death angel - relentless retribution   clonepop
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCCC 2010 Thrash Nuclear Blast/Warner Suecof
 

Et års tid efter udgivelsen af det forrige Death Angel album, “Killing Season” fra 2008, valgte den oprindelige trommeslager, kraftcenteret Andy Galeon, desværre at forlade bandet, og heller ikke bassist Dennis Pepa er at finde i besætningen på bandets nye udgivelse ”Relentless Retribution”. Med to nye ansigter i form af trommeslager Will Carroll og bassist Damien Sisson er spørgsmålet nu om det i det væsentlige har ændret noget i Death Angels old school thrash udtryk. Svaret er vel nærmest et både og...

De fleste af de patenterede Death Angel dyder er nemlig stadig i stort omfang til stede på ”Relentless Retribution”, men man noterer sig hurtigt en næsten punket intensitet og ungdommelig vildskab, der, hvis man ikke lige var bekendt med Death Angels lange karriere i thrashens tjeneste, ville indikere et langt yngre band, end tilfældet rent faktisk er.

Helt i tråd med det mere rå, næsten punkede udtryk på store dele af ”Relentless Retribution” skriger og hvæser forsanger Mark Osegueda da også mere teksterne ud denne omgang, snarere end han synger dem, hvilket yderligere er med til at understrege albummets rastløse energi og ligefremme aggressivitet. Producer Jason Suecof (guitarist i det tekniske death metal band Capharnaum) er i den forbindelse gået efter en mere rå og hidsig lyd, end den rockede vellyd som Nick Raskulinecz velsignede ”Killing Season” med.

Den nye approach med uptempo springskaller af ilter, punky thrash praktiseres på ca. hver anden af albummets tolv skæringer, startende med åbneren ”Relentless Revolution”, ”Truce”, ”River of Rapture”, ”This Hate”, ”I Chose the Sky” og rundes af med den afsluttende ”Where They Lay”. På ”Death of the Meek” går der endda næsten cross-over tendenser á la Crumbsuckers i Will Carrolls trommespil, mens den tempomæssige variation sikres af et par tungere sager i form af ”Absence of Light” og ”Opponents at Sides”. Kombinationen af gamle og nye Death Angel dyder kommer måske bedst til udtryk på højdepunktet ”Claws In So Deep”, hvor Mark Osegueda på det vellykkede omkvæd viser at han trods skrigeriet på det meste af ”Relentless Retribution” ikke har glemt, hvordan man synger rent; noget han også demonstrerer på den lidt vildledende titulerede ”Vulcanic”, der som albummets eneste komposition er ovre i semiballade området.

”Relentless Retribution” fremstår lidt anderledes i udtrykket end sine to umiddelbare forgængere, hvilket indledningsvist krævede en smule tilvænning, men som i mine ører hurtigt bare blev til endnu en vellykket facet i Death Angels stadig relevante thrash metal, og noget kunne tyde på at de nye bandmedlemmer har virket som en slags saltvandsindsprøjtning på især guitarist og hovedkomponist Rob Cavestany, der virkelig har tryllet en vindende formel frem på det nye album. Med fornyet relevans og ”Relentless Retribution” i baghånden synes Death Angel med andre ord godt rustet til at indtage deres helt naturlige position i det triumvirat af thrash metal legender, der meget snart rammer landet i form af den omrejsende Thrash Fest Tour featuring netop Death Angel, Exodus og Kreator. Man glæder sig! -byrial
Kom med kommentar i vores FORUM