destruction - day of reckoning
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 2011 Tysker-thrash Nuclear Blast/Warner Jacob Hansen
 

Ligesom Slayer, Metallica og Megadeth altid nævnes som Bay Area thrashens hellige treenighed, har Kreator, Sodom og Destruction på tilsvarende vis vundet hævd på de tre øverste trin på tysker-thrashens teutoniske trone. Selvom Kreator altid klart har været mine foretrukne germanske thrashers, kan især Destructions tidligste bidrag til genrens europæiske udvikling imidlertid svært undervurderes, så selvom bandet anno 2011 måske ikke just repræsenterer genrens fremtid, bør udgivelsen af et nyt Destruction album, i dette tilfælde ”Day of Reckoning”, altid give anledning til forventningens glæde hos alle elskere af traditionel tysker-thrash.

På ”Day of Reckoning” udgøres kernen af Destruction af den velspillende guitarist Mike og så selvfølgelig bassist/vokalist Schmier, mens den tighte nye trommeslager Vaaver sørger for at holde intensitetsniveauet i vejret. Apropos intensitetsniveau så kender Destruction på den nye udgivelse åbenbart kun til to tempoer; opskruet og hæsblæsende, hvilket resulterer i mange heftige skallesmækkere af fortættet tysker-thrash med Schmiers karakteristiske, maniske vokal i fokus.

Bagsiden af medaljen er oplevelsen af en smule mangel på udtryksmæssig variation hørt over et helt album, hvor de positive undtagelser repræsenteres af numre som den vrisne åbner ”The Prize”, ”Armageddonizer” med sit melodiske, næsten power-metalliske omkvæd samt det catchy højdepunkt i form af ”Devil’s Advocate”, der uimodståeligt cykler derudaf. Bonusnummeret i form af en intens coverversion af Dio (R.I.P.) hymnen ”Stand Up and Shout”, oprindeligt fra den mesterlige ”Holy Diver” solodebut fra 1983, er faktisk også blevet ret vellykket, selvom Schmier sandt for dyden ikke er nogen Dio.

Det nye Destruction album lyder som noget, der ligeså godt kunne være udkommet tilbage i 1987, hvis altså ikke lige det var for den moderne produktion (i øvrigt mixed & mastered af vores egen Jacob Hansen), så selvom ”Day of Reckoning” måske ikke ligefrem sætter nye standarder for tysker-thrashen, er det bestemt en værdig addition til samlingen for enhver fan af Destruction eller genren mere generelt. -byrial
 

Kom med kommentar i vores FORUM