illdisposed - there is light (but it's not for me)
Karakter Udgivet Genre/Stil Selskab Producer
CCC 04.04.11 Melo-death Massacre/Target Madsen
 

Kondomet er kommet på hos de jyske veteraner Illdisposed. I forbindelse med bandets sidste album sammenlignede guitaristen Jakob Batten brugen af keyboards i metal med kondomer - forstået sådan at henholdsvis metal og sex var bedst uden. Men fakta er at "There Is Light (But It's Not For Me)" er det Illdisposed album i diskografien som er blevet udstyret med det tykkeste lag synth og keyboards til dato. Det er ikke helt urimeligt at sammenligne med storladne navne som Dimmu Borgir eller Dark Tranquility i forhold til mængden af tilsætning her.

Det er godt halvandet år siden at Illdisposed udgav albummet "To Those Who Walk Behind Us", men kompositionerne på det nye album virker bestemt ikke forceret. Tempoet og groove ligger rigtigt fint i ske med de fængende melodier, således kan numre som "We", "Heaven Forbid" og den skræmmende "Rape" bestemt fremhæves. Bo Summers altædende vokal er som altid et afgørende aktiv hos Illdisposed og i denne omgang forekommer den ganske varieret tilmed.

Den nationale stjerneproducer Tue Madsen (Dark Tranquility, The Haunted, Sick Of It All) har stået for den højtbelagte produktion, som desværre i længden bliver for læsset og klæg til for alvor at blive en styrke for helhedsindtrykket. Sangene og kreativiteten fejler intet på "There Is Light (But It's Not For Me)" med det klassiske 'posed track "The Taste Of You" som det ubetingede højdepunkt. Har man savnet det svulstige udtryk fra "1-800 Vindication" og "Burn Me Wicked" vil dette album være en sikker vinder, men ellers lander Illdisposeds årgang 11 album på en middelmådig karakter, tynget noget ned af den megen elektroniske fernis. -and
Kom med kommentar i vores FORUM