummet som altid fine melodier og sange man sagtens kan brøle med på i en god brandert.

Hørt i forhold til de senste albums så har keyboardet erobret mere terræn på "We Are The Void" hvilket desværre ikke overraskende er gået lidt udover kanten i udtrykket. Det bliver for ofte til mere Depeche Mode end At The Gates og det nedbringer albummets holdbarhed. Med det sagt så er der masser af gods til fans af både band og genre, lyt blot højdepunkter som "Arkhangelsk", "I Am The Void" og ikke mindst åbneren "Shadow In Our Blood". "We Are The Void" vinder klart på sin variation og melodier, men taber til gengæld lidt på den knapt så elegante brug af keyboardet. -and


Kom med kommentar i vores FORUM