horned almighty – necro spirituals
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCCC 25.10.10 Black/punk Candlelight/Target Bredahl
 

Århusianske Horned Almighty har altid været lidt af en underhund på den danske metalscene. Hvor de fleste af de større danske metalbands fører sig frem med en mere melodisk og internationalt klingende lyd har Horned Almighty konsekvent holdt deres stil primitiv og beskidt. Som deres karriere er skridt frem har de inkorporeret mere punk og svingende rock i deres oprindelige black metal-udtryk, hvilket altid har gjort dem til et fængende og flabet bekendtskab. ”Necro Spirituals” ligger sig i ganske fin forlængelse af forgængeren ”Contaminating the Divine”, der på mange måder var den logiske konklusion på bandets årelange udvikling. Af selvsamme grund af ”Necro Spirituals” et 100% holdbart, men også en smule for sikkert, udspil fra de hornede drenge.

Der lægges ellers godt fra land med det storsvingende titelnummer. Bandets sans for tempomæssig variation fornægter sig ikke – ganske som på forgængeren svinges der mellem up-tempo Mötorhead-fræs (”Fountain of a Thousand Plagues”) og tilbagelænede traktor-riffs (”The Blasphemous Burden”), alt i mens Simon Smerte endnu engang leverer en vokalperformance med stor autoritet. Til tider føles det som om bandet går lidt i tomgang, som når de i ”Sworn Divine Vengeance” klynger sig til et konservativt midtempo-groove, men her reddes bandet dog ofte af deres sans for velklingende riffs. Meget mere er der egentlig ikke at sige om den musikalske retning på albummet; hvis du før har hørt Horned Almighty, så ved du hvad du får.

Rent produktionsmæssigt virker ”Necro Spirituals” en knivspids mere poleret end ”Contaminating the Divine”, der ligeledes var en knivspids mere poleret end forgængeren ”The Devil’s Music”. Produktionen forråder på mange måder bandets musikalske udtryk – det er tydeligt, at man har forsøgt at balancere den rå, nedbarberede lyd der normalt kendetegner black metal såvel som punk, med en renhed, der får alle instrumenter til at fremstå krystalklare i mixet. Resultatet får sangene på albummet til at fremstå ganske imødekommende og lyttervenlige, hvilket er en god ting for de mere casual metalfans, men lidt er en sten i skoen for os, der godt kan lide lidt ekstra snavs i ørene.

For at opsummere, så vinder Horned Almighty næppe nogen nye fans med ”Necro Spirituals”, men omvendt taber de nok heller ikke nogen. Selvom det muligvis er bandets mindst spændende album til dato, er der stadig tale om et bundsolidt produkt, der ligger en klasse eller to over den gennemsnitlige danske metaludgivelse. Men når det så er sagt, må jeg indrømme at jeg er lidt i tvivl om hvorvidt Horned Almighty har meget mere at byde på – dertil virker albummet for sikkert i sin stil. Jeg krydser i hvert fald fingre for, at det næste album bliver en sand bastard af uhellige proportioner. -moesby
Kom med kommentar i vores FORUM